![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Merhaba.
Grafik ve Visual Communication Design üzerine aylık veya haftalık dergiler takip etmek istiyorum, şu an AD v.s. gibi aslında temeli Mimarlık olan yayınlarını takip edebiliyorum, çünkü bulabildiklerim bunlar, ancak bunlar pek fazla Grafik veya V.C.D. içerikli bilgi vermiyor... Beni şöyle tatmin edebilecek, içeriğinde bol bol Grafik ve V.C.D. içeren bi dergi biliyormusunuz, ben şöyle kısa bi araştırdım ama bulamadım.. Bilen varsa buraya yazarsa sevinirim. Teşekkürler |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir zamanlar vardı...
1971 denberi bu mesleğin içindeyim bir tek 1980 lerde Ali Akdamarın kişisel gayretiyle
çıkardığı bir grafik dergisi vardı.Üstelik iyi bir dergiydi.Ama neden bilmem çok kısa sürdü.Belki grafikerlerin yoğun çalışma temposu belki de kıskançlık (mı) bilmiyorum.Ama yazık oldu. Bir daha ne gördüm ne işittim. Bence çok büyük bir eksiklik. Çok isterdim Böyle bir derginin tekrar çıkmasını. Hey genç arkadaşlar aranızda yokmu Ali gibi yüreklisi? Gercekten çok hoş olurdu. Ama belki siz yabancı bir dergi soruyorsanız ozaman step by step,print ve archive dergilerini öneririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Öneriler için çok teşekkürler...
Türkiye'de olmaması gerçekden çok büyük bi kayıp. Artık yabancılardan takip edecez demek ki ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
dergi
Gerçektende türkiye de son on yılda ,dergicilik sektörü çok hızlı bir gelişim gösterdi hemen her konu hakkında bir dergi mutlaka bulabiliyorsunuz ,ama malesef grafik üzerine tek bir kaynak yok
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
webden takip etmek isterseniz birkaç adres:
http://maxbruinsma.nl/ http://www.sagmeister.com/ http://www.brucemau.com/ http://www.designersrepublic.com/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın peb
O dergiyi elime almak ve onun kokusunu duymak isterim. Yıllarca grafikerlik yaptım ve o kokuyu özlüyorum. Belki aramızdaki yaş farkındandır ama internette okumak,o dergiye dokunarak okumak kadar bana zevk vermiyor. Siz gençler benim gibi düşünmüyorsunuz belki. Özellikle meslek gereği gözler de bozulunca...Böyle bir dergi çıksa ne iyi olur. Siz genç arkadaşlarım böyle birşeyi düşünmezmisiniz? Ben ve tanıdığım arkadaşlarım sizlere yardımcı da olurduk. Gördüğünüz gibi yazı yazmayı beceremem ama her şeye karşın işbirliği yapmaya hazırım. Bir de grafikerliği bilmeden araştırmadan yapan insanlar var. Böyle bir kitap sanırım onlara da yardımcı olur.Grafik ve grafik tasarım nasıl olur öğrenirler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
y-nilay Ne harika bi şey olur...
Internetden yayın takip etmek gibi iğrenç bi şey olamaz, oyle bir niyetimiz olsa dergi almayız zati... Şu sıralara elime yabancı yayınlar geçiyor, Creative Review v.s. harikalar, biz neden böyle bir şey yapamayalım ki, yada yayıncılar... Ahhh. ahhhh ![]() |
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın y-nilay,
Dergi karıştırmak, elle tutulur bir şeyden faydalanarak inceleme yapmak elbette ki çok daha güzel. Yazdığımı okursanız, "webden takip etmek isterseniz" şeklinde sadece bir öneri sunduğumu görürsünüz. Fazladan birkaç tasarım görmenin ne gibi bir eksisi olabilir ki? Kaldı ki, siz daha iyi bilirsiniz, bir Archive dergisinin fiyatı 20 eurolardan başlıyor. Bu durumda, bazı şeyleri internetten takip etmek daha ekonomik olabiliyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Harikasınız
Peb haklısınız.Diyecek bir şey yok.Tabi internetten de bakıyorum.ama bir dergi olsa daha iyi olmazmı?. Özellikle türkçe olsa? Sayın creatfactory o yazıya bayıldım.O heyecan bilgisayardan taştı adeta yaşasın dediğinizi duydum sanki. İşte tasarımcılık budur.Hala o heyecan ve sevgi
içimde ki, şu an grafik tasarım yerine resim yapıyorum.kızlarım da tasarım yaptıkları için pek uzak sayılmam aslında.Bu sesimizi duyan olsa ne iyi olurdu.Ama çok zor olduğunu ve grafikerlerin hiç vakti olmadığını biliyorum.Grafikerler meslek kuruluşunun sitesine bir baksanıza yürekler acısı.Oysa ilk kurulduğun da nasıl umutluyduk.Çok acıklı bir şey söyliyeceğim hey gidi gençlik hey... . ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
y-nilay hanım, o heyecanı gerçekden yaşamışım ve yaşıyorumda ama çok zor olduğunu biliyorum.
