|
|
#91 |
|
Yönetici
|
Sayın adi belli olmayan "lessismore" isimli kullanıcı.
Bu forumda daha önce belirttiğim düşüncelerim halen geçerliğini korumaktadır. Bir daha bana özel mesaj yollayarak taciz ederseniz sizi moderatörlere rapor ederim. "Sayın Çetin" tarzı saygısız hitap şeklinizi ve bütün gizli/açık hakaretlerinizi forum önünde size iade eder, beyin hücreleri okuduklarını anlayamayacak kadar yetersiz biriyle tartışmaya girecek vaktimin olmadığını belirterek iyi günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Yönetici
|
Uzun süredir bu konuya bakmıyordum. Bu vesile ile tekrar en basından bir okuyayım dedim.
Mesleğinde bütün iyi niyetiyle ve samimiyetiyle hakkıyla çalısan iç mimarlarımızı ve özellikle iç mimarlık mesleğini aşagıda yazacaklarımın dısında bırakırım. Yazacaklarım daha cok bu konuda butun kultursuzluğuyla atıp tutan kişilere yöneliktir. Gördüğüm kadarıyla en azından bu konuya yazan mimarlar ile iç mekan tasarımcılar arasındaki fark, iç mekan tasarımcılarının EGO'larının mimarların egolarını coktan gecmiş olduğudur. Ancak bu ne hazımsız ne saldırgan bir egodur? Bilip bilmeden atıp tutuyorsunuz. Sizde bu hazımsızlık olduktan sonra gerçeği kavramanız mümkün değil. Siz kolunuzun altına dergilerinizi alın müşteriye proje diye dergilerden bulduğunuz ve kenarına renkli post it lerle işaretlediğiniz örnekleri gösterip işte böyle olacak deyin. Biz mimarlar zaten tasarlarken yapının bir yandan şehir ölceğindeki katkısını diğer yandan en basit odanın içindeki mühtemel foksiyonal yapıyı her boyutuyla düşünerek size içinde "boyama" yapıp kendinizi tatmin edebileceğiniz oyun alanını tasarlıyoruz. Biz müteahhitlerle, belediyeyle, kalfa ile gerektiğinde mühendislerle ugrasarak bir yandan kendi fonksiyonel ve sanatsal fikirlerimizi hayata gecirip hiç yoktan bir yaşam alanı insa etmeye calısıyoruz. Pek coğunuz gibi işi mekana makyaj yapmakla geçiştirmiyoruz. Bu ülkede yapı kalitesi düşük ise bunun direkt sorumlusu mimarlar değildir. İstanbuldaki tüm yapıların %60 ı ankaradakilerin neredeyse yarısı kaçaktır. Yani mimarlık mühendislik hizmeti almamıştır. Bu durumda 3 tane beyin hücresi olan bir kişinin gelip "biz iç mimarlara laf edeceğinize ürettiğiniz yapıların kalitesine bakın" diye konusması haksızlıgın da ötesindedir. Ayıp! Çok ayıp! Civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu begenmemiş. Bana okulda sizden daha fazla iç mimarlık bilgisi verildi. Eksik olanları da ben kendim dısarda tanımladım. Sizlerden cok daha fazlasını da biliyorum. Kısıtlı tasarım bilginizle bu kadar yukarda görmeyin kendinizi. Aranızda basit bir masanın sandalyenin bile ölçülerini ilmeyen çok "tasarımcı" var. Burada meydanı boş bulup atıp tutmayın. Size okulda densizliği, saygısızlıgı, düşüncesizliği mi öğretiyorlar? Sizi böyle boş yetiştiren, bu konuda gereken kültürel birikimi veremeyen hocalarınızda asıl suç. Neredeyse hiç biriniz mimarlık hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsiniz. 