|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Mağaza tasarımı ile ilgili fikirleriniz
Arkadaşlar öncelikle herkse merhaba. Sizden bir konuda bana yardımcı olmanızı ve fikirlerinizi belirtmenizi rica edecem.Konu başlıktanda anlaşılacağı gibi bir mutfak mağazasının tasarımı ile ilgili resimde göstermiş olduğum gibi burda daha önceden istenen bazı standlar sabit yerleri değiştirilemez kapıdan girildiği zaman sağda kalan 5 adet kapı standı ve bir adet mutfak bunlar hazır olanlar bende geri kalanları olabildiğince yerleşirmeye çalıştım tarifini yapacak olursam girişte solda en önde yerle hiçr teması olmayan parlak zebrano ve parlak beyazdan oluşan çok şık bi mutfak onun yanında adalı bi mutfak bunun kapaklı resim baskılı , onun yanında sektreter masası ve en sonda yine bir eko seri düz I mutfak en sondaki masadada çalışacak arkadaşın masası yer almaktadır. masanın hemen arkasındaki duvarda yapılan çalışmaların sunumu için bir plazma tv ve aynı duvarda duvar kağıdı bu duvar kağıdı 2. bir üstteki resimde görülen tanavdaki şekillerle aynı şekillere sahip parlak siyah ve yer yer kırmızı tonlarda bir duvar kağıdı olacak düşündüm. Tavanlar yine resimdeki gibi gergi tavan olacak ( ama tavan şekli ile ilgili başka önerileriniz varsa neden olmasın.) ve benm asıl sorunum şu tavandaki şekillerle aynı olmak üzere yerdede aynı şekilleri oluşturup yine tavandaki gibi yerdende ışık yanmasını sağlayabilirmiyim bunu hangi malzemeyle yapabilrim ( bu arada zeminde 60*60 fil dişi granit kullacam ) Arkadaşlar bu mekanın benim için önemi çok büyük o yüzden sizden fikir almak istedim sizin burda gerek yerleşim geresede sunacağınız fikirler benim için çok önemli yorum yapan yada yapmayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum herkese kolay gelsin...
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Resimlere bir de kesit ekleyebilirsen tavandaki hareketi daha iyi anlayabileceğim.
Tavan için gergi tavan tanımını tam kavrayamadım ![]() Zeminde yükseltilmiş döşeme kullanma şansın varmı,kanaatimce yoktur muhtemelen ama gene de sormak istedim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tavanda barisol
Mekanın daha net anlaşılabilmesi için kesit iyi olurdu doğrusu.
Ayrıca tavanda barisol kullanılabilir. Tavandaki oluşumu projede zemine aktarabilseniz bile zorunlu olan mutfak yerleşimleri o etkiyi bozacaktır. Tavandaki olusumu izdüşüm şeklinde dayanıklı cam satıhlarla zeminde kullanabilirsiniz.Tabi altına aydınlatma yerleştirerek. Tabi granitle cam birleşimleri iyi bir şekilde kapatılmalı kir falan bırakılmamalı. Bir resim ekledim dikkatinize. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Merhaba
Sema hanım gergi tavanları yolladığım bi aç örnek resim ile izah etmeye çalışayım. özellikle tavanda oluşturulan dairelerin değişik bi versionunu uygulmaya çalıştım. Gergi tavan ve duvarlada kullanılan pvc özlü ışığı her milimetreye eşit yayan ve birden aynı anda birden çok ışık, renk alternatifine sahip olan çok değişik ve bir okadarda güzel bir malzeme. Projeyi şu anda sadece bu şekilde kuş bakışı çizdiğimden kesitlerini henüz alamadım. Eğer sizde yükseltilmiş döşemeyi biraz daha açarsanız
![]() belki olabilir. çünkü sıfırdan yapılacağı için yani komple değişceği için belki olablir. Tavanlarla ilgili olarakta size göndermiş olduğum 2. resimde aynı taralı alanlar bir ton diğer aynı taralı alanlarda farklı bir renk olarak yanmasınıı düşündüm. |
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
Aris
Arkadaşım aris benden daha hızlı davranmış bende aynı şeyi söyleyecektim
evet barisol 2. proje resmi umarım bu daha anlaşılır ama eğer zaman bulursam kesitinide mutlaka çizecem elimde başka işler olduğundan dolayı zaman yettiremiyorumda ( ben diyorum aslında bize 24 saat yetmiyor diye ama... )![]() |
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|