|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
proje
Merhaba,
Bende mekan tasarımcısıyım "içmimar". Öncelikle şu "içmimar" ve "dışmimar" lafları çok komik , bide "yüksek ulu mimarlar " var "high mimar", çok gülüyorum bu laflara. Aslolan mimarlıktır,projeci olmaktır,nasıl yaşanacak sorusuna cevap verebilmektir. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
bence...
bence yegeniniz kendi yolunu kendisi bulacaktir. tasarim hissetmekle yani yasamla ilintili bir alandir. bu alanda meslek sahibi ol(acak ol)an birisi de, alanin hangi disiplininde yetismis isterse olsun, meslegi kendi yasam sekli oldugu/olacagi icin kendi kisisel ilgilerini kesfedecek ve iddialari o yonde gelisecektir zaten. zaten kisacik olan ogrenim yillari sadece bir kesif surecidir diye dusunuyorum, universite ogrencisinin (yani meslek edinme surecinde olan birisinin) yasaminda. yoksa tasarim kesfi (ogrenimi / deneyimi de diyebiliriz) hep surer. Yasam gibi birsey yani…
o yuzden yegeninizin surekli gozlem yapmasina olanak tanirsaniz O’na sizin yapabileceklerinizin tumunu saglamis olursunuz. yani ailevi destek tam olur. gezmesine, hayati sorgulamasina, yeni yerler, insanlar, mekanlar, yani yasayislar tanimasina olanaklar yaratmaya calisin. o kadar. O arkasini getirecekse, getirecektir. Bunu kendisinin hissetmesi onemli. "tasarim” boyle bisey… ister tutturma gereksinime muhtesem bir toplu igne yaratir, simdiye kadar hic karsilasilmamis, ister yeme ihtiyacina olaganustu bir sey!!! Bu kendi vizyonunun gelismesi, netlesmesi, hayat tarzi olmasiyla alakali… yani… Yrd.Doc.Dr. banu tevfikler cavusoglu (ic mimar) |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
sonuç?
bu kadar tartışma başlatan arkadaş nereyi kazandı acaba?
umarım kendisi için hayırlısı olur, çünkü mimarlık bölümleri de , iç mimarlık bölümleri de 'orada olmaması gerekenlerle dolu...' |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
|
ortaya kaliteli tasarımlar çıksın yeterli bence mimar ya da iç mimar
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
|
yorum yok hadi hayırlısı
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
"Merhaba,
Bende mekan tasarımcısıyım "içmimar". Öncelikle şu "içmimar" ve "dışmimar" lafları çok komik , bide "yüksek ulu mimarlar " var "high mimar", çok gülüyorum bu laflara. Aslolan mimarlıktır,projeci olmaktır,nasıl yaşanacak sorusuna cevap verebilmektir" "Yüksek" ünvanı akademik bir ünvandır. Karşılıgı "Master of Architecture". Gülecek birşey yok. Akademik hiyerarşideki yerinizi belli eder. Akademik olmayan ortamlarda kullanıp kullanmamak size kalmış Ben kullanıyorum. Biraz daha yükselirseniz Dr. olursunuz. Eger bir universitede kadrolu göreviniz var ise size Yardımcı Doçent Dr. derler. Daha sonra da doçent ve kadroya baglı olarak Prof. olunuyor. Bu bir akademik hiyerarşidir. Komik bir durum göremiyorum. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
|
[quote=
"Yüksek" ünvanı akademik bir ünvandır. Karşılıgı "Master of Architecture". Gülecek birşey yok. Akademik hiyerarşideki yerinizi belli eder. Akademik olmayan ortamlarda kullanıp kullanmamak size kalmış Ben kullanıyorum. Biraz daha yükselirseniz Dr. olursunuz. Eger bir universitede kadrolu göreviniz var ise size Yardımcı Doçent Dr. derler. Daha sonra da doçent ve kadroya baglı olarak Prof. olunuyor. Bu bir akademik hiyerarşidir. Komik bir durum göremiyorum.[/QUOTE] bence de komik değil ama fazla önemli de değil bence. Mimarlık akademik ünvanların ötesinde bir ünvan. Önüne gelen herşey sırıtıyor bence, dr. mimar, yüksek mimar, prof. dr. mimar , ordinaryus mimar. sadece mimar çok daha anlamlı bence, gerçekten onu hak edenler için. ama hocalarımızın ünvanlarına saygılıyız. o ünvanın kolay alınmadığını biliyoruz... |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Forum Üyesi
|
Aynası iştir kişinin
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
|
bence bu yazdiklariniz insanlarin kafasini gereginden fazla karistiriyor.
