Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık > İç Mimarlık

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 16-05-2006, 17:48   #16
Forum Üyesi

muzaffer'in Avatar'ı

hoppala

ya arkadaşlar mimarlıkla içmimarlık gayet farklı bu eğitimdede olsun sonraki sosyal yaşantınızdada böledir ben bir iç mimarım ve mimar olmayı asla istemezdim ve içmimarlıktaki gibi mutlu olamazdım keza bu mimarlar için iç mimarlık için geçerli olabilir ama emin olduğum birsey varki içmimarlığın üniversite hayatı çok ama çok daha eğlenceli
muzaffer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-05-2006, 18:33   #17
painintheass
Ziyaretçi

"bir mimar da sen ol" kampanyası başlatıyorum

hayırlara vesile olsun
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-05-2006, 22:22   #18
Arkitera Üyesi

nihat'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 3
İç mimaaaaaaaaaaaar oooooooooooooooooool sen boşver....
diyesim geldi ama
resim çizmeyi seven bir adam kendine sormuş iyi hemde çok iyi resimler çiziyorum,
o zaman heykel de yapabilirsin demiş öteki...
bir diğeri mimar da olabilirsin demiş hayalgücü var sende, demiş
öteki atlamış peyzaj mimarı da olabilirsin ona da müsaitsin demiiiiş
bir diğeri arkeolog olmayı teklif etmiş nerdeee kaldı eski arkeologlar demiş onlarda el ile çizerlerdi keşiflerini şimdi fotoğraf makineleri var...
sonra diğeri doktor olmalısın demiş insan vucudunu okadar iyi biliyorsunki hangi hareketinde hangi kasınkasıldığını ve kendini ne kadar açığa çıkardığını çok iyi biliyorsun demiiiiiiş
sonra bir resim öğretmeni çıkmış ve demişki sen resim yapıyorsun ne insan ne bina ne bir bahçe nede tarih bunu değiştiremez
sonuçta sen resim yapıyorsun gel sen resim yapmaya devam et demiş
bir grafiker çıkmış köşeden ve gel reklamlar yapalım web sitesiteleri tasarlayalım demiş
ve bir animasyon firması sahibi çıkıvermiş ortaya ve gel çizgi film yapalım demiş hayal ettiğini çizdiğini canlandıralım
(devam ediyorum)
sonra bir film yapımcısı çıkmış bilim kurgu filmlerinden tut her sahne ve konu için yeteneğine ihtiyacım var demiş
gel demiş bir diğeri çizgiroman yazalım
ve sonra bir diğeri daha gel bilgisayar oyunları yapalım istediğin binayı istediğin insanı istediğin dünyayı oynayalım
demiş
sonra ben çıktım sahneye ve dedim ki sana sen zaten ne olmak istediğini söyledin...
sen ne olmak istiyorsan osun
ne bir iç mimar ol nede mimar
sen mekan tasarımcısı ol
endrüstriyel ürün tasarımcısı ol
kent planlamacı ol
restoratör ol
ışık mühendisi ol
ses mühendisi ol
ama ben bunların hepsiyim diye şişip duranlardan olma
herşeye yeteneğin olabilir
bir taştan afrodit de çıkar, hermes de
yeterki ne çıkarsa çıksın
iyi işlenmiş olsun
yüz yıllar sonra ona yine hayran hayran bakabilsin insanlar
saygılar
Eski 19-05-2006, 01:34   #19
Arkitera Üyesi

angelic'in Avatar'ı

ben de iç mimarlıktansa mimarlıkta çok daha fazla eğlendiğimi söyleyebilirim.ne bileyim asla küçümsediğimden söylemiyorum ama bir sandalye bacağını yapıştırmaktansa arazi kesmek daha zevkli geliyor gibisinden bir örnek verebilirim...kısacası zevk meselesi aslında..kimin neden ne kadar zevk aldığı eğlendiği genelleme yapılarak söylenemez derim ben.
angelic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-05-2006, 15:44   #20
Arkitera Üyesi

ben ktü iç mimarlıktan,mimarlığa geçenlerdenim
iç mimarlık gerçekten çok zevkli,ama bir de gerçekler var
yani 4 yıl sonrasını düşünmek gerekiyor..
Ben düşündüm ve mimarlık dedim
gulbin sabuncuoglu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-05-2006, 16:05   #21
Arkitera Üyesi