5000 senedir iç mekan tasarımı mı vardı? Yapının bütününden mimar sorumlu değil miydi? Şimdi de öyle değil mi? Binanın tasarımı yapılırken iç mekan tasarımı da aynı anda bir yandan yürürken ana kararların hepsini mimarlar vermiyor mu? İç mekan tasarımcıları toplantılarda mimarlarla konusup onun verdiği ana kararlar üzerinden hareket etmiyor mu? Hiç böylesi bir toplantıya katılmadınız mı? İç mekan tasarımcısıyım demek zorunuza gittiği için begenmediğiniz mesleğin adını da sahiplenmeye calısıyorsunuz. Mimar yapı yapan demektir. Mimar yapıyı planlar ve inşa eder ve tek sorumlusudur. Siz ise sadece yapılmış bir yapının belli bir mekanını, o mekana sahip olan kişinin keyfi istekleri ve beklentiler dogrultusunda tasarlıyorsunuz. Önce ne yaptıgınızı öğrenin adam gibi ondan sonra gelin buralarda atıp tutun. evet iç mekan tasarımı bir "uzmanlık" alanı sayılabilir. Daha cok özelleşme alanıdır ama peki uzmanlık diyelim. Ama bir konuda uzman olabilmek için önce temel değerleri doğru olarak bilmek gerekir. O yüzden bütün tıp doktorları önce pratisyen hekim olur ondan sonra alanlarında uzmanlaşırlar. Siz burda temel bilginiz olan "mimarlık nedir ne değildir" konusunda bile ne kadar boş oldugunuzu gösteriyorsunuz. Hangi uzmanlaşmadan bahsediyorsunuz? SİZLER mi uzmansınız? Güldürmeyin insanı. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 19-11-2005 12:54. |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Yönetici
|
Yukardaki yazı gereginden fazla sert bulunabilir. Ancak:
Aylar önce bu konuya bütün iyi niyetimle 1-2 mesaj atmıştım. Daha sonra zaman içinde bu başlığa gelen bazı cevapları yazanların belirgin kültürsüzlükleri yüzünden eylül basından beri bu konuyu takip etmiyordum. Ancak bu zaman süresi içinde, sanki çok aykırı laflar etmişim gibi, özel mesaj kutuma kişiliğime saldırı içeren çeşitli mesajlar geldi. Artık dün gece gelen son mesajla dayanma ve sabretme noktam aşıldı. ilk 3 sayfada yazdıgım mesajları okursanız kimse ile bir tartışmam olmadıgını açıkça görebilirsiniz. Kimlerin neden bu kadar alınganlık ettiğini ve bana neden bu tarz mesajlar geldiğini anlamakta güçlük çekiyorum. *********** "Size okulda densizliği, saygısızlıgı, düşüncesizliği mi öğretiyorlar? Sizi böyle boş yetiştiren, bu konuda gereken kültürel birikimi veremeyen hocalarınızda asıl suç." *********** Demiştim, bu öğrencileri yetiştiren hocalarımızın bu bilgi ve kültürü vermediğine inanmıyorum. Sanırım burda suclu olan hocalarımzı değil bu dersleri zamanında yeterince dikkatli öğrenmeyenlerdir. Tekrar ediyorum yukarda yazdıklarım bütün iç mimar meslektaşlarımızı kapsamamaktadır. Yazdıklarım iç mimarlara bir saldırı değildir. Bu yazılanlardan alınması gerekenler, şu anda bulundugumuz başlık altında mimarlık mesleğini aşagılamaya ve mimarları karalamaya yönelik laflar eden bazi kişileri ve özellikle bana özel mesaj atarak taciz eden kişileri kapsamaktadır. Kimlerden bahsettiğimi 15 dakika ayırıp 6 sayfa içinde yazılanların tümünü ökuyarak öğrenebilirsiniz burda tek tek isim vererek alıntı yapmak istemiyorum. Saygılar |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Forum Üyesi
|
Aşağıdaki yazı "Lessismore" takma isimli şahısın Sn.Çetin Tüker'e yazdığı 19/11/2005 tarihli açıklamaya(umuma açık),cevap olarak almış olduğu "özel mesaj" metnidir...
