|
|
#31 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
olayı "sanatsal kısım" diye kavramak ve ifade etmek zaten yeterli gösterge ardındaki zihinsellik için... |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ic mimarlik nezaman ve nasil ortaya cikti?!!!
gecmiste elbette ic mimar diye bir kavram yoktu , hatta mimar o kadar onemli bir sahisti ki ilk siralarda gelirdi !! peki nasil oluyyorda simdi bu meslekl parcalaniyor ve mimar-ic mimar oluyor! mimarlari anlamak cok kolay aslinda onlar birazda bu duruma duyguasal bakiyorlar bence, belki bende ic mimar degilde mimar olsaydim ayni seyi hissederdim, bence ic mimarlik meslegi , teknolojinin gelismesi , insan ihtiyaclarinin artmasi, yapi malzemelerinin cogalmasi, ic mekendaki kaygilarin artmasiyla dogmus bir meslektir, artik sunu gormrk lazim mimarinda icinde buundugu bir deniz!!!, ic mimarinda !! bu iki meslek birbiriyle cok iliskili gibi gorunsede, aslinda cakisan meslekler degildir bircok noktada!! nerden baktigimiz cook onemli !!! bence!!!! |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
![]() |
iç tasarım
Hala yanlış tartışılıyor, bu bölümün adı ' İNTERIOR DESIGN
yani 'iç tasarımcılık' Türkiye'deki meslekler arası kavram karmaşasına yol açan bir oluşum. Neyse zaten AB ye girme sürecinde hepsi yeniden düzenlenecek. AB de neyse o olacak. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Ziyaretçi
|
yapılar içi için üretilir.
gerisi konsturktiv işler inşaat mühendisi köprü yapar. bence bu ayrım olmamalı.mimarın yaptıgı strüktür aklımdaki mekan kavramına yetmeyebilir onun için ekip çalışması şart. |
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
![]() |
mimarların derdi pasta dilimlerinin daralma endişesi .... yapmayın millet ,pasta büyük ,
açgözlülüğe gerek yok ....
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Üyesi
Türkiye dışı
![]() |
iç mimar değilim ama düzeltilmesi gereken bazı noktalar var:
bölümün adı ingilizce interior design, almanca innenarchitektur(iç mimarlık),yani tek bir dile göre değerlendirilme yapılması saçmadır. iç mimarlar mesleklerini yaparken "mimarlık" prensiplerini kullanır ve birimleri geliştirirler. mimar sadece bina strüktürünü oluşturmaz ki bu oluşumda bile her mekan ayrı ayrı incelenir ve mekanı kavrayabilme ve kavratabilme temel prensiplerden biridir. iç mekanları süslemekse dekorasyonluğa girer iç mimarlığa değil. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
mimarın içi dışı bir:)
Sn.Veronica55;
Acaba siz yazdıklarınıza gerçekten inanıyormusunuz? Yoksa kaderin bir cilvesi olarak yada oys'de yeterli puan alamayarak 'özel yetenek sınavıyla'(bu insanların mimarlardan bağımsız çok çok özel yetenekleri vardır!!) böyle bir bölüme girdiğiniz ve okumak zorunda kaldığınız için kendinize kızıp boyle kendinizi mi avutuyorsunuz? Mimarlar 4 duvar çizip geri kalan işlerin fonksiyonel ve estetik olarak tam donanımlı görüşleri olan iç mimarlar tarafından bitirilmesini beklemezler.Bu 'sanatçı ruhlu' iç mimarlar aldıkları handi eğitime dayanarak mimarların arkasını toplamaktan söz ediyorlar? Böyle bir iç mimar-mimar tartışması bile yersiz.Şimdiye kadar bir sürü iç mimarla çalışma fırsatım oldu ve burada yazamayacağım saçma sorularla karşılaştım. Lütfen bırakın arkadaşlar.Biz bu okullara önemli barajlar aşarak girdik ve çok daha büyük barajları aşmak zorunda kalarak mezun olduk.Şimdi önümüze gelen tartışma nedir?Kimse benim yaptığım iş sonrasında görsel ve estetik olarak düzenleme yapamaz.Oişe noktayı işi yapan koyar.O zaman ben mimar değilim.Benim işim ne peki?Duvarcı ustalığı mı????????? |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
![]() |
mimarlar senelerdir iç mimarlara tas atıp duruolar we nedense coguda olayın ekonomik yonlerinden dolayı iç mimarların yaptığı isleri yapıyolar madem her isi siz yapıyorsunuz neden bize ihtiyaç duyuluyor yani duyulmasa bole bir meslegin dogması mumkun degıl herhalde sorununuz nedir yani su butun mseajları okursak hep mimarlar b.k atıp duruyorlar biz siz bisey yapamassınız dıye bisey idda etmiyoruz hekez birbirine baglı bunu kabul edin artık siz weya biz üc gomlek ustu degiliz
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
iç mimarlıkla dekoratorluk cok ama cok farklı seylerdir. meslegini seven saygısı olan her insan meslegine saygı duyar ve ne yapması nasıl yapması gerektigini bilir. bu noktada iç mimarlıkda baslı basına tasarımdan olusur. bu meslegi bilmeden yermek yerine bence bir arastırmanız gerekirdi. bilmiyorum ama galiba mimarsınız ben iç mimarlık OGRENCİSİYİM bi ogrenci olarak bile meslegimin, iç mimarlık egitimimi tamamlamamıs olsamda nasıl bi prensibi oldugunun farkındayım bence ne olursa olsun herhangi bir meslek hakkında bukadar yıkıcı konusmak ve henuz ogrenci olan benim hayallerimi bu kadar sorumsuzca yıkmak yerine daha yapıcı fikrinizi soylemeliydiniz iyi gunler |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
LUTFEN DİKKAT!!!....
