![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Tasarımcılar - web tasarımcılarını da kapsıyor mu?
Merhabalar
Uzun yıllar "ecnebi" forumlarda dolandıktan sonra türkçe bir forum bulmak beni gerçekten çok mutlu etti; ama ne yazık ki çalışma alanım mimarlık değil. Ben Endüstri Müh. öğrencisiyim, ancak son 3 yılımı internet ve internet teknolojilerine ayırdım. Özellikle grafik tasarımı konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Merak ettiğim, bu forumda grafik tasarımıyla ilgilenen ne kadar insan olduğu.. Görsel tasarım konusunda formal bir eğitim almadığım ve mühendislik hocalarım bende sanat anlamında kalabilecek ne varsa yok etmeye çalıştıkları için işim zor açıkçası. Umarım burada hem eğitimiyle, hem de tecrübesiyle bana yol gösterebilecek ve tartışabilecek insanlar bulabilirim. Saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
herkese iyi günler,
ben bu forum olayında yeni sayılırım. geçen gün kesfettim ve gerçekten önceleri neden böyle biseyi farketmedigime yanıyorum. neyse ben manores'e biseyler soyleyecektim...ben ne profesyonelim ne de tecrübeliyim ama seninle aynı durumda oldugumu düsündügüm için yazmak istedim. ben odtu sehir planlamadayım ve ben de tasarımcı olmak arzusuyla yanıp tutusmaktayım. gerçi ben kendimi biraz daha yakın görüyorum kendimi tasarıma (bölümden ve içinde bulundugum ortam/fakülteden dolayı) ama bence önemli olan istektir. bu islerin de illaki formal bi egitimle yapılabilecegine inanmiyorum.insanın içinden gelmeli. sen kendini bu konuda yetenekli görüyosan ve yetistirebilirsen o alanda egitim görmüs kisiler kadar basarılı olabilecegini düsünüyorum. egitim görmüs derken grafik tasarımı kastettim. bildigim kadarıyla web tasarımıyla ilgili bi egitim verilmiyo. aslında bu bir avantaj! aslında benimde kafamda kendi sorunumla ilgili soru işaretleri var. kafamda her sey net degil. ben de bu sorularımı forumun ilgisine açcam .... görüsmek üzere... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar merhabalar
İsteğim konusunda kendime dair bir şüphem yok ama keşke ortamım biraz daha elverişli olsaydı (bu arada ben de ODTÜ'de okuyorum). Sonuçta ODTÜ temelde teknik bir yer (mühendislik ağırlıklı) ve tasarım yönünden güçlü değil (yanlış anlama olmasın, ODTÜ'deki mevcut tasarım temelli bölümleri eleştirmiyorum, ama bölüm sayısı az sonuçta, bi grafik tasarımı bölümü yok sonuçta). Aslında ben burada grafik tasarımı üzerine eğitim almakta olan/almış arkadaşlardan hangi kaynaklardan faydalanabileceğimi öğrenmek isterim. Umarım tecrübelerini paylaşacak birileri karşımıza çıkar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
umarım çıkar...
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
tulay'a hitaben:
(Bu arada grafik tasarımla ilgili bilgisayar programları hakkında bildğim şeyleri ve linkleri paylaşabilirim, eğer bir sorunun olursa ya da yardım edebileceğim bir şey olursa yardım etmek isterim.) Ben Paint Shop Pro'yu özellikle çok iyi kullanıyorum. Özellikle dijital ortamdaki grafikler hakkında çok okumuşluğum var, her ne kadar teoride zayıf olduğumu düşünüyorsam da, özellikle internetle ilgili konularda pratiğimden faydalanabilecek insanlar vardır diye düşünüyorum. [Düzeltme] bir kaç harf hatasını düzelltim [/Düzeltme] |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
selam,
teşekkür ederim. aynı sey benim için de geçerli. ben de sana yardımcı olmak isterim. akademik konularda soruların olursa kendi tecrübelerime dayanarak sana yardımcı olabilirim. yani hangi dersler var bu konuda seminer, sergi panel vs...ne de olsa aynı okuldaymısız...web tasarımı hakkında pek bilgim oldugunu söyleyemem. sevmedigimden degil ama kaç parçaya bölünecegimi şaşırdığımdan...genel olarak grafik tasarımla ilgilendigimi söyleyebilirim. logolar afişler...çok hoşuma gidiyor. ama asıl profesyonel olarak ilgilenmek istedigim alan ürün tasarımı... benim problemim bilgisayar destekli tasarımda yetersiz oldugumu düşünmem. yani öyleyim en çok photoshop6 kullanıyorum freehand ve 3dmax ögrenmeye çalısıyorum ama hiç bir programa tamamen hakim oldugumu veya çok mükemmel kullandığımı söyleyemem. sanırım yardıma ihtiyacım olacak... son olarak aklıma gelmişken ID bölümünün açtığı graphic design dersi var. freehand drawing, design presentation...bilgisayarla alakalı da dersler var (web tasarımıyla ilgiliydi ama adını unuttum...) fakat o dersin dısarıya verilip verilmedigini bilmiyorum...neyse merak ettigin konular olursa sorarsın... iyi günler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Ben de teşekkür ederim (özellikle de derslerle ilgili bilgi için, bize de verip vermiyeceklerini öğrenmeye çalışıcam, umarım verirler
