![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Üye
|
Haddime değil ama ;
Bana ilk bakışta İ.E.T.T otobüslerini hatırlattı nedense Emniyet müdürlüğünün köprüyle alakasını da çözemedim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Halkla devlet arasında köprü oluyorlar sanırım.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
logonun verevli plan aksında üst bölümdeki kırmızın ağırlığı tümüne baskın kalmakla beraber dengesizlik yaratıyor .Ayrıca i büyük olmalı ve daha az figür kullanarak bu oryantal havadan kaçılnılmalıydı
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
logo uzerine.
logo profesyonel bir ise benzemiyor. ama logo izlenimi verecek kadar iyi. iki illustrasyon var ve birbirlerinden kopuklar.bu birirnci hata. logoda koseli bir tasarima gidilmis ama istanbul yazisindaki "l" harfi orada bir cukur olusturuyor. bilgisayar hizalamis olabilir ama onemli olan gozdur. sonuc olarak olmamis. saygilar
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
dengesi yok, özellikle köprü ve ay yıldız havada uçuyorlar. renk, hacim dağılımı, sadelik, hiçbiri yok sanırım.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben de beğenmedim. en önemli sebebi de logoda birden fazla vurgu noktası olması. kırmızıyla çizilen yerler ister istemez vurgulanıyor fakat hiç bir anlam içermiyor. İEM yazısı büyük yazılması itibariyle vurgulanıyor ama kımızıyla çizilenlerin önüne geçemiyor. renk seçimleri, yazı karakteri, sunum. başlı başına fiyasyo.
ayrıca istanbulla ilgili yapılan her logoda, her afişte bir köprü çizmek sıkmadı mı artık sizi. iyi ki iki tane köprümüz var. onlar olmasaydı hangi öğeyi kullanıcaktık merak ediyorum doğrusu.
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Polisin görevi koruma ve hizmet değil midir? (Amerikan filmlerinde öyle geçiyor en azından
) Ben bu iki temayı da içerdiğini düşünmüyorum.En son Emrextreme tarafından düzenlendi : 14-01-2007 16:30. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
öhhh beee
bu nedir böle bi afis olarak bile tam yeterli değil ne kullanımı iyi değil nede anlatımı renkler idare eder ama olmamıs yazık ya insanların ya hiç zevki kalmamıs yada millet kafayı yemis çok sert bi elestir ioldu ama napıyım:-)
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
bi de revizesi çıktı şimdide. elini yüzünü vasat bir şekilde düzeltmişler diyebilirim bu logo içinde.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Forum Üyesi
|
i nin noktası nerdeyse harflar kadar büyük küçük karekter kullanılarak yapıldığı çok belli sizce akılda kalıcı mı ? bence değil ayyıldızda çok kücük duruyo diğer karakterlerin yanında ....
![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
fena değil
logoya ne kadar beğenilmeside bence güzel bide işin güzel tarafından bakalım eleştiriyi olumlu yönden de yapmak lazım sıf muhalefet olsun diye eleştiri yapılmaz
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence de İstanbul Polis Teşkilatı'nın (Emniyet Müdürlüğü dahil) tema olarak köprü, (hatta ola ki cami,silüet,kız kulesi) vb gibi genel geçer İstanbul öğelerini kullanması pek doğru değil.
Polis diyince insanın aklına "düzen", "düzeni korumak" geliyor. İstanbul deyince de akla "kaos", "karmaşa" gelebiliyor. Polisin yaptığı aslında düzensizlerin şehrinde düzeni sağlamak biraz da. "Düzen ve Düzensizlik", "Düzenli Düzensizlik", çok hoş bir logo teması olurdu polis teşkilatı için. Sloganı için de "Düzensizlerin şehrinde düzeni korumak" gibi bir tema içinde çıkarılabilirdi. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence 'polisin logosu' net ve kolay anlaşılabilir olmalıdır. Linkte etkili logo tasarımlarının nasıl olması gerektiği ile ilgibi birşeyler buldum.Tabi kişilerinin algılamsına göre değişebilecek bi konu ama bu logo keşke bu ilkelerden bir tanesine uysaydı.
![]() Etkili Logo Tasarımında Bilinmesi Gereken 5 Can Alıcı Nokta | bildirgec.org |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|