|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İç mimarlık ve dekorasyon
bu iki kelimenin aynı anlama gelmediğini ne zaman anlayacak bu insanlar?
Dekorasyon: Fransızca süsleme anlamına gelen bir kelime... Oysa İç mimarlık iç mekan tasarımıdır, süsleme değildir... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Bence Sana katılmıyorum İç mimaride Süslemelere Önem verilmistir Süsleme sanatları vardır iç mimaride sonuçta bir Süslemedir Bir inşayı süslersiniz güzelleştirirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
o zaman farklı bir soru ortaya çıkıyor... Süsleme bir tasarım mıdır? Dediğiniz gibi bir eşyayı alıp süslersek tasarım yapmış mı oluruz? Tasarlama işi parça parça yapılmaz, bütündür, aynı bir tablo gibi... Leonardo' nun resmini alıp arka tarafına bir vazo koyamayacağınız gibi, bir iç mimarın yaptığı salonada getirip bir vazo koyamazsınız bence... Bu onun konseptine yapılan bir hakarettir...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
biz iç mekanı süslemiyoruz "baştan tasarlıyoruz"...
arada küçük bir nüans farkı var yani ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Küçük bir nüans demek istedin herhalde.
Nüans fark demek zaten! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
İç mimarlık dekorasyon deil tasarım ve yeniden doğuş fikirlerine açıklık getirip insanlara yansıtmaktır bilmeyenlere duyrulur
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
gerçekten çok komik?
"İç mimarlık dekorasyon deil tasarım ve yeniden doğuş fikirlerine açıklık getirip insanlara yansıtmaktır bilmeyenlere duyrulur"
bu cevabınız için çook teşekkür ederim... fakat bazı arkadaşlarımız hala aydınlanamamışlar, üzerine bana hem "içmimarlığın dekorasyondan farkı yoktur" diye saldırı şeklinde özel mesaj atmışlar buda yetmemiş bana şöyle bir yazı yazmışlar tuncaygerim Tarafından Rapor Edilen Mesaj -------------------------------------------------------------------------------- tuncaygerim bir mesajı rapor etti. Sebep: Alıntı: burası türkiye o kelime sadece fransada gecerli butarz kelimeleri bir cok buyuk firmada dekorasyon kelimesini kullanır sanırım sizin fransızcanız cok iyi bunu kanıtlamaya calısıyosunuz belkide kanıtladınız ben mobilya ve dekorasyon bolumu mezunuyum aksine süsleme degilde nedense okulda hep dekorasyon üstüne tasarım yaptık farklı seyler üretmeye calıstık planlamaya calıstık ve aldıgımız derslerde iç mimarlıkta verilen derslerden farkı yoktu bizde t cetveli kullandık aldinger kullandık rapito kullandık bir mekanı cizmek için bizde sabahlara kadar uyumadık mobilyaların butun detaylarını kullanılan malzemelerini nasıl yapılcagını nasıl tasarlancagını cok cok iyi biliyoruz siz bu tarz yabancı kelimelerin yabancı ulkede hangi anlama geldigini ve bunu yabancı anlamda kullanmakta ısrarcıysanız türkçemizde 100 lerce var bence siz onlarıda araştırın ve bize ne anlamlara geldigini soylerseniz memnun oluruz En son Yeşim ACAR tarafından düzenlendi : 07-05-2007 23:08. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
İç mimar mekanın fonksiyonuna göre(otel-okul-ev.vb) o mekana yaşam, estetik ve hatta yeni küçük işlevler katan yaratıcı ve hatta sevinç mutluluk verebilen dahidir.Diğer meslek dallarına nazaran iç mimar olmak yada bu işin eğitimini tamamlamak daha farklı yaratıcı bir kişilik gerektirir diye düşünüyorum. Ve iç mimar inşaat içindeki tüm meslek dallarını öğrenebilir, uygulatabilir, yapabilir ama diğer dallardaki meslek gurubuna dahil olan adaylar iç mimarlık öğrenemeyebilirler. Bu sonuç o diğer meslek gurubuna dahil arkadaşlar için ne kadar acıda olsa böyledir.
Saygılar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|