![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Fenerbahçe 100. Yıl Logo Yarışması Sonuçlandı...
---------------------------------------------------
Aralık ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş tarafından başlatılan logo yarışması geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 100.yılımızda kulübümüz adına çıkarılacak ürünlerde kullanılacak yeni logoların seçiminde Yönetim kurulumuz ve Spor ürünleri A.Ş ile 100. Yıl etkinlikleri gurubu, geçtiğimiz pazar günü yapılan toplantı ile kazananları belirledi. Yaklaşık 1500’yakın logo içinden 1. seçilen Şevket Yalaz, 2. Seçilen Şükran Gören, 3.seçilen Aytekin Günel ile 4. seçilen Semih Akın Tozlu’ya önümüzdeki haftalarda yapılacak törenle ödülleri verilecek. Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş tasarım gurubu, ayrıca yarışmaya katılan 10 kişiye daha mektup göndererek logo tasarımlarını kendi isimleri ile bazı ürünlerinde kullanacak. ÖDÜLLER 1. 10.000 YTL 2. 7.500 YTL 3. 5.000 YTL 4. 2.500 YTL ---------------------------------------------------- Yine kazanamadım!.. Galatasaraylı olduğumu anladılar heralde... ![]() Kazanan logoları henüz yayınlamadılar o yüzden ekleyemedim ama elimde kazanamayanlardan biri var aşağıdaki; |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
100. yıl logosunda ruh olmalı...
bunu tasarlayabilmk için de gerçek Fenerbahçe'li olmak gerekir bence... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
kesinlikle logo çok önemli..kazananı ve logosunu merak ettim doğrusu.
nasıl tasarım veya örnek belirlemiş kendine acaba.. kendisin, koyu bir fenerli olarak tebrik ediyorum.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bir fenerbahçeli olarak merak içindeyim..
Herkesin de tahmin ettiği üzere yarışmayı kazana logonun < ilk 0'ı FB'nin ilk logosu,ikinci 0'ı ise FB'nin şu anki logosunun oluşturduğu rakamla 100 yazısı >olduğunu düşünmekteyim.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
.....
mimarlar tasarım yapar diyorsak gayet güzel loolar da yapabilirler..dolayısıyla galatasaraylı ya da beşiktaşlı her neyse başka bir takım taraftarı da gayet güzel bir logo tasarlayabilir..nasıl ki hristiyan olmayan bir mimarın gayet güzel bir kilise tasarlayabilmesi gibi...
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
![]() buyrun 1-2-3-4 bunlar, 5. logo 5. degil o da bizim kuzenimle yapip yarismaya yolladigimiz logo ilk 15'de yokuz zaten, ilk dört dışında 10 kişinin daha logosunu kullanacaklarını söylediler çünkü bize bir haber gelmedi bu konuda. birinci logo hos oldu bence, tek elestirim 100.yil diye ortasina yaziyla yazilmak zorunda olmasi olabilir sanirim. logo anlayisima uydugunu soyleyemem ama zevkli bir insan yapmis belli. ikinci logo FFENERBAHCE yaziyor iki F ile, bana bir düğün pastası önerisi olarak gayet başarılı geldi. üçüncü logonun fenerbahçe'ye aitliği çok zayıf, sadece bir yuvarlak içine logo konmamış olsa mustafa bayram börekçisinin 100.yıl logosu bile olabilir. dördüncü logo'da meşhur kanarya var, hayvanlı bir logonun seçilmesi gerektiği için ilk 4e girdiğini sanıyorum. ilk dörde leke atmak değil amacım kazanamadığımız için ama birinci logo dışında hiç birinin kazandığı ödülü hak ettiğini de düşünmüyorum. yine de galatasaray gibi bunların hiçbiri güzel değil deyip fenerbahçe yönetimi bir tasarımcıya gitmedi, en azından bu insanlara ödüllerini verdi. hayırlı olsun jüri zevkine göre ihtiyacı olan logoları seçmiş. ha ufak bir ayrıntı. yarışma birden bire taraftar logosu yarışmasına döndü, her ne kadar