Siz değerli kullanıcıların takdirine sunmadan;şahsı adına hepinizden özür diliyorum. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanız yazık. Sanırım yetersiz eğitiminiz sizin gerçekleri görmenizi engellemiş. Belli bir konuda uzman olabilmek için önce temel kavramları ve tarihsel süreci iyi bilmek gerekir. Ayrıca tabi bir konuda uzman olabilmek için koltuk altına dergi sıkıştırıp gezmekten vazgeçmek gerekir. Anlaşılan sizin bütün bunlardan haberiniz yok. Bunlara ek olarak sizin bazı uzuvlarınız o derece tavana vurmuş ki kendinizde benden hesap sorabilme hakkını buluyorsunuz. Ha tabi bir de okuduğunu anlayacak kadar beyin hücresi sahibi olmak gerekir. Ben uzamanlık konusunu gözardı eden bir şey yazmış mıyım?İyi okuduğunuza ya da okuduğunuzu anlayabildiğinize emin misiniz? Kısıtlı bilgi düzeyiniz ve okudugunuz 3 satır yazıyı bile kavramaktan aciz beyninizle bir daha zamanımı almayın. İyi günler." Arşivlerde bulunan bu metin hukuki prosedürlerin atlatılması sonucunda gerekirse yasal işleme tabii tutulma niteliği taşımaktadır. Saygılarımla, Av.Yük.İç Mimar Kerem Doğramacı |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Yönetici
|
Çok güzel!
Her satırının arkasındayım. Düzeltme: Bu özel mesaj, senin bana yazmış oldugun özel mesaja (server zamanına göre 18-11-2005 saat 22:03 tarihli) cevap olarak yazıldı hatırlarsan. Aynı mesajı buraya da post etmiş olman birşeyi değiştirmiyor. Insanı çileden çıkartmayın. Yeniden okuyorum da eksik bile yazmış olduğumu düşünüyorum. Sen kendini ne sanıyorsun ki? Kimi korkutuyorsun ? Foruma geliyorsun daha yazdıgın ilk mesaj içinde bana karşı saygısızlıklılar ve inceden bir alay içeren sözler kullanıyorsun. Ayrıca bir de 40 yıllık arkadaşınmışım gibi bana bir de adımla hitab ediyorsun. Sana adımı kullanma hakkını verdim mi ben? Üstelik bir de özel mesaj olarak bana yolluyorsun. Başlığını da - Artık "İçeri" girmelisiniz Çetin Bey üşüyeceksin! - koyuyorsun. Sen kiminle dalga geçtiğini sanıyorsun? Forumdaki 2. mesajın da beni korkutmaya çalışmak için oluyor. Bu forum için ne kadar yararlı biri oldugun belli oluyor bütün bunlardan. Ben bu mimarlık ve iç mimarlık olayı ile ilgili söyleyeceklerimin hepsini 3 ay önce söyledim ve bitirdim. İkide birde bana bu konuda özel mesaj atıp rahatsız etmeyin artık. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 20-11-2005 01:35. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Forum Üyesi
|
Meraklanmayın sayın arkadaşım Ankara'da ki Hukuk Büromdaki çalışanlarımla temasa bu sabah geçebildim,ve meslektaşlarınızın davaları dolayısı ile kariyerleri o kadar aciz ve benim dudaklarımın arsındaki anime açı farklarına bağlı geçiyor ki anlatamam azizim.Şu anda Beyrut'ta bir iş münasebeti nedeniyle bulunmaktayım ve bir Yüksek Mimar arkadaşın telif haklarının sorumluluğunu üstlenmiş vaziyetteyim..."Bina diken" müvekkil mimar arkadaşlarımın meslek hayatımda karşılaştıkları problemlerin en başında tahmin ediniz hangisi gelmekte?Kısaca geçeceğim:Birinin,diğerine ait olup olmadığı bile şüphe uyandıran projesinin müvekilim tarafından çalındığı fakat projeninde kağıt üzerinde "mahal" niteliği taşıması gibi "yanlızca" beyin fırtınası yaratma yeteneği bulunan mimarlarca üreyen gülünç vakalar örneğin...Bilmem anlatabiliyormuyum?
