![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
selam
arkadaslar merhaba bu sıteye yenı uye oldum.ilgi alanım grafık tasarımcılıgı.yardım edebılecegım hersye hazırım.elımden geldıgı yardımcı olmaya çalışıcam.tabı bende yardım ıstıcem
hoşgeldım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
hoşgeldiniz
burada pek grafikle ilgilenen yok arkitera denince ilk akla mimarlık geldiği için kimse grafik tasarımı için bu forumu ziyaret etmeyi aklına getiremiyor. Zamanla buda aşılır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
ben hariç... |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ve ben tabii
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
slm
ya bende grafik tasarımıyla ilgileniyorum aslında asıl merakım istasyonsanat ve marmara üniversitesi özel yetenek sınavı bu konular hakkında bilginiz warsa lütfen paylaşınız arkadaşlar
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstasyon sanat neki? orası bir kurs,marmara ünv. ise Türkiyenin ilk tasarımcı yetistiren okulu. Bu okula giris diger okullardaki gibi çok istek oldugu için çok zor ama asla imkansız degil.Çünkü iyi desen çizebilen çalısan herkezin sansı var.Bu okullara girerken tıpkı öss ile girilen okullar için nasıl çalısıyorsanız öylesine çalısmak gerekiyor.Ama benim için sorun degil herseyi çizerim diyorsanız sorun degil.Ama kurslara giris için önceden çalısmanız gerekmez.Burda verilen grafik egitimi ise genellikle bilgisayar programları ögretmek. Bence daima eksik yanları olacaktır.Bilgi birikimi, çizim (ki bence olmazsa olmaz),renk bilgisi , herseyden önemlisi o okulda kuracagınız arkadaslıklar ve tartısma ortamıyla ögreneceginiz öyle çok sey varki dört yılın yetmedigini göreceksiniz.Özür dilerim ama okul ve kurs asla aynı olamaz.Okul bittikten sonra da bilgisayar kullanımınızda daha ıleri olmak için kursa gidin.Anadolu üniversitesindeyseniz buna hiç gerek yok.Çünkü o okulda her ögrenciye bir bilgisayar düser.
Sevgiler 30 yıllık grafik tasarımcının sizi sıkmadıgını umarım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
y-nilay hanım aradığım sizsiniz bana yardımcı olursanız çok sevinirim size özel mesaj attım bu yazıyı okuduktan sonra hemen diğer yazılarınızı okudum.Bilseydim daha önce bu siteye girerdim.
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hiç bir zaman geç degildir.Yeterki isteyin ben 45 yasından sonra okula girmek isteyen birisi nedeniyle bu islere bulastım.Simdi benim arkadasım ve resim bölümünde okuyor.Hatta emekli olmus ögrenciler biliyorum.
Aslında çalısınca bir de hedef belirlediyseniz hiç sorun yok sizin gibi bu ise gönul vermis gençlere yardımcı olmak benim için çok hos bir ugras. Hele bir de kazanırsanız benden mutlusu olmaz )) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
peki marmara üniversitesi özel yetenek sınavında nasıl aşamalardan geçicem merak ediyorum oraya gidipte ressam gibi çizenler varsa naparım bilemiyorum çünkü.kutu, iskemle.. çizebilirim ama ne boyutta beklentiler bilmiyorum ki çizimde
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hayalden resim.ör: tatil yapanlar en az iki figür.Burada en az iki figür zama üç dört de olabilir bir mekan içinde nerde nasıl tatıl yaptıgı anlatılacak.Birde kurgu var.İskemle, kova, bez, kutu, cam sise, sopa gibi objeleri bir arada koyup sizden yapmanızı istiyorlar.Tüm bu asamalardan sonra eger kazanırsanız mülakata kalıyorsunuz. Burada da ögretmenler hem sizin dosyanıza bakıyorlar hemde çesitli sorularla ne kadar ilgilisiniz anlamaya çalısıyorlar.
MSÜ, Anadolu, Kocaeli hepsinin sınavları farklıdır ama genelde Obje,Figür,Perspektif iyi bilmek lazım.Hayalden resim de ise tüm bunların yanında yaratıcılıgınızda önem kazanır. Yani ben eskiden çok güzel resim yapardım ne olacak resim yapmaktan diyen herkes bu okullara giremez.Çok çalısmak, gözlem yapmak, çok gezmek gerekir (sergiler gibi) .Hadi kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
demek ki resim kursuna gitmeliyim belki bu sene kazanamam ama ne kadar kendimi geliştirebilirsem kardır.bugün araştırmaya başlıcam kursları..yardımlarınız için çok teşekkür ederim
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
kurs buldum, fiyatı uygun aynı zamanda boşa kürek çekmem değil mi?babam bütün isteğimi kırmaya çalışıyor çünkü,işletme iktisat okumam gerekiyor ona göre
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
muge84;
insanlara istemediği şeyleri yaptırmak onların içindeki potansiyeli,yaratıcılığı,hayata bakışı hatta biraz da abartılırsa içindeki mutluluk kavramını öldürmek demektir. Ailene tasarımcıların Aldıkları maaşı , Çalıştıkları Ofisleri , Yaptıkları Çalışmaları anlat.Onların da ilgisini bu yöne çek. Tüm babalar işletme&iktisat meraklısıdır. Güzel sanatlara hazırlık kursu için size iki üç değişik yer önerebilirim. Yarın yazı şeklinde size özel mesajla göndereceğim |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|