nihat'in Avatar'ı

aynen katılıyorum insan ençok neyi seviyorsa onu yapmalı
bu arada sandalye bacaklarını yapıştırmayı tavsiye etmiyorum, sağlam olmuyorlar
demonte sistemler daha sağlıklı
Eski 19-05-2006, 16:37   #22
Arkitera Üyesi

nihat'in Avatar'ı

ha.. ek olarak eğer benim zamanımda KTÜ de böyle bir imkan olsaydı bende mimarlığı seçerdim kuşkusuz. neticede iç mimarlığa oranla daha oturaklı bir odası var

aslına bakarsak birşeyi yanlış anlıyoruz. iç mimar ve mimar kavramı yan yana geldimi iki taşı birbirine sürtüp kıvılcım elde etmek yerine. birbirine çarpıp kırmaya uğraşıyoruz

neden doktorlar gibi olamıyoruz... iç mimarlığın mimarlığın içinden ayrıldığı bir gerçektir çünkü artık kendi başına bir disiplin sahibi olabilecek kadar ilerlemiştir.
gelmiş geçmiş en büyük ressamların birçoğu hem mimarlık hemde iç mimarlık alanlarında çok ciddi tasarımların da sahibidirler.

bugün bir ressam tutup mimarlık bizim içimizden doğdu diyormu.. demiyor
halbuki ben resim ile mimarlığı iç mimarlığı endrüsriyel tasarımı grafikerliği bir tutuyorum neticede bir mühendislik bilimi değilken güzel sanatlara bağlı bir bölümdü ve yine pekçok eğitim kurumunda bu şekilde de devam etmektedir..

geçmiş mimarların pekçoğu eğitimleri sırasında resimin ve heykelin yanısıra mücevher tasarımı da yapmışlardır yani iş arazi kesmekle bitmiyor bu işin sınırı yok biz bize verilen diplomanın arkasında kalmaktan vazgeçmeliyiz ben mimarım ben iç mimarımlar sadece kağıt üzerinde kalan vasıflardır bugün benim çevremdeki pekçok mimar ve iç mimar arkadaşım web sitesi de tasarlıyorlar, reklam afişleri ve animasyonlar da üretiyorlar aynı zamanda mesleklerini de icra ediyorlar

unutmamamız gereken birşey yumurta çatlayınca ortaya çıkacak olanın sadece bir tasarımcı olduğudur

mimarlık bugünde yarında çeşitli dallara kollara bu nedenle ayrılmaktadır...
bunu bir mimarın ciddi şekilde kabullenmesi gerekiyor
makine mühendisleri son sınıfta alanlarını belirliyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar yine makine mühendisi olarak kalıyorlar kimse sen şusun busun demiyor ne güzel

ben mimarım istesem kent tasarımıda yaparım sandalyede köprüde demek yarın için olmak kaydıyla yanlıştır insan yetenekliyse bu zaten diğer alanlara kaçınılmaz şekilde sıçramak zorundadır neticede onu kısıtlayan şey sadece imza yetkisi ve tasarımının disiplin gereği ortaya çokan sorumluluklarıdır bu noktada yalnız çalışmasındansa tasarımı gerçekleştirdiği disiplin alanında eğitim görmüş bir arkadaşıyla ortak çalışması daha muhteşem olacaktır

ki bugün görüyoruz mimarlık tanımı inşai alanların dışında alanlarda da kullanılmaktadır
demekki mimarlık sadece mimarlık fakültesinden mezun olmanın dışındaki alanlarada taşmış

artık iş o boyuta gelmişki hangi alanda olursa olsun tasarım planlama ve üretim sürecinin kontrol altında tutabilen kişiye o işin mimarı mühendisi denebiliyor

biz birlikte çalışıyoruz bir bina bir mekan bir kişiye ait olmak zorunda değil en yetkili benim yüzde 80ni benim demek artık ne mümkün

kaçınılmaz olan duvarı birinin sıvayı bir başkasının boyayı diğer bir başkasının yaptığıdır kimse tam anlamıyla bu benim duvarım diyemez ama bizim duvarımız diyebilir

yarın öbür gün duvarı sıvayı ördürdüğümüz ustalar yerine o duvarın kendi disiplininne sahip eğitim görmüş mimar mühendis arkadaşlarımızla çalışacağız belki

