Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık > İç Mimarlık

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 05-11-2005, 14:17   #1
Forum Üyesi

Bu işin prosedürü nedir? İç mimarlık ücretleri neden bu kadar farklı?

bana birisi şu olayı anlatsın ............
yorkdesing offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-11-2005, 22:21   #2
Forum Üyesi

biraz daha açarmısın?

ücretten kastettiğin iç mimarlık ücretinin normal yapı projesine göre daha fazla olmasımı yoksa bu ücretin iç mimardan iç mimara yada kente muhite göre farklılık göstermesi mi?

ben dış(!) mimar olarak cevap vercek olursam eğer,

aklıma gelen en basit cevabı veriririm. serbest piyasa ekonomisi ama muhakkak bir takım karmaşık cevapları vardır
HolyDio offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-11-2005, 14:18   #3
Forum Üyesi

@rch-i-dio'in Avatar'ı

bence bunun cewabı iç mimara iş yaptıranların genelde daha paralı insanlar olması...
@rch-i-dio offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-09-2006, 15:34   #4
Forum Üyesi

"ben dış(!) mimar olarak cevap vercek olursam eğer"

holydio

lütfen şakasını bile yapmayalım, bazıları ciddiye almaya başladı bile...
merihfeza offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-02-2007, 19:10   #5
Forum Üyesi

bir içmimar olarak tabıkıde sızden daha fazla sey bılıyoruz...
mrh_intarc offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-02-2007, 20:26   #6
Forum Üyesi

mazhar'in Avatar'ı

Ne alakası var ki piyasa şartlarında mimarlar içmimarlık ta yapabilir.Zamanla tecrübe kazanılıyor zaten.Bir mimar ki buna içmimarlar da dahil her şeyi tasarlayabilir.Yeter ki bilgiye ulaşabilsin,araştırma yapsın,kendini geliştirsin,merak etsin yani...

En son mazhar tarafından düzenlendi : 01-03-2007 15:32.
mazhar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-02-2007, 21:22   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Alıntı:
Orijinal metin @rch-i-dio tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
bence bunun cewabı iç mimara iş yaptıranların genelde daha paralı insanlar olması...

Bir daha "v" yerine "w" kullanırsanız forumdan ihrac edilme durumu ile karşılaşacaksınız. Mimar ya da iç mimar olmanızla ilgisi yok. Türkçe'yi özenli kullanmaktaki değişmez politikamız yüzünden.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-02-2007, 21:23   #8
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Alıntı:
Orijinal metin mrh_intarc tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
bir içmimar olarak tabıkıde sızden daha fazla sey bılıyoruz...
İç Mimar ya da mimar ne olursanız olun bu forumda kalabilmeniz için

FORUM KURALLARINA UYMANIZ ŞARTTIR
ve
TÜRKÇE KARAKTERLER KULLANMANIZ zorunludur.

küçük "i" yazabiliyorsunuz da neden inadına kullanmıyorsunuz.

Bir de

www.dahianlamindakideayriyazilir.com

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-03-2007, 11:40   #9
Forum Üyesi

iç mimarlık değil, içmimarlık. inatla ayrı yazmaya çalışanlara küçük bir hatırlatma. ve lütfen artık şu kısır "iç'i varsa ben dışı mı oluyorum" gibi kısır benzetmeleri bir kenara bırakın , cidden komik bir yaklaşım. İçmimarlık başlı başına bir meslektir, bitişik yazılır, ayrı yazıldığı zamanki anlam hatasından bir yere varmaya çalışmayın.

sorunun cevabı;

