![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İstanbul Polisinin Yeni Logosu
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ LOGOSU
İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'nün kurumsal kimliğini ön plana çıkarmak ve markalaştırmak amacıyla 7 adet logo tasarımı yaptırılmış ve en başarılı logoyu belirlemek için anket düzenlenmiştir . Anket sonucunda aşağıdaki logo birinci seçilmiştir. ![]() Kaynak: http://www.iem.gov.tr/iem/?idno=135 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
boğaz köprüsünü daha güzel yapabilirlerdi.Ayrıca i harfini küçük yazmasalardı daha güzel olurdu...
Pek itirazım yok.Devlete karşı boynumuz kıldan incedir. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
logo iyi olmamış.Bence logo hem mümkün olduğunca yalın olmalı hem de mesajı bu yalınlık içinde maksimum verebilmelidir.Bu logo İstanbul ve polis hakkında izlenim uyandırabiliyor ancak bunu hiç de yalın olmayan bir grafik kullanarak yapıyor.Bir logodan çok tanıtım broşürü gibi!Ayrıca boğaz köprüsünün anlatımı da çok iyi bir grafiğe sahip değil...Özetle ben beğenmedim...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
??
istanbul emniyet müdürlüğü yazılması iyi olmamış bence o zaman kısaltmasının işlevi nedir ki?grafik ilk bakışta ne istediğini anlatır zaten, ek olarak insanların gözüne anlamını sokmaya gerek yok bence!!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
emniyet mudurlugu diyince aklimiza tek renk gelir o da lacivert
ozellikle sitelerinde ve logolarinda lacivertten kacmalari cok garibime gitti. bir de uzgunum ama bu bir logo degil afis resmen biraz guven veren guclu bir logo yakisirdi emniyet mudurlugune derli toplu. oyle bir logo ki bu,"yoksa bu benim bildigim istanbul emniyet mudurlugu degil mi" diye dusunuyorum su anda galatasaray kulubune siyah beyaz internet sitesi yapmak gibi birsey bu. heralde yegenlerine yaptirttilar 7 logoyu ust duzey 7 polisimiz yukaridaki kopruleri filan atip sadce iEM kulansalar daha iyi hic logo filan aramadan.gunahlarini almim ama bu sanki teskilat icindeki polislerin photoshop'da cizdikleri logolar arasindan secilmis bir sey gibi gozukuyor logo'yu tasarlayan kisi tasarimla alakasi olan biri mi acaba? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir tasarımcı damgası olması gerekmiyor bence.
halen budist inançlar güden,hakikaten çok farklı bir dünya görüşüne sahip 85 yaşındaki büyükannem tasarımlarım hakkında kaydadeğer fikirler ve eleştiriler sunuyor. logo iyi olmuş demiyorum.sadece tasarımın mantalitesi yahut sınırı yoktur.yani ps kullanmayı bilen ortaokul mezunu yetenekli bir polis gayet gerçekçi durabilir ![]()
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bence de sadece tasarimci damgalilar tasarim yapmaz haklisiniz.
kastettigim tasarimci buyukanneniz gibi gozu olanlari da icinde kapsamali ozur diliyorum ve duzeltiyorum...bir polis de tasarimci gozune, yetenegine sahip olabilir ama logo biraz daha derli toplu olur sanki kullanisli olmasi icin oyle olmasi gerekir diye dusunuyorum, bilmiorum belki de harika bir logodur sadece soyle duzeltim, biraz yalapsap yapilmis bir logo olmus bence ![]() hem ben de mimarlik okuyorum ama galataray 100.yil logosu yarismasina heyecanla logomu yolladim yapabilecegime inandim ama ilk 10a bile girmedi o konuya hic girmeyelim bu konu basligi altinda demek ki ben de bu isi bilmiyorum hehe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Bence yarışma açılmalı ve tekrar logo yapılmalı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazmaları iyi olmamış dediğin gibi.Ayrıca bu logonun polis aracına uygulanmış bi resmi varmı ben hiç rastlamadım.Ayrıca ellerinde türkçe font yoktu galiba söylemesi bizden ceviz.net te bolca var indirebilirsiniz.
Şimdi bu logoyu fazla eleştirmeyelim de kesin bu logoyu yapan eğer bi polisse arkadaşa bi miktar ikramiye gibi bi bedel verilmiştir.Aradan biraz zaman geçsin ki logoyu geri çektiler diye maaşından kesmesinler parayı polislerin çoğu zor durumda Yoksa bu logoyu bende çok yüksek katılımlı forumlarda eleştirirdim.Köşe yazarlarına eleştirtebilirdim fakat anlayış işte. Ama daha öncede söylediğim gibi logoyu hiç beğenmedim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim bu logoda kavrayamadığım bazı şeyler var.. Boğaz köprüsü ne zamandan beri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü temsil ediyor? Ya da bu köprü İEM'i temsil edebilecek en doğru şey midir? Bunu biraz irdelemek gerekir, kanımca.. İEM'in logosu, İstanbul'u niteleyen bir öğe mi içermelidir, emniyeti mi, yoksa İstanbul Emniyeti'ni mi? Hadi bir şekilde sadece İstanbul simgesini kabullendik diyelim. Boğaz köprüsü gerçekten İstanbul'un simgesi midir? Binlerce yıllık tarihi olan bir kentin, sadece son 30 yıldır varolan bir öğesi, onun kimliğini oluşturabilir mi? Ayrıyeten çok mu güzeldir bu köprü ki her yere koyup taçlandırma gayesindeyiz? Ben bu logoda ciddi bir San Fransisco - Golden Bridge öykünmesi hissediyorum. Boğaz köprüsü (ki aslında hangi köprü olduğu da belli değil düşününce) ne İstanbul'un ne de İstanbul Emniyet'inin logosunun ana öğesi olamaz..
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
Boğaz köprüsü bence bi simge olabilir, diğer simgeler arasından belkide iem için en idealı budur bence...
Logoda pekde eksi bi yan yok gibi... |
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
İEM' in mutlaka lacivert olması gerekiyordu.. Bu sıcaklık açısındanda önemli.
Ay-Yıldız logodan kopuk gözüküyor, içiçe irdelenmeliydi. Boğaziçi köprüsü iyi fikir, ama formu yanlış.. Ve yine renk yanlışkırmızı olmaz. Burada beni en çok rahatsız eden şey ise haç şekli belirmesi. Oval öğeler kullanılmaydı, . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Bu nasil logo, emniyetin nesini temsil ediyor. Dev gibi İEM hafleri olsaymis sadece daha sade ama daha şık bir ifade olurmus. Bunu tasarlayan biri olduguna inanmak cok zor.
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
bu logoyu kullanmıyorlar zaten bildiğim kadarıyla
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
çok merak ediyorum
ne şeklide seçiliyor bu logolar _bi ağa varda beğenisine mi sunuluyor? _juri mi oluşturuluyor _yoksa dayınmı oolması lazım iem de? brz sert oldu kusura bakmayın saygılar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
yok be nasıl bişe bu kim yapmışki
![]() |
|