|
|
#76 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
Hay ağzına sağlık.Eğitim başkadır. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Forum Üyesi
|
bilgisizlik
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Forum Üyesi
|
bayapy ve cihanaydemir' e
Leonardo da Vinci, Mimar Sinan gibi ustalara bakarsanız yaptıkları eserlerde herşeyin mükemmelce çözülmüş olduğunu görürsünüz. Yeni yetme diye aşağiladığınız kişilerin backround unu bilmeden kestirmeden atılmış bu laf, fikirlere ne kadar kapalı olduğunuzu da gösteriyor. İç mimarlık fakültelerinde, betonarme, statik, matematik gibi mühendislik dersleri okutulmaya başladı da bizim mi haberimiz yok. Yoksa bir binayı mimar yapar, projesinin altına da imzasını atmak zorundadır kuralı değiştiril di mi???????
İç mimarlar da bina yapar mı oldular, çok yakın iç mimar arkadaşımın yer kazanmak için binanın kolonunu yokettiğini biliyorum ben. Mimar mı, iç mimar mı olayım diyen arkadaşlaraydı benim sözüm: Mimarlık matematiği içinde barındıran bir meslektir. Matematik, mühendislik bilmezseniz hayal ettiğiniz yapı ayakta durmaz. Sadece güzel sanatlara ilgiliyseniz, resimden, süslemeden hoşlanıyorsanız, iç mimarlığı seçmeniz daha doğru olur. Ve şu bir gerçek ki, mimari yapılar yüzyıllarca ayakta kalır. Bir binanın içi ise, el değiştirdiği zaman içinde yaşayan kişinin kimliğiyle değişir, yenilenir. Aradaki farklardan biri de budur. Kabul etseniz de etmeseniz de.........Tarihi eserlerde, neden binanın dışı sabit kalmak suretiyle, içinin değiştirilmesi kabul edilir? Paris de, krallık döneminden kalan hiçbir yapıya dokunamazsınız, içini değiştirmek serbest.. İç mimar arkadaşlar merak etmeyin, biz sizi bağrımıza bastık. Mimar ve iç mimar arasında kabul etmeseniz de, mimarın dayanılmaz ağırlığı var............. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı
Bayapy: Mimarın ben herşeyi yaparım mantığına İç mimar da ne yaptığınız tarihinizden belli şeklinde cevap verebilir o zaman bu ülkede.Heleki İç mimar matematik bilmez gibi bir cümle sarfedilmiş hayret etmeden gülerim buna ben.Ülkemizde İç mimarlık eğitimi 1925 yılından beri veriliyor ve gidişat onu gösteriyorki trendi iyice artan iç mimarlık olgusu nihayet bu ülkenin yapılarını güzelleştirecektir.(her anlamda güzel güzeldir) Yetenek sınavıyla öğrenci alan İç mimarlık bölümü mimarlık gibi değildir Yetenek Tanrı nın bir lutfu olarak kabul görülür. CEVAP: Bu ülke mimarisinin tarihinde ne varmış anlamadım. Mimar Sinan la okuduk biz, Sedad Hakkı Eldem le büyüdük. Osmanlı mimarisi, Selçuklu mimarisi, vs. bunları okuduk öğrendik. Mimara laf atacağız diye, bu ülkenin mimarlık tarihine laf atmak daha çiğ olmaz mı sizce. Ayrıca şehirler, yapılarıyla hatırlanır. Eyfel kulesi, Ayasofya, Bizans surları, Çin seddi,vs vs Dubai Towers projesi çıktı, İstanbul dünya web sitelerinde at koşturuyor............... Önce mesleklerin temellerine bakalım, iç mimarlar matematik bilmez demedim ki ben, İç mimarlık bölümüne yetenek sınavıyla öğrenci almak, mimarlık bölümüne de fen/matematik puanıyla öğrenci almak, mimarlığın matematik ağırlıklı bir meslek olduğunu göstermiyor mu? eee, öyleyse ne kızıyorsunuz? Her ülkede çarpık kentleşme var, USA de, Avrupa da, heryerde.........Mimarın suçuysa bu, sorarım size, Türkiye de, buna yapı izni veren belediyelerden niye bahsetmiyorsunuz? Yapı izni alan Park otel, Süzer binası yapılmasın diye mimarların başkaldırışını ne çabuk unuttunuz? Bugün kü gökdelenler semti Levent ve Maslak bir zamanlar boğaziçi sit alanı içindeydi, burayı acımasızca satan Dalan dönemi belediyesini unuttunuz mu? Şimdi İstanbul'un tepeleri mi kaldı, her tepede onlarca gökdelen......... En basiti, dünyanın heryerinde dış kapılar, dışarıya açılır. Siz dışarı açılan kaç tane banka kapısı, otel kapısı, hastane kapısı restaurant kapısı vs. biliyorsunuz, Mimar dediğiniz kişi bunu yapmadıysa, binayı dekore eden içmimarlar siz bu hatayı niye düzeltmiyorsunuz? Bakın çevrenize görün kapıları.... Onun için önce ne dediğimizi karşılıklı anlayalım. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Forum Üyesi
|
her zaman gündemde olan bu konuyu tartışmakla konuşmakla çözebilecegimizi sanmıyorum..