birçok şeye bağlıdır. her türlü ticarette serbest piyasa ekonomisinin fiyatları belirlediği gibi verilen hizmetin kalitesi, süresi, tasarım değeri, bütçe değeri fiyatı belirler. Sadece içmimar'ın kendine biçtiği değerden bahsediyorsanız, bu da görecelidir. Herkesin tasarım kabiliyeti ve detay çözme becerisi aynı değildir. Okuldan yeni mezun bir içmimar ile 10 yıllık deneyimi olan arasındaki fark gibi. Nihayetinde her meslekte olduğu gibi içmimarlıktada bu işi çok iyi yapan ile sıradan yapan arasında geniş bir yelpaze var.
jetson offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2007, 10:59   #10
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin mazhar tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ne alakası var ki piyasa şartlarında mimarlar içmimarlık ta yapabilir.Zamanla tecrübe kazanılıyor zaten.Bir mimar ki buna içmimarlar da dahil her şeyi tasarlayabilir.Yeter ki bilgiye ulaşabilsin,araştırma yapsın,kendini geliştirsin,merak etsin yani...
Haklı olabilmenizi inanın sizden daha çok isterdim,Ancak ! Bir içmimar lisans diplomasına sahip birisi nasıl tutup
-Bina tasarımı yapamıyorsa,
-Tasarım yarışmalarına Başında bir mimar olmadan katılamıyorsa (bunu hiç anlamamışımdır),
-Başlangıcı ARK.. olan bir forumda kendine has başlıkla foruma yazamıyorsa (mimarlığın altında içmimarlık başlığı sorunsalı)
-Veya daha farklı olarak ; Bir elektrik mühendisi nasıl ben nasılsa elektrikten anlıyorum dur bir nükleer elektrik santrali tasarlıyayım diyemiyorsa,

Bir Mimar,İçmimarlık yapamaz.

Eğitimleri biri sanat üzerine yoğunlaşmış,diğeri teknik konular olan iki ayrı meslek dalını aynı göremezsiniz,daha ilkokulda öğretilir elma ile armutun toplanamıyacağı.Bazı insanların içmimarlık lisans diplomasına sahip olmadan piyasada kabul görmeleri örnek teşgil etmez,aksine ziyadesiyle o piyasanın ne kadar cahil ve boş olduğuna delalettir.

Şimdi sorarım size Karnınızda bir ağrı varken Dahiliyeciye mi sorarsınız? yoksa gidip Nükleer tıp uzmanına mı ?
Nükleer tıp uzmanı cevap veremez diye bir şey demiyorum,güven meselesi

Veysel H.EKİNCİ
İçmimar S.N 1250
Eski 28-06-2007, 18:32   #11
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Mimarlar tecrübe edindikleri her alanda tasarım yapacak şekilde eğitim alırlar. Yetenekleri doğrultusunda zamanla piyasada uzmanlaşmaya başlarlar. Geçen aylarda içmimarlık öğrencileriyle biraz iletişime geçme fırsatı buldum ve mimarlık hakkındaki bilgileri beni şok etti gerçekten. Birçok son sınıf içmimarlık öğrencisi wright,corbusier, Aalvar Aaltoyu yeni duymuş . Aalvar Alto'yu içmimar sanıyorlar.

Mimarlar içmimarlık yapamaz diye buraya yazan birisinin bence forumdan ihraç edilmesi gerekir, seviye bu kadar düşmemeli.
Eski 04-07-2007, 23:47   #12
Forum Üyesi

içmimarlık

Herkeze merhaba...
içmimarlıkla ilgili birçok şirkette konu ve konuşmalara şaitolan ve içmimarlığı anlamaya ve bunun haklarını sonuna kadar savunmaya gönül vermiş genç birisiyim...

bugune kadar en iyi diye nitelendirdiğim birçok mimari ofiste çalışma ve bu ofislerin yöneticileri grup başındaki lead architect dedikleri yaşlı abilerimizle sohbet ettim..bu şekilde iletişimde bulunan herkezin de içmimarlıkla ilgili bilgilerini ve düşücelerini paylaşmalarını dilerim...

benim çalışmalarını beyendiğim emre arolat tabanlıoğlu boranekinci mimarlık ve birkaç firmada çalıştim bazılarında sadece görüşme aşamasında kaldım...

(auto cad projesi yaptırdıkları için girmedim yada tabiriyle hiçbir başka proje ile ilgilenmeye zaman ayırılamicak kadar ağır çalışma şartları olduğu için)...

İçmimarlar odasına kayıt olamanızı ve ordan olabidiğince yararlanmanızı öneririm..

