|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
"Osman Arayıcı" Adlı Hocayı Tanıyan Var mı?
--------------------------------------------------------------------------------
Tanıyan yoksa kısa bir bilgi vereyim sonra konuya gireceğim.Bu adam bizim mekan tasarlama dersimize giren DÜNYANIN EN İYİ HOCASI (dalga geçmiyorum gerçek) sıfatına layık bir insan... Neden mi? şöyle ki: bize bugün bir sınav (defterleri açabiliyorduk sınavda ama nafile ) yaptı hepimiz muhtemelen bu yıl göçtük... İŞTE SORULAR: 1.Mekan kavramının günlük fiziki yaşam faaliyetlerimizde yer alış şekli ile zihinsel(düşünsel) faaliyetlerimizde canlandırış şeklimiz arasındaki işlev farklılığı ya da benzerliklerini maddeler halinde yazınız... 2.Belirli bir zaman diliminde toplumun yarattığı değer yargılarının tümü olarak niteleyebiliceğimiz sosyal nitelikte bir kültür olgusu yaşamda belirleyici olduğu gibi kullanıcının yaşam çevresini şekillendiren mekan tasarımı üzerinde de etkili olur.Bu etkinin mekanda somut, fiziki yer alışına herhangi bir mekanı irdeleyerek örnekler veriniz. 3.Tasarımcı bir mekanı tasarlarken her her işlev ve kullanıcı kimliğine göre bazı ölçütleri değerlendirmeye alır. Bu ölçütler nelerdir? 4.Tasarımı yapılan mekanda; insan vücudu ve duyu boyutlarından yararlanılan ölçüleri açıklayarak anlatınız. 5.Tasarımcı-mekan, kullanıcı-mekan ilişkisinde ergonominin köprü görevi gördüğü noktaları kısa açıklamalarıyla yazınız. GÖRÜLDÜĞÜ ÜZeRE: son üç soruda insaflı davrandı en azından okurken sorunun başını unutmuyordum ... OSMAN HOCA bunları bilen bir adam hoca dediğiniz böyle olmalı? ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:46. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
![]() Yalnız eğer Osman Hoca bunları okuyorsa işte o zaman yandınız! |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence sorular o kadar da zor değil.
Bina bilgisi dersi sınavında biz de benzer sorularla karşılaştık. ilk sorular biraz edebiyat içeriyor sadece... Bu akademisyenlerin bir taktiği... Konuyu mümkün olduğunca karmaşık sorup, öğrencinin aslında çok basit olan soruyu bu karmaşık soru kökünden süzüp çekebilme yetisini ölçüyorlar sanırım. ![]() 2. soruyu bende size şöyle süzeyim. Toplumsal kültürün mekan oluşuna etkisini bir örnekle anlatınız. cevap olarak değişen kent yaşamında stüdyo dairelerin ortaya çıkması ve bunların mekan organizasyonları anlatılabilir...
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
:)
RedRapsody kesinlikle katılıyorum.Zekice ve edebiyatla bütünleştirilmiş soru cümleleri.Sanki soruyu okuyan öğrencilerin kafasının karışmasından duyulan bir tebessüm hissediliyor.En azından bana öyle geldi.Böyle sorular sorabilmek kesinlikle hayranlık uyandırıcı.Sınavın sonucunu merak ediyorum
![]() KolayLıklar... En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 23:47. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
(tanımıyorum ama sayenizde tanımış olduk) hoca dört dörtlükmüş. bence peşini bırakmayın, istifade etmeye bakın. daha ne istiyorsunuz?
![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
Sen daha sadece bir dersine ve sınavlarına şahit oldun, bir de hocanın proje grubunda olsan böylesine büyük bir değerin senin tasarım anlayışına,tarzına, dolayısıyla mesleki kariyerine ne kadar büyük katkılar sağladığını daha iyi anlarsın. Ben hoca doktora yapmadan evvel 2 defa proje grubunda çalışma imkanı buldum. (Biri Prof.Nuran Yener,öteki Prof.Cengiz Eren grubu) Bu iki projemde de çok yararlı tashihler aldım. Örnek olarak gerek mobilya,gerekse mekan tasarımında antropometri'nin ne kadar önemli olduğunu hocamın sayesinde gördüm. Dışardan sert gözükür,ders veya proje esnasında mesafeyi feci korur fakat atölyeden çıktıktan sonra hoca bizlerden biri olur. 4 yıldır okuldayım ama bazen hocamla 40 yıllık dostmuşuz gibi muhabbetlerimiz olur. Fevkalade disiplinli bir insan olmasının yanı sıra,çok sıcakkanlı biridir. Ben ailemin en büyük çocuğuyum;bir abim yok ama,Osman hocamı sadece hoca olarak değil,her zaman bir abim olarak bildim. Zor zamanlarımda da çok desteğini görmüşümdür. Bunu da belirtmeden geçemem.. Böylesine yararlı,anlayışlı ve öğrencilerle ilişkisi kuvvetli eğiticilerin bulunması (ve bizim onlar ordan ayrılmadan orda bulunmamız) bizler için büyük fırsattır.Mesleğe daha verimli elemanlar yetişmesi bu fırsatları değerlendirmemize/değerlendirmenize bağlıdır. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Osman Arayıcı uygulama projesi 2 de arkadasımın dersine giriyor.Ve sürekli onu övüyor da övüyor..Keşke istifade edebilsem dedim hep hatta arkadaş tam sana göre bir hoca keşke sen Osman Hoca ya düşseydin deyip duruyor.Keşke bu tip sorular sorsaydı bana ve bende ona uzun uzun cevaplar verebilseydim..Tashih alabilseydim keşke..Keşke..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
osman hoca benim tek idolümdür süper hocadır kesinlikle eğitim alınması gerekmektedir ve bence işini en iyi yapan hocalardan biridir
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Osman Arayıcı'yı forumda aktif görmek isteriz.
Bu kadar iyi anıldığına göre forumda da iyi anılacaktır. Can-ı gönülden isteriz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahmet hocam size anlattım, Osman Hocayı görseniz tanırsınız belki o sizi tanıyor.Osman Hoca Haliç Üniversitesi'nin sayılı hocalardan biri...
En yakın zamanda onu da Arkitera Forum'a üye yapacağım eğer bu kadar istek varsa ![]() En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 01-07-2008 19:29. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Aaaaa Osman'ı tanıyorum yahu. Fotoğrafını Üniversite'nin sayfasında görünce tanıdım. Çok yetenekli ve insan ilişkilerinde kuvvetli biridir.
Ayrıca 3ds MAX dersimde yılllaaarrrr önde öğrencim olmuştu. Gelmediği kabahat. Bekliyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|