|
|
#61 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sırf seni tebrik etmek için bağlandım siteye...
söylediğin herşey o kadar doğru ki bir tek kendimi mesleğimi sevip sevmediğim konusunda yargılıyorum hayır mesleğimi seviyorum hem de çok seviyorum özel yetenekle giriş yaptığım halde mühendis diplomam var bölüm daha sonra sayısala döndü zaten bir mimarın çevresinde de muhakkak tatminsiz bir kitle topluluk vardır ama bir iç mimarın çevresindeki tatminsiz gruba kıyasla mimamınkiler çok hafif kalır çünkü iç mimarın uzmanlık alanı zevk ve dekorasyon olarak kalır çoğu zihinde ve kendi zevkini beğenisini seninkinin üstüne çıkarmak için hiç çekinmeden iç mimarı ezmeye çalışır bu zevk kalitesi ıspatları... hatta bir ara gelir bu ıspata ihtiyaç duyan kitle tüm yönlendirmelere rağmen hata yapar hatasını görür ama geri dönemez... iç mimar istemeye istemeye işini yapar karar verilmiş olan projeyi hayata geçirir ve şunu bilir... bu hata iş bitiminde farkedilecek ve tüm uyarılarıma rağmen suçlusu ben olacağım... ve dediği olur... ben sizi uyarmamış mıydım demenin gereği bile yoktur beğeni üstadı birden bire hafızasını kaybetmiş " ben miii... " demeye başlamıştır... sonra uzmanlık alanlarınız zamanla gelişir ve çeşitlenir o zaman gaddar dediği dedik ve inatçı olarak ün yaparsınız... şimdi işime dönmeliyim ![]()
Gri kurt ₪ En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:19. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
günün birinde bu tartışma da evrim teorisine dönebildi demek! Mimarlar iç mimarlık yapabiliyor olsalardı, iç mimarlık neden doğsundu? ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:18. |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
|
Slm aday adayı:)
Ablacım sana tavsiyem, sayısal derslerinde iyiysen, şekil, uzay yeteneğin varsa (bunu araştır), aynı zamanda yetenekli olduğun da hocaların ve yakın çevren tarafından takdir edilir durumdaysa ve iç mimarlığa gerçekten ilgi duyuyorsan, o meslek için uykularımı feda edebilir, sabahlara kadar tasarım yapabilirim, detay çizebilirim diyorsan, seni meslektaşlarım grubuna aldım bile
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence iç mimarlık veya mimarlık bunlardan hangisi olursa olsun hakkını vererek ve severek yap derim. Şimdiden başarılar...
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet bence de hangi meslek olursa olsun bu böyle olmalı ama iyi düşünmek de gerekir ki mimarlık bölümü bitiren kişilerin yapının içinin tasarımını yapamazsın diye bir sorunu yok ama iç mimarlık bölümü bitiren kişilerinin böyle bir sorunu var ve seçilen mesleğin adı içinde mimarlık kelimesi var diye seçen arkadaşlar mimarlıkla iç mimarlık arasındaki farkı iyi araştırın derim ve bir yapı olmadan içinin de olmayacağını biliyorsunuz artık, seçim sizin...
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Arkitera Üyesi
|
kesinlikle mimar ol yükseyini iç mimarlıkta yapasır
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Arkitera Üyesi
|
bazı arkadaşlar iç mimar olup napıcan derken acıklık getirsin arkadaşımıza madem gönüllü bu iş için arkadaşım doğru yoldasın kimsenin etkisinde kalma emin olki mimarlarde bi cekememezlik vardır.Sen kendi kararını verecek yaştasın iç mimarlık yeni bir meslek ve geleceği parlak emin ol
sen bakma yazılanlara içinden ne geliyosa bir mimar iç mimarın işini yapamaz bilgi eksikliği ama bir iç mimar emin olki yapar bunun eğitimi verilmekte fakultelerde o yüzden rahat ol |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu başlığı atan arkadaşımız iç mimar olmak istediğinde ve lise talebesiyim dediğinde tarih 09.05.06 imiş.Acaba bu tarihten sonra neler olmuş hala lisede mi ? iç mimar olmuş mu? olaydı duyardık.Demek iyi niyetle düşünülürse lise de hala.icmimar ibo.Sana daha önce de yorum yapmıştım ama şaka yollu idi.Bir üstte,09.05.06 tarihli iç mimar aday adayına, "bir mimar iç mimarın işini yapamaz..."diye kehanette bulunmuşsun.. Sen de iç mimarlıkta yenisin.Sana bir hikaye anlatayım.uzun yazmayı sevmem ama.Bir baba oğlunu meslek öğrensin diye keçeciye göndermiş.Çırak bir hafta sonra işe gelmeyince usta merak etmiş."Çırağa bi şey mi oldu acaba evine gideyim de babasına bi sorayım" demiş.Kapıyı çalmış kapıyı babası açmış."Yahu senin oğlan bu hafta işe gelmedi hasta falan mı? "demiş.Baba gayet pişkin "usta benim oğlan işi öğrendi" "nasıl yani." "Ne olacak "demiş baba aynı pişkinlikle."Sivrelttin mi külah,çekince keçe oluyor" "Vay anasını" demiş usta hayretle."Oğlan öğrendiği gibi,babasına da öğretmiş."Başarılar dilerim.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence iç mimarlığa karşı bu kadar tepkili davranmayın karşı taraftan gülünç duruyorsunuz.biraz geniş çaplı düşünmenizi tavsiye ediyorum...ve tartışmanız gereken projeler varken sürekli mesleki anlamda eleştri yapıyorsunuz.Bu siteye üye olmamın özel nedenleri var fakat görüyorum ki projeler yerine meslekler tartışılıyor.herkes kendi işine baksın siz mimarlığın derslerini;bizler ise bunun ince ayrıntılarını öğreniyoruz.ikisi de saygı duyulması gereken iki farklı meslek..NEYİ TARTIŞIYORUZ??
En son rtheme tarafından düzenlendi : 02-06-2008 21:24. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Arkitera Üyesi
|
iç mimarlığa girmek için yapılan yetenek sınavları ile ilgili bilgi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkitera Forum > Eğitim > Üniversite Adayları
Forumda bu konu ile ilgili bilgi alabileceğin başlıklar. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Arkitera Üyesi
|
En önemlisi adam olmak...
Bak bir sürü içmimar ve mimar var meslek edinmişler ama adam olduklari söylenemez.hala birbirlerinin yaptiklari işleri küçümser haldeler.arkadaşim yillardan sonra içmimar oldum meslek hayatinin aldiğin derslere göre çok farkli olduğunu gördüm.olay sende bitiyor.üniversite bir nebze ; önemli olan üniversiteden sonra kendini geliştirmen.kendini hafiften satarsan aylik 2000 ytl ye bağli olursun.vizyonunu kendin geliştir maaşla çalişma , koştur,kovala, her geçen gün tasarimlarina bir yenisini kat hayal gücünü kullan en önemlisi paradan ziyade ismini duyur, para illaki seni bulacaktir... |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|