Bugüne kadar konuştuğum kişiler açıkca ifade ettiler..İçmimarlık gerçekten çok dhaa fazla para kazandiran bir sektör...Müşteriler daha bilinçli iyi tasarıma daha iyi para ayıran ve bunun önemini farkında olan kişiler...Mimarlar (Çok arkadaşarım vardır bu ofislerde) içmimarlık masterı yapmaktan tutunda mobilya tasarımı bile yapmak istiyorlar...Az emekle tasarım gücünüzü sınırına kadar zorlicanız daha esnek tasarımlar yapmak mümkün olmakta..mimarlık bazında düşündüğünüzde konu yapı olduğundan parası olan iyi niyetli ama işi bilmeyen mütaitler para babalarıyla iş ve dert anlatmaktan (özellikle çok iyi ofisler dışında) perişan oluyolar..Kaçdefa bişiden anlamayan adamlara mimari tasarımın önemini ve kontrolörlük ile ilgili toplantılardaki tartışmalarında bulundum.özellikle milyon dolarlık projeler ise tartışmaların gerginliğini bir düşünün....Piyasa gerçekten sıkıcı ve moral bozucu derecede zor mimarlık adına..e Durum böle olunca o harika üniversitelerden mezun olan zehir gibi arkadaşlar iyi iş tutturmuş lead mimalar altında ne derlerse yapıyolar gibi durum oluyo...maaşlarda bak ona 2000 veriyoruz sana 3000 veremeyiz şeklinde bağlayıcı olduğundada ice çile keş oluyo...Bazı ofisler deha adamlarını bu maaş dengesizliklerinden kaybettikten sonra çok daha sıkı bir hale getirmiş...Bütük ve başarılı mimarlık ofisleri bu knouyu daha adil çözmüşler...

Tavsiyem iş öğrenicem adına asla maaşınızdan feragat etmemeniz...

İstedinizi alamıyosanız çalışmayın..Ben kendimi bazı konularda geliştirmiş olduğumdan ciddi maşlara çalışma olanakları buldum...(ofislerde en yüksek maaş alan kişi olduğum oldu)

İçmimarlık çok özel bir meslek dalıdır...(ilk mezun olduğumdan bir kaç ay sonra 5000 ytl gibi maaşlarada çalıştım.yeni mezun birinin bu maaşlarla işe başladığını duymamıştım ama mümkün)
Eğer çalıştığınız kişiye çok iyi parlar kazandıran kişi siz seniz bunun sınrıda yoktur...
ama tavsiyem iyi bir içmimiarlık okulu mezunu biri 2000 ytl net yol+sigorta+yemek altına çalışmaması gerekir..Yoksa niye bukadar emek..Eğer çalışamıyorsada bazı eksikleri olabilir onları kapadığında önu daha açılacaktır...3dmax ingilizce girilşimci iş adamı özellikleri sizi uçurabilir...

sanırım maaş konusunun esnekliğini ifade ettim yeterice..
İçmimarla mimarın farkıda

Bir mimar Öss puanıyla bir alt yapı oluştururken bir içmimar güzel sanatlar mezunudur..Bu çok özelbir farktır...Tabi kişi kendini geliştirirse dahada mükemmelleşir...

mimar aslında alt yapısı gereği tasarımcı değildir..Ama yetenekli kişiler özellikle itü ve ottü yildiz teknik gibi okullar öğrencilerinde tasarımcı kimliğide gelştirecek alt yapıları oluşturuyorlar..Ama bu iş okull ile şekillenmez tamamen kişinin kendini ekstra zorlamasıyla ilgilidir...

İçmimarlık eğitimi türkiyede mimarlık eğitimine göre aşırı yavandır..Ve hala piyasa içmimarlığım mobilya tasarımı dekorasyon olduğunu sanır....hatta mimarlar içmimarlıkla mimarlığı bir olarak ayrı düşünülemiyeceğini savunur..E nedende bizleriz Çünki yeterince iyi içmimar yok...İçmimarlar odası bile yeni yeni güçlenmmekte...

22 temmuz içmimarlar odası yaza merhaba partısınde arkadaşlarla buluşup bu konuları detaylı konşup paylaşımlarda bulunmak isterim...