mimar,iç mimar,peyzaj mimarı,end.tasarımcı....ve bir cok meslek...acaba diyorum bu mesleklerin aldıgı eğitimleri dersleri hepimiz kapsamlı olarak biliyormuyuz..bunu bir tarafa bırakalım aldıgımız eğitim süresince ve sonrasında biz kendimizi ne kadar eğitiyoruz..bir mimar iç mimarlık yapabilir mi yada peyzaj mimarisi...yapabilir neden yapamasın kendini geliştirirse neden olmasın...okulda aldıgımız eğitim unutmayalım ki teoride kalıyor önemli olan pratikte neler yaptıgımız...iç mimar mesleğini hiçe sayan, iç mimarlık eğitimi almış ve almaya devam eden insanlara'' siz boşsunuz neden varsınız '' gibi bir gönderme var iletilerde.. neden? bir iç mimar pekala mimariye belli ölçüde müdahale edebilir...kolon yıkan iç mimar arkadaşlara gelince bu onların sorunu.. kurunun yanında yaslarıda yakmaya hiç gerek yok...bu saygısızlıktan baska birsey olmaz olamaz... dekorasyon dekoratör gibi terimler iç mimarlıkla bir tutulamaz...bunu unutmayalım...kendi mesleğimizi yüceltmek ugruna senelerini bu mesleklere vermiş insanlara laf atmayalım...ve bence haddimizi bilelim...bilmeyenlere gelince sonsuz tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Forum Üyesi
|
Kişinin aynasıdır işi, yaptığımız mesleğin ekip işi olduğunu unutmayalım
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Forum Üyesi
|
yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş
İç mimarinin (ya da bence iç mekan tasarımı daha mantıklı), çok önemli bir meslek olduğu kesin, ki bir mimarın her detayla uğraşmasının mümkün olmadıgı ortamda onlar devreye giriyor.
Ancak sorarım size ey iç mimarlar, MİMARİ yapılar olmasa sizler hangi "İÇ" mekanları tasarlayacaktınız? |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Arkitera Üyesi
|
Meseleye Turkiy Boyutunda Metafiziksel Degilde Fiziksel Boyuttan Bakalim
Arkadaslar her ne kadar ic mimar ve dis mimar gibi bir tartisma yaratsakta yanlis genel tanim mimarliktir ve bunlarin uzmanlik dallaridir ic mimarlik peyzaj mimarligi.Bana kalirsa mimar tasarimcidir.Endustriyel tasarimlar konusunda bina tasarimi konusunda cesme tasarimi hatta mobilya ve bardak tasarimina kadar butun tasarimlari yapmalidir.Cunku mimarlik bana gore tasarimdir.Birde meseleler bizim tartismalarimizdan ote devlet ne diyor ona bakmaliyiz.Simdi mimarlik bolumunu bitiren birisi Turkiyede hem mimarlik hem peyzaj mimarligi tasarimlar yapabilip altina imzasini atabiliyormu
Ic mimari bir tasarim mimar o yaptigi tasarimi sunarak o tasarimi kabul goruyormu bu acidan bilgilendirirseniz beni sevinirim.Lutfen ozel mesaj halinde yada buraktosun1987@hotmail.com adresi ile sohbet ederek bu konu hakkinda goruselim bilgilendirirseniz sevinirim.**Iyilik yap denize at balik bilmesede halik bilir/** |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Ziyaretçi
|
Son yıllarda Türk mimar ve İç mimarların bu derece kimliklerini gösterme,Felsefi tartışmalarda bulunma ve yazılı basın çıkarma eğilimlerinin yüksek olduğunu görüyorum.
