![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
tarattığım negatif filmleri photoshop ta nasıl pozitif yapabilirim
elimde renkli negatif filmler var. tarayıcıdan tarattım. bunları renklendirip üzerinde oynamak istiyorum ama invert komutuyla yapamadım . denedim başka yol da bulamadım yardım eden olarsa çok sevinirim
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili madur arkadaşımız sakın anlama ukalalık diye aman ha!
naçizhane önerim şudur ki; hp 4370 tarzında bir tarayıcı ile negatifleri pozitif olarak taratmandır. saygılar bysavas bysavastr@hotmail.com www.insomnia-design.com |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Sayın bysavas
her soru soru soran kişiye "madur" demeyi bırakırsanız mutlu olacağız. Belli ki "mağdur" demeyi planlıyorsunuz 1- Olmuyor 2- Yakışmıyor. Teşekkürler. Not: Bu mesaja cevap vrmeyiniz. Silinecektir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
dia aparatlı herhangi bir tarayıcı kullanman en mantıklısı olacaktır. Lakin negatifleri normal opak tarar gibi tararsan zaten sonuç alamayacaksın.
Not: Bu arada negatif tarayınca pozitif sonuç almak gibi bir sonuç söz konusu değil. Negatif bildiğimiz klasik fotoğraf filmleridir ve bu filmlere mercekten gelen rgb ler renk bilgilerini yazarlar, pozitif tabiri ise dia lar için geçerldir. Yine bildiğimiz fotoğraf filmi gibi ancak farkı daha çok renk bilgisi saklamalarıdır. Artı klasik negatif fotoğraf filmleri gibi kapkara bişi diil sanki baskılı gibi renklidirler..Yani negatifte adamın giydiği kazağın rengini göremezsiniz ancak pozitif yani Dia larda bu mümkündür. Opak diye tabir ettiğim ise, kağıt, karton vs gibi materyaller üzerine basılmış image lardır. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|