Bunca işlerimin arasında rica minnet ederim değerli dostum siz çekilemeyece kadar "Mimar" geldiniz... SON Av.Yük.İç Mimar Kerem Doğramacı |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar öğretmen arkadaşıma güzel şeyler yazmışsınız ama bunların hepsi "boşver napcasın böle bir meseleği" demenin kibar yolu olmuş. ben öyle düşünmüyorum açıkcası. öncelikle içmimarlık ve dekorasyon ayrımından sözetmişsiniz. ya ben bu farktan bihaberim sanırım. piyasada tanıdığım hiçbir mimarlık bürosu yok ki bir içmimarlık bürosu ( dekorasyon adı altında iş yapıyor zaten) ile etkileşimli bir çalışma yapsın. ben ce öğretmen arkadaşımızda gayet güzel bir şekilde kursa giderek kendini iyide yetiştimesi ile gayet güzel eserler oluşturabilir. güzel mekanlar kurgulayabilir.
bunun okuluna gitme konusunda ise gayet tabi güzel olur ama ne gerek var bence. kurrslarda da bununla ilgili güzel eğitimler veriliyor. aslında bilmiyorum da içmimarlık okullarında ne tür dersler verildiğini sonradan işe gerçekten yarıyormu acaba? mimarlık okullarında da aynı şeyler geçerli kişi kendini geliştirmedikçe. konusu uzmanlık alanı ile ilgili envanterler hakkında kendini güncellemedikçe hiçbir meslewği yapamaz . yani demek istediğim iç mimarlık yapmak için istemek yeterlidir ( gibi geliyor iç mimarlar kızmasınlar ama) vede diploma demişsiniz. bir iç mimarlık bürosunda çalıştım fakat patronum mimardı ve hiçbir iç mimarla karşılaşmadım çalıştığım süre boyunca buda bana içmimarlar ya mesleklerinin hakkını vermiyorlar yada piyasada hiçbir söz hakkı sahibi değiller sorusunu getirdi. yani şu sonucada ulaşabiliriz. neden bir öğretmen azmedip dekorasyon yapamasın......unutmadan mimonata dünyanın en iyi mimarı rem koolhaas dır ![]() |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Arkitera Üyesi
|
....
bu forumun konusunu çok aşmış olmasına rağmen ve de konu başlıkları dışındaki konuları forumlarda tartışmayı doğru bulmamana rağmen yazmaktan kendimi alamayacağım.
sayın Av.Yük.İç Mimar Kerem Doğramacı acaba "bina diken" müvekkilim diye hitab ettiğiniz müvekkilinize bu konuyu gülünç bulduğunuzu kariyerinin iki dudağının arasında olduğunu düşündüğünüzü söylediniz mi? sizce müvekkiliniz fazlaca "mimar" mı yoksa standartlara uyuyor mu.. mimarlık a bakışınızı öğrenmiştik böylece iş e bakışınızı da öğrenmiş olduk.. öte yandan savurduğunuz üstü kapalı tehditleri de gülünç bulduğumu belirtmeliyim... merih feza yıldırım |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Forum Üyesi
|
bla bla
öncelikle şunu belirteyim bu forum kişisel atışmalar yada laf geçirtmeler forumu olmamalı. Av.Yük.İç Mimar Kerem Doğramacı öncelikle avukatmısınız iç mimarmı yada iç mimarların avukatımısınız? Çetin Tüker hocamız, abimiz, fazlaca tanımamama rağmen başarılı çalışmalarda bulunmuş insanlara öğretme hevesi olan ve bu hevesinide 3 kuruşa değişmeyen mütavazi bir abimizdir. sayın doğramacı , Mimarlık , iç mimarlık yada en.tas bölümlerinden mezun olan arkadaşların emin olunki sizin bu yükseltmelerinize yada alçaltıcı konuşmalarınıza ihtiyacı yok. Zaten işini güzel yapan herkes tarafından takdir edilmiştir. sizde güzel işler yapın sizide alkışlayalım.. papaza kızıpta oruç bozmaya gerek yok. yani kötü örneklere bakıpta iyi insanlara sataşmaya hakkımız olmamalı.