)3D Max üzerine bu forumda da bir alt forum var, sanırım biliyorsundur, ayrıca çok güzel yabancı forumlara rastlamıştım önceleri 3D Max üzerine ama o zamanlar ilgili olmadığım için şu an hatırlamıyorum, ama istersen daha sonra sana bir kaç link sağlayabilirim 3D Max ile ilgili destek alabileceğin. Photoshop'a gelince, sanırım bu forum takıldığın noktalarda sana destek sağlayabilir. Ayrıca benim beğendiğim ama fazla gezemediğim güzel bir site var http://www.deviantart.com/ diye. Burda insanlar ürettikleri şeyleri diğerleriyle paylaşıyorlar, devasa bir galeri, ilham almak anlamında gezilebilir. Aklıma gelen şeyler bunlar, umarım az da olsa işine yararlar. Görüşmek üzere |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
evet 3d ile ilgili bölümü ziyaret ettim hattta senin mesajını da gördüm. 3dmax bilgisayar oyunundan, animasyon/çizgifilm, mimari render, ürün render 'ı gibi çok farklı alanlarda kullanılıyo...yani çok kısa şeklde böyle anlatabilirim.aklına gelecek her alanda kullanabilirsin 3dmax. 3d programların babası diyebiliriz 3dmax anlatılmaz yasanır....biraz abarttim mi ne? görüsmek üzere... sen de sabahtan beri nette olanlardan mısın ya! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Ben yazın bir web tasarım şirketinde full-time çalışıyorum (okul vakti part-time'a dönüşüyor). O nedenle sabahtan beri netteyim.
Ama Ankara'ya dönünce de eve kablo net alıcam bu sayede Ankara'da da bütün gün nete bağlı kalıcam, zaten patronu da buna ikna etmek zor olmadı ![]() Bu arada 3D Max ile ilgili açıklamalar için teşekkür ![]() Görüşmek üzere |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
ben de su an staj yapıyorum.burada yapacak pek bi iş yok ben de nete takılıyorum. 8.30 dan 5.30 a kadar sanal alemdeyim!!
![]() |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Yönetici
|
Manores
Alıntı:
Bir şekilde mesajım uçtu ya da gönderemeden bir şeyler oldu herhalde ...Kendimizi tanımlarken "Türkiye'nin Yapı ve Tasarım Portalı" Sloganını kullanıyoruz. Mimarlığı tasarım ve mühendisliğin ortasında görüyoruz. Yani tabi ki burada her türlü - grafik, end.tas. gibi - tasarım alanında tartışmalar olması, mesajlar yazılması isteğimiz... --- Sonrasında uzun uzun yazmışsınız, ona bir notum var sadece: Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar
Diğer üniversitelerdeki T'nin tam olarak ne olarak algılandığını ve uygulandığını bilemem, benim tek gördüğüm ODTÜ'deki mühendislik eğitiminde "estetik" diye bir şeyin esamesinin bile okunmaması (estetikten ben ne anlıyorum o da ayrı tabi, insanlara hoş gözükme ve "user-friendly" olmak gibi dar bir tanıma gidebilirim). "ODTÜ temelde teknik bir yer" derken vurgulamaya/eleştirmeye çalıştığım şey, olayın teknik boyutlarından sıyrılıp da "son kullanıcının" ihtiyaçlarını bir türlü göz önüne almamak/alamamak idi. Tekniğin ve tasarımın birbirine zıt değil, bilakis madalyonun iki yüzü olduğunu düşünüyor ve bir araya getirilebilirse çok güzel işler çıkarabilecek bir çift olduğunu düşünüyorum. Umarım görüşlerim daha bir açık olmuştur. Görüşmek üzere ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Yoksa tabi ki görüşünüze katılıyorum. Hatta bu konuda çok rahatlıkla söyleyebilirim ki makina fakülteri bu konuda en kötü durumda olanı. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
![]() Giderdiğimize sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
bence odtü deki tasarım fakültesi (mimarlık fakültesi yani) alanında türkiyenin en iyisidir. odtü teknik bi üniversite olmasına ragmen...zaten tasarımı da ben sanatsal bi uğraş olarak görmüyorum. sanat bu işin ancak %20-30 luk bi kısmını olusturuyor...diye düsünüyorum
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|