|
|
#76 |
|
Forum Üyesi
![]() |
http://www.iida.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=1 uluslar arası iç mimarlar kulubü
http://www.bida.org/ birleşik krallık iç mimarlar kulubü http://www.asid.org/ amerikan iç mimarlar kulubü http://www.ncidq.org/ dünyada bu kadar saygın olan bir mesleği Türkiyede neden avamlaştırıyoruzki? Ayrıca kötü niyetli yazı yazan arkadaşlarında biraz şuurlu olmalarını dilerim, sen ki kutucuk doldurmuşsun buralara gelmek yormuşsun kendini aklını kaybetme. En son abdullahbattal tarafından düzenlendi : 06-12-2006 01:25 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
VE...... interior design yada interior architect tartışmasınada nokta koyalım canımız ne isterse o sıfatı kullanalım. -Web interior architect için yaklaşık 1.340.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,14 saniye -Web interior designer için yaklaşık 3.120.000 sonuçtan 1 - 10 a Mimar kelimesinin etimolojik kökenini incelemeden gelip buraya iç mimarmı, tasarımcımı yazmayın.lütfen yormayın. En son abdullahbattal tarafından düzenlendi : 06-12-2006 01:26 |
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
arkadaşım yüksek mimar vardır....
Alıntı:
bir konu hakkında bilmeden konuşmayın ödevlerinize iyi çalışın. |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Forum Üyesi
![]() |
allahını seven bi iç mimar veya bilgisi olan biri bana basitçe anlatsınyaa soruyom kimse iplemio
iç mimarlar mezun olunca nerelerde çalışır? iş bulmak zor mudur? ne kadar kazanırlar? basit sorular lütfen.. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Forum Üyesi
![]() |
özzgrrr
bu foruma yeni üye olduğum için yazdığınız yazıları yeni okudum.. ve yapılan yorumlarada şöle bir baktım ki bazı insanlar yaptıkları işi nasıl yapcaklarını bilmiolar bence ve çok umutsuz... önce soruna cevap vereyim inşaat sektörünün bu kadar yoğun oduğu bir zamanda iş bulamamak aslında pek mümkün diil.. maaşların çok yüksek olduğunu söyleyemem bazıları için evet 1000 ytlye sürünedebilirsiniz yada yorulmadan öyle ezilmeden ayda 3000 ytlde kazanabilirsiniz.. ben 2 senedir çalışıorum.. ve anladımki kendini ezdirmezsen istediğini yaparsın nie bukadar ümitsizsiniz ... arkadaşlar mimar iç mimar tartışması yapmışlar ben peyzaj mimarı olsamda mimarlıkta yapıorum iç mimarlıkta... sen iş bakmaya başla hepsini öğrenirsin bu işte içi dışı yok piyasada bir toplu konut projesine girersen bir ekip var ve iş paylaşımı denen bir şey... herkes payına düşenle ilgilenir... duvarlar .. çatılar.. seramikler mutfaklar... tek bir şey varki az kişnin çalıştığı ofislerde çok yorulursun patron okadar yüklenir.. bir ekip ve farklı meslek gurupları varsa rahat bir iş oluyor.. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir iç mimar olarak yazılanlara zaman zaman güldüm zaman zaman üzüldüm..