grafikerlerin bir işteçalışırken böyle bir şeye vakit ayırmaları imkansız... ancak profesyonel bir şekilde işi güçü bırakıp başlamalı, keşke bir fırsat olsada gözüm kapalı dalsam içine... |
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
en azından grafiği de kapsayan bir tasarım dergisi
Türkçe bir grafik tasarım dergisi fikri beni de çok heyecanlandırdı, cesaretimi toplayıp bir gün böyle bir işe girişsem diye geçirdim aklımdan. Yalnız mimarlık ve dekorasyon dergileri diğer birçok meslek grubu, hatta özellikle ev hanımları tarafından takip edilirken grafik tasarımı sadece meslek edinenler takip edecektir, ki bir okuyucu kitlesi oluşturmata yetersiz kalabilir, dolayısıyla Ali Akdamarın dergisinin başına gelen yine tekrarlanabilir. Ama birkaç tasarım dalının yer aldığı bir dergide grafik tasarıma da düzenli olarak belirli bir yer ayırılabilir. Sanat haberlerinde arada bir sütun çıkan grafik haberlerinin bir adım ilersine gidilmiş olunur en azından.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ziyaretçi
|
Grafik tasarımını içine Moda, Mimarlık, E.Ü.T v.s. gibi diğer tsarım dallarını sokarsank bu dergiyi çıkarmanın anlamı ne olur ki... Zati hali hazırda öyle dergiler var...
İçerik olarak bence bilgilendirici konular olduğu gibi görsel öğeler çok ca yer almalı... Creatvie Rewievs diye bir dergi var ve içeriği dünya çapında en yaratıcı görsel ilanlar, v.s. yani amacımız bi ev hanıma grafik dergisi satmak gibi ütopik bi şey olmamalı.. ilgilenene.. |
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Ben ev hanımına grafik tasarım dergisi satmaktan bahsetmedim. Neden mimarlık ve dekorasyon gibi konuların Türkçe dergileri olup grafik tasarımın olmadığına yorum getirdim. Örneğin hem Grafik tasarım ve hem de endüstri tasarımı konularında yayın yapan bir derginin neden anlamsız geldiğini de anlayamadım. Hiç olmamasından daha iyi. Ya hep ya hiç demesek de eksik bulduklarımızı yavaş yavaş tamamlasak olmaz mı? İçeriği sadece grafik tasarım olan bir derginin yayınlanmasını ben de tercih ederim ama yok. Demekki yeterli sayıda potansiyel okuyucu kitlesi oluşmamış henüz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba çocuklar
Günümüzde bilmem farkındamısınız herkes grafiker olmaya özeniyor. Piyasa kurstan geçilmiyor. Aslında ben bu durumu hiç onaylamıyorum. Grafik tasarımı sadece bilgisayar programların da atraksiyon yapmak sanıyorlar. Sayın aslı hanım, Ali Akdamar 80 li yıllarda bu dergiyi çıkarıyordu. O yıllarda Grafik nedir bilinmiyordu Eh şimdide sayı çok degil ama genede herkes grafiker olmak istiyor. Belki grafik tasarım ve Türkiye için çok yeni bir meslek olan animasyon da işin içinde olursa ki grafik tasarımla çok uyuşurlar, o zaman bence ilgi çekebilir. Birde kursların dışında o kadar çok okul varki...Sanırım bu okullarda okuyan bir çok ögrencinin de ilgisini çekecektir. Tv 8 de Pack shot programı uzun zamandır yayınlanıyor.Çok da iyi bir prgogram. İçinde biraz da espiri olursa satabilecegini düsünüyorum. Ben okuyan ve kurslara giden insanlara da yol gösterici olacagını sanıyorum.
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ziyaretçi
|
grafik tasarımına olan ilgiyi, yıllar öncekiyle kıyaslanmıyaçak kadar çoook... biraz pozitif düşünülürse hiçte elimizde patlamaz....
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|