mimar için çok çok çok kaba bir tanımı doğrultusunda genel bir tasarım ve çizgiden bahsediyorsak bunun kütle ile sınırlı olduğunu çok iyi biliyoruz ama içinden pekçok disiplinin doğmuş olduğu böylesi muazzam bir sistemin mensupları
mimaaar ol dememeli günün birinde iç mimarlık da hiç kuşkusuz dallara ayrılacaktır
ki ben endrüsriyel tasarımı makine mühendisliği ve iç mimarlığın meyvesi olarak görüyorum
tıpkı iç mimarlığın mimarlık ve mobilyanın meyvesi olarak gördüğüm gibi

ama bu başlangıçta böyleydi ve çok kaba tanımlamalar için geçerli işin içine zamanın getirdiği etkenler girince pekçok disiplini aynı harmanda görmek mümkün oluyor artık
globalleşme denen şey sadece kültürler arasında kalmıyor herşeyi ama herşeyi içine alıyor
bu meslekler içinde böyle ve bu çok güzel bişey çünkü artık harmanlanmaya ihtiyacımız var yeni ürünler yeni tasarımlar ortaya çıkarmak harmanlanmakla mümkün
bu kaygı verici bişey değil

sen ne olursan ol tasarımcı ol
o zaman ne yapmak istersen iste önünde asla bir duvar olmayacaktır
saygılar

En son nihat tarafından düzenlendi : 19-05-2006 17:07.
nihat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-05-2006, 17:30   #23
Arkitera Üyesi

angelic'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin nihat tarafından gönderilmiş
aynen katılıyorum insan ençok neyi seviyorsa onu yapmalı
bu arada sandalye bacaklarını yapıştırmayı tavsiye etmiyorum, sağlam olmuyorlar
demonte sistemler daha sağlıklı

sınavdan sonra ktü mimarlığı ya da iç mimarlığı düşünürsen arkadaşım gelmek için hiç düşünme gel derim.reklamını da yapalım fakültemizin dimi hakediyor çünkü.
Eski 20-05-2006, 12:08   #24
Üye

ben iç mimarım,ktü den mezunum .gülbin arkadaşım mimarlığa geçmeyi ,ben se aynı dönemde iç mimarlıkta kalmayı tercih edenlerdenim.zevkli bir okul dönemim oldu bölümü dereceyle bitirdim.başlangıçta zorlanabilirsin belki ama pratik kazanınca herşey daha eğlenceli.tavsiye ederim.şu an çalışıyorum ve iş imkanı da geniş.fatihred arkadaşımla bir süre aynı mimarlık ofisinde çalıştık onun söylediklerine de katılıyorum.angelic arkadaşımın da belirttiği gibi kampüs ve bölüm konusunda için rahat olsun!
kübü offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-05-2006, 12:50   #25
Arkitera Üyesi

BRN®'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin erdincuguz tarafından gönderilmiş
bu nasıl bir cümledir anlamıs değilim "sen dıştan başla" ban hangi bölümde okudugumu sorduklarında mimarlık diyorum ve bana yöneltilen 2. soru şu "iç mi,dış mı?" bu soru benim sinirim cok bozuyor ama görüyoruk mimarlık forumunda bile böyle bir kavram kullanılıyor cok yazık
Ben de aynı durumla karşı karşıyayım ve nefret ediyorum. Hadi iç mimarlık diye bi kavram var onu anladık da iç'in karşılığı olarak neden bir "dış" mimarlık icat ediliyor. Genelde "mimarlık-iç mimarlık" kavramı da bizde birbirinden çok farklı şeylermiş gibi algılanır ama bence ikisi bir bütündür. Sektörde yapılan işin önemli bir bölümü, mimarlara sunulan işler mevcut yapılar üzerinde olduğundan yani iç mimari işler olduğundan tasarımı yapan insan kim olursa olsun "iç mimar" oluveriyor. Diğer geriye kalanlar da dış mimar oluyo sanırım..!!
BRN® offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-05-2006, 15:26   #26
Forum Üyesi

BL@cKbeRRy'in Avatar'ı

zewLer ve renKLer tartıŞıLamaz die kLasik bir sözü ortaya atmak istiyorum.
ben zewkLerimin getirisiyle içi mimar oLmayı tercih ediyorum.
KTU iç mimarLık bekLe beny ben geLiorum.
2 sene sonra
o kadar çok istiyorum ki iç mimar oLmayı kendi evimin dekorasyonunu yapmayı planlıorum ilk iş olarak =)
BL@cKbeRRy offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-05-2006, 17:40   #27
Arkitera Üyesi