Bİr örnekle açıklayayım durumu...Bir bireyin oluşması için tek bir kişinin bilgi ve birikimi kafi değildir..Temeli hiç şüphesiz sağlam atılır fakat onu geliştirecek,bilgi ve deneyimleriyle kendi ayakları üstünde durabilecek bir seviyeye getirmek gerekir..Peki bizim konuyla olan ilgisi hala nedir diyenlere açıklamam :Bir bina, inşaat mühendisi tarafından ayakta durabilecek mukavemete getirilir..(yanlış anlaşılmasın bir inşaat mühendisinin görevi yalnız bu değildir fakat tek tek görevlerini açıklamaya çalışırsam konuyu gereksiz yere uzatacağımı düşünüyorum) Bir mimar dış görünüşünü şekillendirir ve binayı işlevli hale getirir..Elektrik,su tesisatı vs tüm bu konularla ilgilenir..Bir iç mimar mekanlar arasında estetiği ve konforu attıracak işlevselliği sürdürecek uygulamalar yapar..Yani mimarın yaptığı kaba inşaattan sonra mekanları detaylarla başka bir tabirle süslemeye başlar..Kapı kolundan duvar boyasına kadar aklınıza gelecek tüm detayları düşünmek zorundadır..Gerekirse tesisatların yol açtığı kötü görüntüyü estetik hale getirir.Bir peyzaj mimarı ise binaya uygun çevre düzenlemesi yapar...Çocuk parkından ,çimlerin kalitesine,vs..daha bir sürü ince detaylarla uğraşır... Bir iç mimar ; bir mimar kadar, bir tesisatçı kadar (havalandırmadan tutun da su tesisatına kadar) herşeyi bilmek zorundadır..Bunun nedeni ; sorunlar karşısında yalnızca çözüm üretebilmek değil ürettiği çözümün estetik olmasını sağlamaktır...Bir iç mimar sadece işlevselliği düşünmez..estetik+işlevsellik... Aslında yazmak istediğim çok şey var ama yazdığım cümlelerdeki manaları geniş düşünürseniz aslında çok şey yazdığımı farkedebilirsiniz... Bu da kafi gelmediyse doktorları düşünelim..Hangi dahiliye uzmanı bir kardiyolog uzmanına benim işimi yapıyorsun diyebilir..Aynı amaca hizmet etseler bile alanları farklıdır..Bu farklılıkları da detaylardadır... Hala iç mimarlık mesleğinin gereksiz olduğunu düşünüyorsanız artık sizin için diyecek bir şeyim kalmamıştır..Siz devam edin ...Bizler ilerlemeye devam ediyoruz... |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Üye
![]() |
teşekkürler
açıklamalarınız için teşekkürler... ben de iç mimarlık okumak istiyorum henüz hazırlık aşamasındayım...verdiğinzi bilgiler için teşekkür ederim zevkli bi iş olduğunu düşünüyorum çok fazla yorulmadıkça
okula girebilmek hedefim....bazı arkadaşlardan duydum derslerin çok zor olduğunu sayısal ağırlıklı falan diye,nefret ederim sayısaldan,sevdiğim hoşlandığım tek sayısallı iş lotodur gerçekten dersler zor mudur??(ozzgr) En son keskes tarafından düzenlendi : 19-12-2006 11:33 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
İleride mimarlığın statik ile ilgili kısmına eğilmeyeceksen, sayısal bilgi gerektiren işlerle (demek istediğim yüksek matematikle vs.) pek işin olmaz, ama sayılarla işin çok olacak. Bu yüzden için rahat olsun. Derslerin kolaylığına, zorluğuna göre mi meslek seçeceksiniz?
Bir de, gerçi yüneticilerden önce atladım ama, bildiğim kadarıyla 29 harf içinde "w" harfi yok. Başarılar... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Üye
![]() |
tabi ki derslerin zorluğuna göre meslek seçilmicek ama dersler ne kadar zor olursa okadar sıkıcı bir hal alır hele ki matematik varsa
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
İç Mimar
![]() |
Bu mesleği yapmayı gerçekten istiyorsan zor dahi olsa yaptığın her ödevden teslimden projeden zevk almasını bilirsin...Bölümümüz okuması oldukça zor olan bir bölüm. lady_blue nun yazdıklarını iyice okuduysan zaten okul hayatın boyunca neleri göreceğini az çok anlamışsındır...Sayısal derslerinde var sözelde..Ama bir mimarlıktaki gibi "matematik" dersin yok ......Ama o yok diyede kolaydır diye de düşünme.Matematiğini kullanman gereken bir çok ders var....özetle kendine has zorlukları olan bir çok ders var ama biz onları zor diye sıkıcı olarak adlandırmıyoruz..Geleceğimiz için gereken bilgiler olarak görüyoruz.....Bu mesleği seçmeyi düşünüyorsan sende olaya böyle bakmaya başla bence.....Ve meslek seçimin için dersleri neler diye değil 10 yıl sonra ben neler yapıcam neler yapmak isticem diye düşün....
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
herkes portfolyosuna başka gözle baksın
Bu güne kadar yaptığınız her işi bir iş olarak değerlendiriniz.
o işeri sıraya koyunuz mimar yada iç mimar olarak farketmez ve bakıp konuşunuz saygılar |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
senin canını fena acıtmışlar ya iç mimarlığımı tarif ettin hayat hikayenimi yazdın
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|