Tabi bır Tıp doktorunun ne derece haysiyetli bir meslek kimliği taşıdığı tartışılmaz. Galiba mimarlık olaylarının da böyle bir kimlik edinme çabası var. Varsın olsun hava olsun civa olsun. Lakin işte olsun Ne bu yapıların hali Mimar yeterince eğitimli insandır diyoruzda 15 yıl sonra malzemesinin döküldüğü tasarımının varoş kabul edeildiği binlar dolu bu şehirde. New yorkta 70-80 yıllık yapılar var ve inanın o mimarlar buna sanat eseri gözüyle baktılar bu binları tasarlarken.Düşünüyorum acaba yapıldıktan 15 sene sonra o binalarada iğreti gözüyle baktılar ama hiç zannetmiyorum. Neyse diyeceğim o ki Böyle mimari şöyledir mimar süperdir kıldır tüydür e girmekten ziyade ve neden bina fotokopisi çekmek yerine tasarım yapmıyosunuz. |
|
|
|
#85 |
|
Üye
|
herkes kendi işine baksın
(iç mimarlık aday adayıyım) bugün ilk defa yazıyorum foruma,
bugün arkadaşlarım dedi, böyle bir konu var diye. diyeceğim odur ki herkes kendi işine baksın öyle sağa sola bulaşarak, b...k atarak kimse bir yerlere gelemez kahretsin ki İÇ mimarlık açılmış zamanında... ee kapatında kurtulalım yani millet daha öğrenci ama kendini mimar ya da iç mimar ilan ediyorlar mimarlar,mimarlık okuyup iç mimarlık yapıyor ya da yaptığını zannediyor, mimarsanız mimarlık yapın hariika binalar,iş merkezleri yapın, stadyumlar yapın gökdelenler dikin bize de 150-200 metrekarelik yerleri çok görmeyin noolursunuz... sizin mesleğinizi falan elinizden aldığımız yok,süper iç mekanlar hazırlayın projeyi yaparken ki iç mimarı da fazla yormayın, bu arada mimarlık okuyup mimarlık yapın biz de iç mimarlık okuyup iç mimarlık yapalım bunu kompleks yapmanın hiç gereği yok!size gökdelenlerinizle, stadyumlarınızla mutluluklar. bize de bar, ofis gibi mekanlarla mutluluklar |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Arkitera Üyesi
|
bi mimarlık öğrencisi olarak diyebilirim ki bence de eğer biz mimar adayları ve mimarlar, gerçekten idealist olup, yapılabilecek güzel şeylere imza atmayı başarabilirsek, sanyorum ki mimarlık mesleği de alt kollara ayrılmanın getirdiği zorunluluğu kavrayabilecek duruma gelecektir.Çünkü bu meslek kendi içinde öyle bir devinim içinde ki kendi işinde başarılı olanlar zaten bu tür sorunlarla uğraşmıyor .Dediğim gibi önemli olan, konuya biraz daha idealist yaklaşabilmek, belki de herkesin ihtiyaç duyduğu şey bu.
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Ziyaretçi
|
paylaşamamak...
işte biz çılgın türklerin
en büyük sorunu birlikte çalışamamak veya başkalarının işlerine burnumuzu sokmak..bırakın mimarlık, iç mimarlık ayrımını bence mimarlık dahi kendi içinde uzmanlık alanlarına ayrılmalıdır..tasarım,uygulama,detay çözümü bence birbirinden belli noktalarda bağımsız ve uzmanlık isteyen konular...Renzo Piano nun Kansai Havaalanı projesinde kimlerle çalıştığını nelere müdahele edip hangi işleri uzmanlara bıraktığını araştırmanızı tavsiye ederim..ve biçok star mimarın....kanımca tasarımın başlangıç evresinde bile uzman bir iç mimarın fikri herzaman oldukça önemsenmelidir.Ben herşeyin en iyisini yaparım tarzı bir yaklaşım artık oldukça çağ dışıdır ve çağ birlikte çalışarak daha iyi işler yapma çağıdır....herkese kendi uzmanlık alanında başarılar... bence de herkes işine bakmalı ve başkalarının işlerine fazla burnunu sokmamalı.. |
|
|
|
#88 |
|
Forum Üyesi
|
Uzmanlığınızı paylaşarak başarmak ?.......
