|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Nerede eğitim alabilirim?
çocukluğumda 8 sene mimar sinan üniversitesi resim heykel müzesinin düzenlediği resim kurslarına katıldım ama daha sonra bırakmam gerekti ve şimdi istanbul üniversitesinde ulaştırma ve lojistik dalında okuyorum..dekorasyon dergilerini ve son tasarımları gayet yakından takip ediyorum ve çok ilgi duyuyorum..çizimiminde iyi olmasından kaynaklanıyor sanırım tasarım hakkında eğitim almak istiyorum..son sınıf öğrencisiyim sizce yeniden öss ye girip iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü mü seçmeliyim yoksa en azından birşeyler yaratma hevesimi kırabilecek,benim şuanda okuduğum bölümdeki işimi de engelemeyecek şekilde bu alanda gerekli eğitim veren kurumlar varmı?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yazınızı yeni gördüm.Okudugunuz bölüm sanırım çok uzak.Acaba yüksek okumak isteseniz olabilirmi bilemiyorum.Ama bu kadar okuduktan sonra tekrar zorlu bir maratona hazırlanmak sizin için uygun olurmu?Çünkü gerçekten zor.Bu meslegi sevmiyorsanız hayat boyu mutsuz olursunuz.Eger yürekten istiyorsanız zararın neresinden dönerseniz kardır diyorum.Aslında Türkiye de herkes tasarımcıdır.Kursa giden biraz bilgisayar bilen
kendini tasarımcı sanır.İsin kötüsü herkes de buna inanır.Bizler bosuna okumusuz gibi bir de acırlar.Benim bildigim iç mimar yetistirdigini söyleyen kurslar var.Ama üniversitede okumak çok farklı.O kampüste olmak,insanlarla o havayı soluyup,sanat hakkında tartısmak,birlikte sergilere gitmek tahmininizden çok sey ögretir.Üstelik çok da mutlu olursunuz.Size basarılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
selam.. bende sizden pek farklı sayılmam... mimarlık okumak çok istedim fakat iş hayatındaki olumlu gelişmeler yoğunluklar bana engel oldu .lise bittikten sonra babamın marangoz atölyesinde mobilya imalatına başladım .. daha sonraları birçok iç mimarla tanıştım televizyon sahne dekorları çok yaptık ... fuar standları konusunda çok işlerimiz oldu çok çeşitli alanlarda tasarımları uygulamam benimde tasarım kabiliyetimi ortaya çıkardı .. ama gerçekten diplomalı bir iç mimar olmak isterdim.. kim ne derse desin işin yüksek eğitimini almak gerçekten çok farklı.. ama genede şenslı olduğumu düşünüyorum
severek yaptığım bir mesleğim var ve sanatkarlığın sonu yok oda ayrı bir keyif ...sizlerin tasarlamış olduğu bir projeyi uygulamak ... bu aşamada sizlerle aynı dilden konuşmak çok zevkli...hoşçakalın |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba pasrangula
Sizin gibi bir ögrencim vardı.Babasının büyük bir atölyesi vardı sizin gibi iç mimirlarla çalısıyordu.Ama ona yetmedi.Su anda Yedi Tepe de İç mimarlık okuyor.Simdi çok memnun.Babası da onunla gurur duyuyor.Ve bana İtalya'ya gidecegini yüksek lisans yapmak istedigini söyledi.Eh insan daha ne isterki?Siz de yapabilirsiniz neden olmasın? Sevgiyle kalın...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
selam...y.nilay
çok haklısınız .. hayatta helede eğitim için hiç bir zaman geç kalınmış sayılmaz.benim durumum biraz farklı atölyemde hem imalatı yönetiyorum hemde müşterilerle görüşüyorum gerçekten yoğunluğum çok fazla .. yani işleri bir başkasının idare etmesi ve benimde resmi bir eğitim almam mümkün değil .. ben de kendi imkanlarımla en azından iç mimarlıkla ilgili bazı çizim ve tasarım programlarını öğrenmeye çalışıyorum ....yani siz iç mimarlarla ( herhalde
.. daha iyi anlaşabilmek için .sayısız, fuar tasarımları .. ofis dekorasyonu .. ve ev mobilyaları yaptık .. sohbet için teşekkürler.msn adresim botemobilya2@msn.com |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
bu konuya kimse cevap vermemişti çok uzun zamandır=)ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|