tum meslek tartısmalarını gectim lutfen artık bir kendinize gelin bu nedir yaa herkes istedigi meslegi secmekte ozgur bunun secimini yapan yapmıs bukadar agır elestiriler yapmaya daha ne gerek war??? lutfen dusunmesen bilmeden yorum yapmayın yapılan bu tip yorumlar ne kadar saglıklı olabilir? ama unutmayın dusunmeden bilmeden yaptıgınız yer yorum birilerinin gelecegini etkiliyor umutlarını yıkıyor olabilir lutfen yorum yaparken birilerinin haklarını unutmadan daha insancıl yorumlar yapalım sozlerim insan olup anlayana... iyi gunler herkese... |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
???
iç mimarlık diye bi kavram başında kendi içinde kavramsal olarak yanlış zaten.mimarlık bir bütündür ve ayrı bir felsefedir. başkasının kendi doğruları ile yaptığı birşeyi siz kendi doğrularınızla süslemeye çalışırsanız ortaya tek çıkacak olan yanlışlıklar bütünüdür. iç mimarlık bu ülkeye kapitalist düşüncenin, heryerden başka türlü para kazanmak için çırpınan bazı kişilerin çok talihsiz bir hediyesidir. mimarlık ayrılmaz bütün bir felsefedir.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Definition Of An Interior Architect/interior Designer
The professional interior architect/interior designer is a person, qualified by education, experience end recognized skills, who
- Identifies, researches and creatively solves problems pertaining to the function and quality of the interior environment; -And performs services relative to interior spaces including programming, design analysis, space planning aestethics, and inspection of work on site, using specialized knowloedge of interior construction, building systems and components, building regulations equipment, materials and furnishings; -And prepares drawings and documents relative to the design of interior space, in order to enhance the quality of life and protect the health, safety and welfare of the public. The document was adopted bye the IFI General Assembly in Hamburg, May 1983. IFI, International Federation of Interior Architect/Designers 2005 http://www.ifiworld.org/ Arda AKARCALI, İç Mimar |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Ziyaretçi
|
Bir yerde talihsiz bir beyanat okudum.Şuydu kısaca iç mimarlık öğrencileri istedikleri
puanı alamayıp özel yetenek sınavıyla bir yerleri kazanmaya çalışan insanlarmış zannınca sayın primitif kişilik öyle demekte. Şu an iç mimarlık öğrencisiyim(mimar sinan) ve bu 4. üniversitem şahane bölümlerden gelerek giriyoruz yani olayı kavramak lazım fallik dönemimden beri sanatın her dalına ve özellikle resim e karşı yetenekliyim bununla girdim bu okula ne ki şimdi bu bunu yadırgamak ve ne haddine. neyse arkadaşı bu ironinin içindeki komiklikle başbaşa bırakıyorum. sen öss klavuzunda ineklerken bazı insanlar soyut kavramları tartışıyodu şimdi okuduğun kitapları ve filozofik bilgiyi çoktan yemişti posasınıda sana ikram edecek kadar sindirmişti. yazık kuzum yazık. |
|
|
|
#45 |
|
Ziyaretçi
|
VEEERRR oni KAAMM
depeche mode gelsede dinlesek.
Veronica yıda bi iç mimarlık çalışmasına tabi tutalım. İçine girmek lazım senin kuzum. |
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|