![]() |
|
|||||||
| Grafik Tasarım Görsel iletişim tasarımının her türlü ürün ve konseptini bu başlıkta tartışıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İstanbul’un kırmızı tabelaları
![]() Bülent Erkmen ve Aykut Köksal İstanbul'un sokak tabelelarını yeniden tasarlamışlar. Bir kaç aydır görünmeye başlayan bu değişimin müelliflerini öğrenmiş olduk bu şekilde. Arkitera.com'da yayınlanmış az da olsa kapsamlı bir haber var. Nasıl buldunuz yeni uygulamayı? Renk konusunda seçimin iyi olduğunu düşünüyorum. Belki biraz daha erguvan-mor arası bir renk tonuna dogru kayilabilirmis. (Mor renk kentlerde en az gorunen renkmis). Yazi tipi seciminin de cok basarili oldugunu soyleyebilirim. Interstate fontuna yakin bir font sanırım. Detaylarını artık sergiden öğreniriz. Ancak satırların hecelenerek bölünmesi konusunda aynı olumlu eleştiriyi yapamayacağım. Bence kelimeler hiç bölünmemeliydi. Sergide umarım eski Istanbul sokak tabelelarını da sadece ekrandan değil gerçek cisim olarak görebiliriz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Güzel çalışma... Özellikle mahalle bilgilerinin, bir makalenin satır arası bilgisi veriliyor formatıyla düzenlenmiş olması çok iyi bence.
Erkmen ve Köksal'ın eline sağlık. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ni de bu çalışmayı gerçekleştirebildiği için tebrik etmek gerek. Mimarlıkta henüz böyle bir işbirliği bulunmadığını da hatırlayarak.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Hangi semtlerde uygulanıyor bu tabelelar. Ben sadece Beyoğlu'nda bir kaç sokakta rastladım ama uygulama devam ediyor herhalde hala. Tüm ilçelerde uygulanacak mı? Mesela Bebek-Arnavutköy taraflarında hala eski mavi tabelalar var.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
|
Aslında bu haber 28 Şubat tarihinden beri Arkitera Blog'da mevcut.
Bakmak isteyenler için;İstanbul’un Yeni Sokak Tabelaları |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Son tabelaları Şile'de gördüm ben.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tabelalar güzel olmasına güzel de... bu tabelaları değiştirirken bir yandan apartmanların numaralarını da değiştirmeye başlamışlar ve aynı kırmızı tabelaların miniklerinden sadece numara gösteren bir model de yapmışlar. Şimdi adresimizi verdiğimiz her yere ulaşıp eski adresimizi değiştirmeye uğraşıyoruz maalesef.. apartman numaralarını değiştirmek bu kadar basit olmamalı. 22 senedir oturduğum apartmanın numarası değişti şimdi
![]()
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bu herhalde sadece AKP'li belediyelerin il sınırları içinde uygulanacak. CHP'li Belediyeler olan Şişli veya Kadıköy'de böyle bir uygulamaya rastlamadım ben daha...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
İlçelerin renk kodları
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
|
Bülent Erkmen ve Aykut Köksal’ın hazırladığı ve İstanbul’un yeni tabela konseptini meraklılara sunan “İstanbul’u Tabeladan Okumak” sergisi Bülent Erkmen ve Aykut Köksal’la birlikte gerçekleştirilen tanıtım gezisi eşliğinde Garanti Galeri’de açıldı.
Haberin devamını okumak için... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Yeni tabelalar gerçekten iyi. Kentte bu tabelaların sayısı arttıkça, bizler kentin farklı yerlerinde zaman geçirmeye başladıkça farkındalığımız da artıyor. Ama GG'deki bu sergi gerekli miydi? Sergiyi gezmeden de bu eleştiri yazısının yazılabileceğini düşünüyordum açıkçası. Yazmadım. Geçen hafta sergiyi gezdim. Sergi broşüründe eksiksiz olarak sergide yer alan herşey var. Gerçek boyutları ile tabelaları zaten her an görüyoruz. Peki o zaman bu sergi niye? GG'nin danışma kurulunda Bülent Erkmen'de yer alıyor. Gerekliliği tartışılabilecek böyle bir sergiye en azından kendisi de içinde olduğu için hayır diyebilmeliydi. (Ya da böyle bir sergi önerilmemeliydi, nasıl geliştiğini bilemiyoruz.) GG Türkiye için çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Türkiye'nin düzenli ve nitelikli mimarlık ve tasarım sergisi düzenleyen tek mekanı. Bunu hep hatırda tutmalıyız. Bu sergi için harcanan zaman ve bütçe ile genç bir mimar veya tasarımcıyı desteklemek için bile bir sergi yapılabilirdi.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Bence GG sadece fiziksel değil web ortamında da sergi hazırlamalı. Arkitera bazen sergiyi gezmeden serginin gezilmeye değip değmeyeceğini bildirebiliyor. Fiziksel bir yer işgali ve zaman kaybı yerinde GG web ile bu sunumu yapabilirdi bence de.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
|
Garanti Galeri'nin yöneticisi Pelin Derviş'ten yayınlanması için gönderilen mesaj aşağıda.
Alıntı:
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|