Sevgili arkadaşlar !
Mimarlık. İç Mimarlık, End. Ürün Tas., Müh. ve diğerleri.. Büyük çaplı veya işini profesyonelce yapan bir çok firma veya şahıs birbirleriyle dirsek temasında zaten!... Bu konuları tartışmadan birbirleriyle iş birliği içerisinde, bildikleri fakat "uzmanı" olmadığı konularda hepberaber oturup çözümünü üretiyorlar, birbirlerinin "uzmanlık alanlarına" saygı göstererek ve bilgilendirerek.... Bir çok teknik konuda fikir sahibi olabiliriz, onun eğitimini almışta olabiliriz...ama tek başımıza herşeye hakim olmamız, yetişmemiz çok zor ve yıpratıcı olur. O sebeptendir ki gerçekte farklı branşlardaki kişiler her zaman bilgisini ve tecrübesini, projelerine verdikleri değerden dolayı "paylaşırlar" ..... Profesyonellikte birbirlerine danışmanlık yapmış olurlar, karşılığınıda alırlar. YANİ BU TİP UYGULAMADA SORUN YOK... (Bunun dışındaki uygulamalara örnekleri zaten sizler veriyorsunuz, çıkan sorunlarıda gözlemlemişsiniz.) Ş.Y. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Forum Üyesi
|
:) .... yarıştırmalar.
Ya Allah aşkına arkadaşlar elin Tadao Ando'su alaylı olduğu halde tasarımları ödül bulmuş dünyaca alkışlanmış bir adam. Yani biz hala işin teorisindeyiz. mimar şöyledir iç mimar böyledir. (sonuçta ortada bir mimarlık eğitimi var dış veya iç yada herneyse) bizim neyimiz eksik elin japonundan sorarım size. Yani çok çalışarak azmedilerek aşılacak butür ayrım meselelerine biz hala garip bir gözlükle bakıyoruz. Tamam adam iç mimar olmuş okumuş.. başarılıda tasarımları var...ama içinden diyorki bundan sonra evin içini tasarlamak istemiyorum. yüksek lisansımı mimarlık bölümünde yapayım. iyi bir de bitirme projesi (tez)hazırlayim ses getirim. mimarlığa başlayayım demiyorda.. mimarlarla laf yarışı içersine giriyor. birileri yanlış yerlerde haketmediği yerlerde bulunuyor hissine kapılıyorum.. Ben bir tasarımcıyım rd tv mezunuyum. ama artık bende mimarlık okumak istiyorum. zamanında alan dışı olduğu için düşünemediğim mimarlığa inş. bu sene yetenek sınavları ile iç mimarlık kapısından girip mimarlık kapısından çıkmak istiyorum. 27 yaşından sonra...
neyse herkese iyi bayramlar diliyorum. saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Forum Üyesi
|
Siz hep okuduklarınızı mı tekrar edersiniz;yoksa gerçekten bir fikriniz var mı?Dünyayı artık uzmanlık alanlarının yönettiğinin farkındamısınız bilmiyorum fakat,iç mekan tasarımı hakkında bir satır okumuşluğunuz olmadığından eminim...Artık "ne kadar eskiyse o kadar gerçektir" savının koruyucularından birilerinin hala yaşıyor olması ilginç sanırım.Ne mutlu ki insanlık hala Bauhaus deneyiminin meyvelerini topluyor...İç mekan tasarımı uzmanlık alanıdır sayın Çetin ve tasarım ne kadar geniş bir kavramsa "O" da bir o kadar kesindir!
Tahammülünüz daha mimarlığın uzmanlık alanlarını oluşturmasına yetmiyorsa;iç mimarlığın yakın gelecekte tasarım dünyasına katacakları sizi nasıl etkileyecek acaba? Lessismore |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|