İçmimarlığı nasıl bir iş olduğuna gelince:
İçmimarlık
içmekan tasarımı ve yaşam tasarımıdır..Bu nedir miamrlardan farklı olarak bir uzamanlık alanıdır...Birisi yapı üzerinde uzmaan olurken biri yaşama yenilikler katar..Örnek hala yapılan konut ve yapılarda bauhaus ekolünün değişememesinin getirdiği insan ilişkilerini bozan bir yapı vardır..cepeler binalar tasarımlar değişir ama odalar ve yerleşimlerde yeni sistemler aranamaz..Mobilyalar aynı fonksiyonlarla form ve renk değiştirerek tekrar revüze edilir...bu İçmimarlık değildir...İçmimarlık bunun neresınde dersenız..İçmimar nasıl bakmalı biz sofa ve toplu yaşayan bir toplumken.Yurtdışı yaşam ekollerinin dayattığı yerleşimler ve mobilyalar bizim yaşama biçimimizi etkilemekte..Koltuklar fransiz sistemi şeklinde yerleştirilince farklı ingiliz ve türk tarzı yerleştirilince konutun içinde yaşayan insanların alışkanlıkları ve yaşama biçimleri değişmektedir..bunun analizini içmimar yapar..gerekirse odaya kıayamet kopar ama tleevizyon koymaz çünki ailenin sosyal ilişkileri kötüdür ve paylaşımlarda bulunacak bir ortamlar yaratmalıdır..Buna yönelik tasarmı önceden sezen ve sıradanı aşarak bu anlamda tasarım yapan ve insanların davranışlarıyla mekan içindeki yerleşimleriyle insanları bazı şeyleri yapmaya yöneltecek ve uzaklaştıracak bunlarıda doğru kurgulayacak kişi içmimardır...
İçmimarlık bir yaşam tasarımcısıdır...
Bir içmimarın yaptığı mekanlarda iki kişiyi birbirine aşık edebilir yada bir şeyleri almaya yöneltir..Bunu doğru yapabilir..bu konuda kendini geliştirmiştir..
bir sanat ve tasarım alanıdır..uluslar arası adıda İnterior Design dir..(icmekan tasarımı)
Mimari eğitim ve tasarım eğitimi farklı alt yapılarda gelişir..Kişiler kendini geliştirip alan kayması yapabilir..Bu doğaldır..
Ama içmimarinin eksikliğini güzel ve iyi tasarlanmış ama bir türlü yenilenemeyen içmekan tasarımlarından anlıyabilirsiniz...yeni formalar yeni renkler ama sonuç bazı mağza yada restoranlar dolar taşar bazıları sinek avlar..İşini iyi yapmakta budur iyi para kazandırmak..
Bir mimar içmekan yapabiliyorsa ne güzel...yapabildiği kadar daha iyisini yapsın hiçbir sorun yok...

Ama etik olarak herkesin kendi altyapısında bişiler yapmasını ben canı gönülden isterim...Çünki toplamda her parçası iyi yapılmış bir ürün ortaya çıkmakta...

ben kendimce en iyiyi yapmassam yapmıyorum aç aç oturuyorum...(kazandığım para havuzundan yiyorum))) bekliyorum iyi proje çıkıncada tüm gücümle saldırıyorum...Tavsiyem ya hakketen işi tam öğreneceğiniz biryerden öğrenmek için maaştan feragat edin ama gerçekten ufuk varsa yoksa kendini geliştirirsin sözlerine kanmayın...İstedinizi almadan işe başlamayın...Pazarlık etmek bu işin doğasında vardır..Bana 1000 ytl önerek çok büyük bir firmadan pazarlıkla 2500 ytlere çıktık(çünki değerimi piyasaya göre araştırmıştım) bakın sadece değerınızı isteyin...Arzu edilen şeyler sizde yoksa bilmeyenler nekadar aldığını araştırarak çok iyi piyasa araştıması yapın.herşey buna bağlıdır...5000 ytl değil (x)0.000ytl lerden knouşmaya başladık.Zaman geliyo milyon dolarlık iş yapan insanlarla çalışma firsatınız oluyo..Suan rusyada ve azrbaycanda projeler var ve 25 milyon dolarlıkbir ihale alındı.2 siyasi gücüde olan ve ortak çalışan iki kişi ortaklaşa yapma fikrini getirdiler...burda maaşlı bir sistem olucaksa rakkamları hayal etmeyi size bırakıyorum...

İnsanlar yurtdışında 400 bin dolar gibi maaşlarda alıyolar...İnanın bu işin sınırı yok.Yeterki limitlerinizi hayallerinizi üç noktada belirleyip oraya doğru yürüyün ozmaan.Hangi iş başvurularına girmeyi hangi konularda hangi ofislerde çalışarak kendizini geliştirmeniz gerektiğini çok daha hızlı seze bilirsiniz...

Kendi adıma 100 mılyon dolar a sahip olma ve kendi birikimimle projeler yapmak konusunda kararaldım..Şuanda ki 2 senelik süreç bu yöne doğru ilerlemekte...tavsiyem bir üç sınır belirleyip sneelerce ona ulaşma kararından caymamakta..

bazı kaynaklarla motivasyonunuzu çakı gibi tutabilirsiniz.Kitaplar özellikleede biografiler tavsiyem.