Mimarlik bir "binanin" tasarimi yapar.ancak bir ic mimar bunun icini tasarlar yani mobilya nasil yerlestirilcek yada renkleri nasil olmali falan filan yani mimarlikla ic mimarligin hic alakasi yoktur ikiside cok farkli olmayarak degisik mesleklerdir.ben kendim almanyada yasiyorum ve burada her ikiside baska meslek ancak önce mimarligi okursun sonra ic mimarligida okuyabilirsin ancak mimarlik okumus birisi kalkipta ic mimarlik yapamaz.böyle olursa cok sacma olur ![]() |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
iç mimarlık önemli bir kavram
Mobilya nasıl yerleşicek renkler nasıl olucak
Bence yorum yapılmadan önce iç mimarlığın ne demek olduğu bilinmeli. Mekanın kişi yada kurumsal olarak tarzını yansıtmak atmosferini oluşturmak, algıladığınız basitlikte kavramlar değildir. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
içmimarla mimarrın alakası yok dersen cok yanlış yaparsın.inşaat sektöründe herkesin biribiriyle alakası var.mimar-içmimar-inş mühendisi hatta ustalar koordineli çalışmalıdır.sen bi tasarım büroda bilgisayarda cıizip ben bir sanat harikası yarattım diyemezsin.onu cizmek önemli fakat onun kadar önemli olan o projeyi uygulamak.bu da yukarıda saydığım kişilerle calışınca bi şeyler paylaşınca oluyor.unutmayalımki bir binayı hiç kimse tek başına yapamaz
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
|
benim yazimi tam okursaniz hic alaksi yok demdigimi anlarsiniz.yazimi lütfen tam okuyun bu arada mobilya konusuna geleyim benim türkcem yeterli olmadigi icin bunu böyle söyleyebildim ancak yani ic mimarligi kücümsemek anlaminda birsey degild.türkcem zayif oldugundan bu böyle.insaat sektörü ayni diyorsunuz ancak ic mimarlik design yani insaatla fazla alakasi yok benceeeeeeeeeeeee........
![]() |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
mimarlık komple kavrayış gerektiren bir sanat (umarım sanat demiş olmam bir polemik yaratmaz.) dalıdır. bugün mimarın tasarımına başlamadan önce tasarının bulunacağı gezegeni ( belki de uzayı ), ülkeyi, bölgeyi, şehiri, yakın çevreyi; kültür, tarih bakımından ele alıp, fonksiyonu değerlendirmesi gerekir ve değerlendirir de. mimar; kullanıcının gereksinmeleri ve mekanın işlevini ilerde taşıyabileceği işlevleri hatta tasarın ömrünü düşünmelidir. bütün bunlar mimarlığın gereğiyken yapının içininin, iç tasarımının mimarlığın dışına çekilmesi mümkün olabilir mi? tefriş, malzeme vs. göz ardı edilerek bina nasıl bina edilebilir? nasıl çalışır? komple kavrama gereği sadece binanın içini, dışını değil yukarıda saydığım bütün unsurları hatta fazlasını kapsar. tasarımın kendi içinde ve bulunduğu çevreyle bütünlük oluşturması başka türlü nasıl sağlanabilir? bu bağlamda iç mimarlığın, mimarlığın bir kolu olduğunu söylemek hiç de yakışıksız olmayacaktır. ama gelişen dünyada sadece mimarlık değil diğer pek çok dal da kollara ayrılıp insanların bu kollarda uzmanlaşmasıyla gelişimin hızlanması amaçlanmıştır. zaten bugün akademik kariyer yaparken kürsü seçilir ve o yönde araştırma yapılır. ama bütün bunlar ne iç mimarlığı alçaltır ne de mimarlığı olduğundan farklı bir yere koyar. bir disiplinin herhangi kolunda uzmanlaşmak saygı değer bir iştir. sadece dilim döndüğünce görüşlerimi anlatmak ve forumun amacına yaklaşmasını istedim. neticede "mimarım" dendiği zaman "iç mi dış mı" sorusuyla karşılaşmak her mimarın canını sıkar ve türkiyede her mimarın başına gelmiştir. belkide bu konuda daha geniş tartışmalar başlatmalıyız ve neyin ne olduğunu hepimiz kendi penceremizden aktarmalıyız.
|
|
|
|
#45 |
|
Forum Üyesi
|
yazdiklarin icin cok tsk ederim tam benim düsüncelerim
![]() |
|
|