![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Biliyorum bu forumda "ben grafiker olmak istiyorum" başlıklı çok konu var ve evet ben de olmak istiyorum. 9 eylül ekonomiyi bıraktım ve tekrar sınava gireceğim ve aklımda graf tas var ve bunu meslek haline getirmek istiyorum. Benim temennim de herkesin yönünde yani bu iş fazla para getirir mi. Haa diyeceksiniz ki bu işlerde yetenek konuşur sonucunda bende yeteneğimi gayet iyi konuştururum. Övünmeyi de çok severim HER TÜRLÜ çizim-fikir işinde 1 numarayım diyebilirim. Başka diyen varsa da hiç çekinmeden yarışırım. Diyeceksiniz ki ne ukala adam ama ben gelecekteki işimi bu yeteneğim yönünde kurmak istiyorum. Lütfen gelir konusunda gerçek grafikerlerin düşüncelerini ve deneyimlerini öğrenmek istiyorum.
En son Şebnem Şoher tarafından düzenlendi : 07-06-2006 16:15. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ben bu siteye yeni üye oldum 10 15 dakika falan oldu yazımda dikkkatimi çekti diceğim şki ben 3,5 senedir nerdeyse eskisi kadar resime süre ayıramıyorum ve çok yavaşladım yine uğrastığım zaman yapa biliyorum ama su 3 ayda kendimi sence iyi hazırlayıp moda tasarımından girebilir miyim yani bu süre gece gündüz çalışsam yeter mi bide birki pratik bilgi verebilirmisin yapıcağın yardım çok önemli şimdiden tesekkür ederim yardım etmesende mesajımı okuduğun için
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Forumda ne yazık ki "lütfen yardım" ve benzeri konu başlıklarına yer vermiyoruz. Mesajınızın içeriğini yansıtan bu konu başlığını eskisiyle değiştirdim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
tabi arkadaşım
moda tasarımı hakkında pek bi bilgim yok ama tahminim heralde model üzerinde çalışma şeklinde oluyor. eğer öyleyse sana söyleyebileceğim tek birşey var o da kıyafeti üzerine oturtacağın model çok önemli görsellik açısından modelin ne kadar çarpıcı olursa şansın o kadar artar sonuçta moda yeniliktir üzerine her zaman birşeyler çizebilirsin. sadece model üzerinde çalış istersen sana birkaç eskiz gönderebilirim onlardan yola çıkarak kendi modellerini çıkarabilirsin..![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
bi de avrupa birliği için yazdığım şiiri göndermek istedim;Ayrıca şebnem şoher Beni düzelttiğin için teşekkürler (ilk harflere baksana ) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
eskizlerini bekliyorum iyi olur zaten dünki öss de kötü geçti siteyide iyi bilemediğime mailinide anca gördüm banaydı dimi bana yazdın yani
neyse yazdıydanda yazmadıysanda çok sağol ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Forumumuz övünmeyi değil
Para getirip getirmediğine göre meslekleri kategorilendirmeyi deği "Tasarım" disiplini içeren konularda mimarlığa yoğunlaşarak fikir bilgi paylaşımını amaç edinir. Ne yarışma ne de övnme yeridir. Bu arada grafik tasarım konusunda uzman kişilerin daha çok yazışıtğı forum için http://grafficafe.net/forum İlgiyle takip ediyoruz konuyu umarız foruma yakışır hale gelecektir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
para getirirmisorusuna cevaba gerek yok.nede olsa senden yetenek akıyor.yani sen garanti 2. GİGER sın para akar sana
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
bu hoşuma gitti güzel yakalamışsın...doğruyu söylemek gerekirse bu konuda bir çok kişi ukaladır. Ukala olmak zaten başta kendine inanmaktır. Sonrası pskolijiyi ilgilendiriyo beni değil ...ancak şu varki iyi yapılan her meslekte para kazanırsın. Bırak üni. falan..Muslukçuda olsan böyle badanacıda...Önemli olan mesleğini "ortada kalıcaz be abi bişiler okumak lazım" edasında seçersen başarı kazanma şansın azalacaktır. Lakin etrafına baktığın vakit bomboş gezen binlerce mezun var, emin ol bunlarda senin gibi seçim yapmıştır başlarda...Kaldı ki grafik tasarımı ve iyice mesleğe daldıgın an oluşan reklamcılık hayal gücüyle paralel gittiği gibi birde bunu beyninle iyi yorumlamak gerekiyor. Örnek olarak Nazım Hikmet'in geniş bir hayal gücü varsa, müthiş şiirler yazıyorsa bu hayal gücü ona bir tuale baştan sona çizgi çektirecek yeterlilikte dahi gelmeyebilir...Ya da picasso çok iyi bir şair olamadı gibi... Anlatmak istediğim hoşuma giden iddaan ve ukalalığını, beynini kullanarak gerçeğe dönüştürmediğin sürece sana hiç bir yarar getirmeyeceğidir. Bizim mesleğimizde çok güzel bir söz vardır...Tasarımcı güzeli değil, doğruyu yapandır ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|