Hepimiz çalışıp iyi işler bırakarak ve rahat bir yaşam istiyoruz...Ozaman iyi tasarımc ıolup parasızlıktan kırılmaktan ve kullanılmaktan uzakdurmanız daha kolay olacakır..

Hayat bir oyundur...ben yaşamın bukadar fırsatlar sunduğuna şaşırıyorum bazen..Moralinizi bozmadan maaşlara aldırışetmeden hakkınızı ve geleceğe dair vizyonunuzu sonuna kadar koruyun.

Amatör ruhlu belkide imla hataları olan yazım için özür diliyerek noktalıyorum...umarım oalbildiğince samimi olmuştur...Çok iyi bazı firmaların isimlerinide vermekten çekinmedim hatam olduysa affola....yanlışları düzelten arkadaşarda yorumlarını eksik görmesinler bu konuda...Öğrenmek bir ömür boyudur...

Bu yazı Sadece bir arkadaş tavsiyesi...))))
saygılar , sevgiler herkezin hayallerinin ötesinde bir yaşam sahibi olması dıleğiyle...

içmimar
can
candemirdesign offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-07-2007, 23:53   #13
Forum Üyesi

Yakında dünyanın en iyi mimarlık ve içmimarlık master ve lisans programlarıyla ilgili bir yazıda hazırlıyorum umarım yardımcı olur...Biraz bilgiları toparlıyım sizlerle paylaşıcam...Kendimde master ve yüksek lisans araştırmalarını 2 sneedir yapmaktayım.bu konuda bilgileri olanlar paylaşabilir...Bu genelde bilgi eksikliği olan bir konudur...
Eski 05-07-2007, 01:26   #14
Forum Üyesi

İçmimarlardan yorumlarınızı bekliyoruz
Eski 05-07-2007, 04:58   #15
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Merhaba candemirdesign,

Öncelikle özür dilemişsiniz ama yazdığınız mesajınızda o kadar çok imla yazım hatası var ki, yazınıza odaklanmak, içine girebilmek çok zor oldu. 2 dakikayı aşmayacak bir süre zarfında tüm yazıyı kontrol ve düzeltme imkanınız var, bunu denemenizi öneririm.

Alıntı:
Orijinal metin candemirdesign tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

bugune kadar en iyi diye nitelendirdiğim birçok mimari ofiste çalışma ve bu ofislerin yöneticileri grup başındaki lead architect dedikleri yaşlı abilerimizle sohbet ettim..bu şekilde iletişimde bulunan herkezin de içmimarlıkla ilgili bilgilerini ve düşücelerini paylaşmalarını dilerim...

benim çalışmalarını beyendiğim emre arolat tabanlıoğlu boranekinci mimarlık ve birkaç firmada çalıştim bazılarında sadece görüşme aşamasında kaldım...

(auto cad projesi yaptırdıkları için girmedim yada tabiriyle hiçbir başka proje ile ilgilenmeye zaman ayırılamicak kadar ağır çalışma şartları olduğu için)...
Yazınızın bir kaç yerinde lead architect ve lead mimar tabirlerine rastladım, bu kelimelerin muhakkak ki Türkçe karşılığı var, neden kullanmayı denemiyoruz ?, Bu yozlaşmaya siz de bir katkı koyuyorsunuz ?..

AutoCad projesi diye bahsini geçtiğiniz nedir ? Yukarıda adı geçen firmalarda böyle projeler mi üretiliyordu ? Biraz açabilirmisiniz?

Alıntı:

İstedinizi alamıyosanız çalışmayın..Ben kendimi bazı konularda geliştirmiş olduğumdan ciddi maşlara çalışma olanakları buldum...(ofislerde en yüksek maaş alan kişi olduğum oldu)

İçmimarlık çok özel bir meslek dalıdır...(ilk mezun olduğumdan bir kaç ay sonra 5000 ytl gibi maaşlarada çalıştım.yeni mezun birinin bu maaşlarla işe başladığını duymamıştım ama mümkün)
Eğer çalıştığınız kişiye çok iyi parlar kazandıran kişi siz seniz bunun sınrıda yoktur...
ama tavsiyem iyi bir içmimiarlık okulu mezunu biri 2000 ytl net yol+sigorta+yemek altına çalışmaması gerekir..Yoksa niye bukadar emek..Eğer çalışamıyorsada bazı eksikleri olabilir onları kapadığında önu daha açılacaktır...3dmax ingilizce girilşimci iş adamı özellikleri sizi uçurabilir...