angelic'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin BRN® tarafından gönderilmiş
Ben de aynı durumla karşı karşıyayım ve nefret ediyorum. Hadi iç mimarlık diye bi kavram var onu anladık da iç'in karşılığı olarak neden bir "dış" mimarlık icat ediliyor. Genelde "mimarlık-iç mimarlık" kavramı da bizde birbirinden çok farklı şeylermiş gibi algılanır ama bence ikisi bir bütündür. Sektörde yapılan işin önemli bir bölümü, mimarlara sunulan işler mevcut yapılar üzerinde olduğundan yani iç mimari işler olduğundan tasarımı yapan insan kim olursa olsun "iç mimar" oluveriyor. Diğer geriye kalanlar da dış mimar oluyo sanırım..!!
en iğrencide össden sonra mimarlığı kazandığını büyük hevesle söylerken iç mi dış mı diye soru sormaları....yurt dışında çoğu yerde iç mimarlık olmadığını tasarım,dekorasyon bölümleri adında geçtiğini anlatmak mı gerekir böyle yapanlara bilemiyorum..iç mimarlığı küçümsemiyorum çok sevdiğim ve işlerini iyi yapacaklarına inandığım iç mimar arkadaşlarım var ama sonuçta mimarlığın anne olduğu bir durumda sanki mimarlık daha soğukmuş gibi gösterilmeye çalışılırsa tepki göstermemiz gayet doğal sayılmalı.
Eski 20-05-2006, 17:49   #28
Forum Üyesi

iç mimarlık

Arkadaşım;
10 gün sonra iç mimarlık diplomamı elime alıyorum, bence bir mimarlıktan çok daha kapsamlı bi iş kimseye aldanma sen zaten ne istediğini iyi biliyorsun. Senin gibi kararlı bir meslektaş edineceğim için mutlu oldum. Mimarlık çok yeterli bir meslek olsaydı zaten iç mimarlık diye bir gereksinim olmazdı.
Sakın kimse yanlış anlamasın ama iç mimarlık uzmanlık isteyen bir dal ve mimarlar dediğiniz gibi kolay bu işi hakkını vererek yapamıyorlar yapmasınlarda zaten etik değil.
celikeloguz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-05-2006, 18:59   #29
Forum Üyesi

Bence sen mimarlık oku blackberry. Ben de iç mimarlık okumak istiyorum ama mecburiyetten. Çünkü meslek lisesi mezunuyum. Babam inşaat mühendisi. Ben de mimarlık okumak isterdim ama meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu olduğum için öss ile mimarlığa giremem. Sanırım sen meslek liseli değilsin. Fırsatın varken bence çok çalış ve mimarlık oku.
mehmedtan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-05-2006, 20:22   #30
Forum Üyesi

designer_61'in Avatar'ı

virtus arkadaşıma katılıyorum oss den dolayı gitme hiçbir bölüme ve nasıl mutlu olacaksan onu ol
sonuçta bu senin hayatın
ben ktü lüyüm
okulumla gurur duyuyorum
bana çok şey öğretti kesinlikle öncelikle hocalarımız zaten mimar kökenli hatta hem mimarlıkta hem iç mimarlıkta derslere giriyorlar.
o yüzden çoğu teknik eğitim ağırlıklı bölümümüzün
itü de de aynı sistem geçerli hatta onlar 3 dönem mimarlıklarla aynı dersleri görüyorlar bu arada söylemeden geçemeyeceğim itü ye geçmiş hocalarımız da var
ama mezun olduktan sonra işin zor niye dersen forumda da gördüğün üzere mimar arkadaşlarımızın zihniyeti hala iç mimarları çekemeyecek şekilde gelişiyo çünkü aslında iç mimarlıkta daha çok para var
bu hırs niyeyse herkes kendi kısmetini yer:P
bir diğer sorun mimarlarla savaşmak dışında devletin bizim bölümümüzü pek tanımaması
devlet dairelerinde iç mimarlık kadrosu yok
ve iç mimarların projelerde imza hakkı da yok
karar senin eksilerini artılarını tart gidip bu işi yapan piyasada çalışan mimar ve iç mimarlarla konuş
dışardan bizim mesleğe karışan çok oluyor
sırasında bir ev hanımıda kendince iç mimar hatta piyasada insanlar hiç o üniv de iç mimarlık olmadığı filanca üniv den iç miarlık bölümünü bitirdim deyip iç mimarlık yapıyor
öyle iş kapıyor yani usta da iç mimar turizmci de ev hanımı da bu ülkede herkes iç mimar
ana branşı mimar olanlar iç mimarlık işi almış çok mu
designer_61 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları