![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
slm arkadaşlar corell draw 12 de neden renkleri göründüğü gibi matbaada basılan baskıya uyumlu değil sizce
şöyle corell draw 12 de yaptığım çalışmada kullandığım renkler renk ayrımdan cıkıp filim olarak elime geliyor işler basılıyor fakat benim kulandığım renkler baskıyla alakısı olmayan renk cıkıyor siçe neden |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın foreix;
10 tane bilgisayarı yanyana getirin ve yaptığınız çalışmaları hepsinde inceleyin. yine de farklı sonuçlar elde ettiğinizi görürsünüz.. benim acizene fikrim ekranda gördüğünüz renklerle çalışmaktan ziyada renk kodları ile çalışmanızdır. çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarım..
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
evet haklısın ama ben zaten CMYK ren sıkalasına göre veriyorum
Free Hand 9 da böyle bir problem yaşamıyorum vede Adobe Photoshop 7.0 da renkler ofset baskısında cıkan renkleri uyuyor ben zaten çalışmalarımı ağırlık olara Adobe Photoshop 7.0 da çalışıp CorelDRAW 12 vektörel yani yazıları çizimleri yazıyormu.
cevabınız için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
tools/color management/ e gir ordan professional output seç...belki o ayardandır...Ancak corelde bu sorun zaten var...çok falza kullanmadıgım ve renk bilgime güvendiğim için corelle çalışırken çok fazla ekran rengine göre gitmiyorum...tavsiyem renkleri ayarlarken değerlerini kendin gir..ekranda gözükeni boşver
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben öyle bir sorunla karşılaşmadım acaba cmyk kullanmıyormusun?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Corel Renkler
Çalışmalarını kodlarla da yapsan matbaadan matbaaya farkediyor. Hatta aynı matbaada daha önce basılan bir işin aynısını bastırsan bile ton farkları olabiliyor. Bende çok sorun yaşadım. Hatta bir ara tüm çalışmaları skalalardaki kodlarla yaptım. Ancak bu skalanın basıldığı matba ile benim çalıştığım matba arasında bile renk farkları oldu. Sonuç olarak en son sıkça kullandığım renkleri çok fazla ara tonlara girmeden kendim bir skala hazırlayıp basılacak olan bir işin yanında çalıştığım matbaada bastırdım. Artık sorun kalmadı. Neyin nasıl çıkacağını net olarak biliyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|