sanırım maaş konusunun esnekliğini ifade ettim yeterice..
Deneyim parayla satın alınamayacak kadar ya da kıymetlendirilemeyecek kadar değerli bir şeydir. Benim imkanım olmadı ama genç meslektaşlara tavsiyem ; ortaya koydukları ürün kaliteleriyle, disiplinleriyle, gerek ulusal anlamda gerekse de dünya çapında başarılara imza atmış, saygınlık kazanmış kişilerin yanında çalışma fırsatlarını kovalamaları, hatta yakalamaları ve içerilerinde bulunmaları dahilinde bu durumdan mümkün olduğunca faydalanmalarını, kendilerine deneyim olarak kazançlar sağlamalarıdır.

5000 ytl maaş önerildiğinde ise artık bir yerlerde çalışmak yerine kendi işini kurup artık kendileri için tasarım üretmelerini öneririm.

Alıntı:
İçmimarla mimarın farkıda

Bir mimar Öss puanıyla bir alt yapı oluştururken bir içmimar güzel sanatlar mezunudur..Bu çok özelbir farktır...Tabi kişi kendini geliştirirse dahada mükemmelleşir...

mimar aslında alt yapısı gereği tasarımcı değildir..Ama yetenekli kişiler özellikle itü ve ottü yildiz teknik gibi okullar öğrencilerinde tasarımcı kimliğide gelştirecek alt yapıları oluşturuyorlar..Ama bu iş okull ile şekillenmez tamamen kişinin kendini ekstra zorlamasıyla ilgilidir...

İçmimarlık eğitimi türkiyede mimarlık eğitimine göre aşırı yavandır..Ve hala piyasa içmimarlığım mobilya tasarımı dekorasyon olduğunu sanır....hatta mimarlar içmimarlıkla mimarlığı bir olarak ayrı düşünülemiyeceğini savunur..E nedende bizleriz Çünki yeterince iyi içmimar yok...İçmimarlar odası bile yeni yeni güçlenmmekte...
Mimarlar alt yapısı gereği nedir ? Cümlenizden tam olarak İçmimarların da tasarımcı olup olmadığını çıkaramıyoruz ? Tasarımcı kimdir sizce ? Güzel sanatlar mezunu olmak tasarımcıyı, ya da içmimarı nasıl özel kılar ? bunları biraz açabilirmisiniz ?

Meslekteşlarınıza haksızlık etmeyiniz ama ben gerek iş kalitesi olarak, gerek genel formasyon olarak son zamanlarda gördüğüm içmimari çalışmalarında mimarların , içmimarlara nazaran çok daha nitelikli kaliteli eserler koyduklarına şahit olmaktayım (bkz; Erginoğlu & Çalışlar, Uras+Dilekçi, Han Tümertekin ...)

Alıntı:

Bir mimar içmekan yapabiliyorsa ne güzel...yapabildiği kadar daha iyisini yapsın hiçbir sorun yok...

Ama etik olarak herkesin kendi altyapısında bişiler yapmasını ben canı gönülden isterim...Çünki toplamda her parçası iyi yapılmış bir ürün ortaya çıkmakta...
Bu sözlerinizden bir mimarın iç mekan tasarlamasını etik olarak doğru bulmadığınızı çıkarıyoruz neden ?

Ben içmimar değilim, bir mimar olarak içmimari faaliyetleri de icra eden kendi ofisini, işlerini idare eden birisiyim. Hiç 5000 ytl maaş almadım, teklif eden de olmadı.. İşlerimin en çok doğru olmasına özen gösteririm. Bu hafta içerisinde parasız ,hayrına (çünkü ihtiyacı olan kişilerdi) 2 tane içmimari işi yaptım, bunun yanında ortalama 300 milyar gibi maaliyeti çıkacak özel bir evin içmimari uygulamaları da devam etti.Ortalama 7000 m2 ihtiyaç proğramına sahip özel bir yapı için davetli yarışmacı olarak bir proje çalışması da devam eden işlerim içerisinde. Ayrıca Mesleğimi, alt dallarını ve meslektaşlarımı çok seviyorum.
Ve Türkçe' yi doğru kullanmaya özellikle çok dikkat ediyorum..
İyi günler, mutlu yarınlar dilerim .
shadow offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları