|
|
#61 |
|
Forum Üyesi
Trabzon
İç Mimar
![]() |
eyvallah çalışmalarında başarılar dilerim...
saygılar |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Bir iç mimar gökdelen projesi çizip inşaatı sırasında şantiyede dururmu??? gerçekten bilmediğim için soruyorum bir art niyet aramayın lütfen...
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
İç Mimar
![]() |
İç mimarlık öğrencisiyim ben...forumda okuduklarımdan sonraa gerçekten gelecekten korkmaya başladım....Benim aldığım STRÜKTÜR , MALZEME , AKUSTİK , SIHHI TESİSAT dersleri ne için var çok merak ediyorum...yarın öbür günde şehir bölge planması mezunu olanlarda çıkıcak iç mimarlarda kim dicek...Çünkü benim bölümümde aynı zamanda çevre tasarımı dersleride var bunun içinde projeler yapıyoruz....Siz en iyisi bizim bölümüzü toptan kaldırınn...Mimarla her işi yapar nası olsa bize ne gerek var zaten aylarca kursa neden gittik biz?Öss puanı ile alınmıo diye neden alaycı ukala tavırlar var?Okuduğum fakulte ilk yıl Öss ile aldı sonra özel yeteneğe geçti...Ve şuanda Öss ile alınanlarla aramızda çok fark var...Farkıda söyliyeyim...o sınıfın sayısal dersleri çok iyi bizimse tasarım derslerimiz....Şahsi fikrim bizim bölümümüz ne sadece öss ile nede sadece yetenek ile alınmalı baraj yükseltilmeli ama yetenekte ölçülmeli..... Lütfen artık bu iki bölümü kıyaslamaktan vazgeçinn...Gelecekten gerçekten korkuyorum.......
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sn Cem AkyÜrek
yazınız için çok teşekkürler.eminim bir çok içmimarın sesi olmuşunuzdur yazınızla.dediklerinizi bende yaşıyorum.ve yaşadıkça kendime olan öz güvenimi kaybetmek üzereydim.okulu geçen sene bitirdim.iş sıkıntısı çekmedim ama çalıştığım 2 firmada verilmesi gereken değeri vermiyo.
ve içmimarlar biz farklıyız unutmayın.... |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İzolelİ Penseye
kendi yaptıklarını(dergiden kopya vs.) llütfen mesleğine saygı duyan içmimarlara adletme.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Hepinize merhaba, mimarlara da iç mimarlara da!
20 yaşındayım. Hacettepe İç Mimarlık Çevre Tasarımı bölümünü istiyordum ama o puanı alamayacağım. Şu an özel yetenek sınavı ile öğrenci alan "çoğunluktaki" üniversiteleri araştırıyorum. Her şeyden önce bu bölüme girebilmek için hem puan almanın yeterli olması hem de puanı düşük olanlar için özel yetenek sınavı şansının bulunması en güzel şey. Başka kaç meslekte var bu şans? Gençleri üç saatlik ve sadece çok çalışma gerektiren bir sınava sokarak geleceklerini belirlemek zaten yanlış. Tamam çalışır yüksek puan alırsın, en iyi üniversitede okursun da acaba seçtiğin mesleğe yeteneğin var mı, seçtiğin mesleği gerçekten severek yapabilecek misin? İnsanın hayatı boyunca para kazanacağı mesleği yaparken yeteneğinin olup olmaması ve sevip sevmemesi çok şeyi değiştirir, insanın hayatını değiştirir. Hangi meslek olursa olsun. Mimar - iç mimar tartışması ise gerçekten komik bence ve bizim ülkemize has bir durum olduğu belli. Çünkü ülkemizde insanlar kendi işini en iyi şekilde yapmakla uğraşmak yerine ( ki bunun nedeni de yanlış meslek seçmiş olmalarıdır ) her işe burnunu sokarlar. Sonuçta da burada olduğu gibi anlamsız tartışmalar ortaya çıkar her zaman her yerde. Tartışmak, fikirleri paylaşmak iyidir, güzeldir ama biz "genellikle" bunu da beceremediğimiz için hep kendi fikrimizi kabul ettitmeye, karşı tarafı sindirmeye çalışırız. Ülkemiz de bu yüzden pek ilerleyemez. Sonuçta bu sayfaları okurken eğlendim doğrusu. İç mimar olabilmek için de elimden geleni yapacağım. Herkese mesleğinde başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
ehehe yapabilir yani demeye getiriyosun
|
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
)senin dediğin neye benziyor biliyor musun?ben doktorum ve kimse benim muayene ettiğim hastaya bakamazzzzz kalbinede ben bakarım,midesinede,doğumunuda ben yaptırırım.ben yeterim.başka uzmana gerek yok...Allah güldürsün seni de ne bu kaygı bu telaş yaa.kabul edin iç mimarlık artık bir ihtiyaca dönüştü.sayeniz de tabii...iç mekanları bu kadar özensiz yapmasaydınız bu kadar hafife almasaydınız bize hiç ihtiyaç duyulmayabilirdide....
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Üye
![]() |
slm msjlara bakıyordum ilgimi çekti eger lise de eşit ağırlık okuduysan seçebileciğin sınırlı meslek var iç mimarlıkta ortak alan zaten sayısalcılarla bana göre mimarlık zor bişe çizimler felan cm cm ayarlaman gerekiyor ama birazda zevk işi mimarlık tabiki senin seçimin
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir iç mimar adayı olarak yazılanlara üzülmemek elde değil ne yazıkki...
Günümüzde mimarlardan - iç mimarlardan daha çok müteahhitler iş yapıyor ve para kazanıyor. o zaman boşuna okuyoruz ? ne mimarlara nede iç mimarlara ihtiyaç yok ? iç mimarlığı küçümseyerek biryere gelmek mümkün değildir. mimar arkadaşların iç mimariye karşı olan bu tutumlarının sebebi bence tamamen pasta'dan düşen payın azalma endişesidir. bence yapılması gereken mimar'ın ve iç mimar'ın beraber çalışıp içiyle dışıyla kaliteli bir yaşam alanı ortaya koyup müşteriye bunu sunmalarıdır. benim anladığım ve anlamak istediğim budur. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Forum Üyesi
![]() |
iç mimar adayı olarak yazılanlara aynen bende cok uzuluyorum..nedense ulkemızde ıc mımarlık;mımarlıgı kazanamayıp,puanı yetmeyıpte ılgılı bı bolum olsun dıe..tercıh edılen meslek grubu olarak tanımlanıyor..yapmayın arkadaslar ılk tercıhı ıc mımarlık olup bu ısten zevk alan o kadar cok ınsan varkı(zaten olmalı..)ıc mımarlıkla mımarlıgı bırbırınden ayırmayıp,ıc mımarlıgı mımarlıgın alt dalı olarak gormeyelım..yapaılan ıse saygı duyalım..meslegımıze sahıp cıkalım..
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Son gönderdiğin 3 mesaj da yazım hataları içeriyor. Eski mesajlardaki hataların düzelmesi, yeni mesajlarda tekrar etmemesi herkesin yararına olur.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Forum Üyesi
![]() |
uyarın için tesekkür ederim..saygılar..
|