saygılarımla yüksek radyo tv programcısı tasarımcısı iç mimar adayı ![]() akın aysan |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Forum Üyesi
|
benzerlikler
bu ülkenin temelleri atılırken farklılıklar değil benzerlikler üstüne kurulması esas alınmıştır.uzmanlaşmak farklılaşmak demek degildir. ülkemizde yapılaşmanın %80ni konut, bu oranın %80 de mimarsız oldugu bilgisi, hepimizi ilgilendiren ve öncelikle mücadele etmemiz gereken hedef olmalıdır.
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Forum Üyesi
|
Mİmar Ya Da İÇ Mİmar
ben mimarlık son snfta okuyorum.bze hep mimarlığn iç mimarlık ve peyzaj mimarlığını da yapabilecegni öğrettiler.mimarlar yapı tasarlarken onun peyzajnı ve iç dekorasyonunuda göz önünde tutmak durumundadrlar.ancak 4 senede bu konularda uzmanlaşmak bence imkanszdr.demek istedgm iç mimarlık mimarlık bilgisinin üzerine uzmanlaşma şeklnde olmalıdır.ve mimarlıktan daha farklı bi anlayş,tarz görsel bilgi ve birikim ister.mimarlar daha fazla iş bulma imkanına sahptir
)burası türkiye derler ya hani hep.türkiyede iç mimarlığn o kadar tutulduğunu düşünmüyorum istanbul dşında bu meslekte ne kadar iş bulunur ondan da emn diilim.iç mimarlık okumayı isterdm ancak yurtdşnda.e birde ne kadar yetenekli olursanz olun belli bi çevrenz olmadan da mezun olur olmaz öyle tutulamıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Arkitera Üyesi
|
doğru demişsin öğretmen arkadaşımız dekorasyon yapsın...iç mekan tasarımı değil...
|
|
|
#103 |
|
Forum Üyesi
|
iç mimari sadece ayrıtları ve özellikleri fonksiyonelliği araştırıp insan hayatına en uygun en kolay çözümler üretir.bu konu ile ilgili birçok ;armatür haddinden fazla lamba türü bir o kadar kapı pencere modeli ve kullandığımız ev ofis neyse ona uygun enstrümanları şekillendiren bir tasarımcıdır diyorum.
şimdi iç mimar nasıl olupta bir arsaya konut yada iş merkezi olabileceğine nasıl karar verebilecek bu bir. iç mimar obje tasarımıyla ilgilenirken kütleyi obje olarak mı algılıyor ki öyle bu koca kütleyi mimarların aldığı teknik donanım ve tecrübeye eş değermi onu araştırmak gerekli bence. ![]() |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Arkitera Üyesi
|
slm
aynı sorunla 2 yıl önce ben de karşılaşmıştım mimarlık ve iç mimarlık arasında kı fark adından da anlaşılacağı üzre mimarlığın daha kapsamlı olması iç mimiarlık mimarlığın alt kümesi diyelim.neden mimarlık okuyup içmimarlık da yüksek yapmıyor ....
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlık iç ve dışa indirgeyebileceğimiz bişemi yaw... mimarlık hayat tasarlamak bence...hayatın da içi dışı olmaz heralde...olsaydı da içimiz dışımız bir olurdu galiba...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|