yönetim baştan beri taraftar logosuydu bu dese de yani bu logolar sadece taraftarın logosu olacak, asıl logo için Ali Taran isimli bir reklamcıyla anlaşılmış. ücret almadan heyecanla asıl logoyu yapacakmış kendileri. güzel bir 100.yıl kutlasınlar, ben futbolu seven, maçları takip eden bir galatasaray taraftarıyım, aynı şekilde kuzenim de. bu tartışmanın kesinlikle tasarlayanın hangi takımı tuttuğu gibi abuk subuk bir kritere göre yapılmaması gerekiyor. yeter artık kürt-ermeni-istanbuldan-anadoludan ayrımcılıkları yetmiyor bir de üstüne fenerbahçe-galatasaray ayrımcılığı mı yapıyoruz mimarlar, tasarımcılar ve tasarımla ilgili insanlar olarak... keşke fenerbahçenin 100.yıl logoları damga gibi çalışan sadece 100.yıla ait, güçlü logolar seçilseydi derdim bana fikrim sorulsa, o yüzden de yarışmaya bu logoyu hazırladık. belki tam bitmedi belki eksikleri vardı, ama işte; bizim için eğlenceli bir süreçti, ben bu yarışmayı bütün saçmalıklarına rağmen güzel hatırlayacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bilgi için teşekkürler
Logolara nereden ulastıgını ogrenebilir miyim? Resmi sitede mi baska bir kaynakta mı..
Ayrıca ben 4. begendim.Sanki bir sonrakı olimpiyatlar fenerbahce burnunda yapılcakmıs gibi. Aslında 3 .deki 0'lardan sonsuz yapma fikri fena deıl gibi fakat orange ında bahsettıgı gibi biraz aidiyetsiz,herhangi bir seyın logosu olabilir. 1.ye gelirsek benım logo anlayısıma ters oldugunu belirteyim.Gereksiz detaylı ve anlasılmaz olabilecegini (küçük baskılarda) düşünüyorum.2. logoda ise fazladan konulan F' den baska FB logosuna eklenen bişey yok..Dereceye girenlere odul verme konusuna gelirsek ..e olsun o kadar farkımız gs den ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bilgi için teşekkürler
ayrıca 1 .nin kullanılıp kullanılmayacagı konusunda bilgisi olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben diğer dereceye giren logolara göre birinci olan logonun başarılı olduğunu düşünüyorum..... a bu arada bu da benim önerimdi.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence fbnin 100 üncü yıl logosunun son sıfırı türkiyede son 23 yılda aldığı TÜRKİYE kupası sayısını, asıl önemli olan ortadaki sıfır ise fbnin avrupa yollarındaki aldığı puan toplamını ve tabiki baştaki birde bu ikisini gerçekleştiren tek türk takımı olduğunu simgelemelidir.
saat kaç? ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
harika bir tasarım tartışmasına daha imza atıyoruz burda...
amigolar forumu... fenerbahçenin taraftar forumlarından biraz daha farklı bir atmosferde logoların değerlendirileceğini ümit ediyor(d)um... bu taraftar logolarını ürünlerde kullanılacakmış sadece, asıl logo hala açıklanmadı bildiğim kadarıyla ekşi sözlük'de, fenerbahçe forumlarında bu logolar 1 ay önce kadar ortaya çıktı. resmi site isimleri açıkladı kazanan, ancak görseller bu iki sitede ortaya çıktı. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
ayıp ya bak şimdi utandım fb li olduğumdan biri bize de söyler bea kardeşim yarışma var diyee
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
1907-2007
1. olan tasarım gerçekten de çok başarılı olmuş...2.ödül alan tasarım çok amatörce ve ham bir fikir gibi geldi...diger ödüller içinde 4.ödül alan tasarım bence 2. olmalıydı...
ama sonuç olarak fenerbahçe oldukça güzel bir logoyla 100.yılına giriyor...Nice 100 yıllara diyorum... Ne mutlu seni sevene...Yaşa Fenerbahçe... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
http://img146.imageshack.us/img146/1637/rf2wg.png
bu hangi logo peki? |
|