![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Photoshop Ta Crom Yazi Yazmayi Bİlen Varmi ARKAŞDAŞLAR
photoshop da crom yazı yazmayı bilen varmı arkadaşlar yaa ben photoshop kullanmayı biliyorum ama crom yazı yazmayı bir türlü bulamadım ve öğrenmek için sabırsızlanıyorum arkadaşlar eğer bu crom yazı yazmayı bileniniz varsa bana yardımcı olabilirmi eğer ve biraz da autocad hakkında bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
![]() En son bütüner tarafından düzenlendi : 03-05-2006 14:07. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili madur arkadaşımız,
sorun söyleyelim isteyin anlatalım köşesine hoş geldiniz. yazdığın yazının ol taraftaki layer katmanına çift tıklayarak karşına gelen menüden (layer style) alt tarafta yer alan gradient overlay sekmesinden menünün sol tarafında yer alan gradient seçeneklerinden metali seçmelisin sonrasında önünde kusursuz bir com görüntüsü oluşacak bu bölümü inceleyerek çok daha başka şeyler öğrenebilirsin saygılarımla bysavas bysavastr@hotmail.com www.insomnia-design.com |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
1- File>New ile açılan New Penceresinde Name
hrome Text yazdık, Width:300 pixels, Height:150 pixels, Resolution:72 pixels/inch, Mode:RGB Color, Arka plan rengi olarak paletimize koyu gri rengini seçerek, Contents:Background Color olan yeni bir döküman açtık.Krom etkisinin daha iyi olması için Type Tool ile ve Times New Roman PS MT (T1) fontunu seçerek krom etkisi vereceğimiz yazıyı büyük olarak yazdık. Layer Penceresine gelip yazının bulunduğu Text Layer'e sağ-tuş yaparak açılan menüden Rasterize Layer'i seçtik. Daha sonra bu layer'i Ctrl+Tıklama ile seçili hale getirdik. Channels Paneline gidip "Create new channel" butonuna tıklayıp yeni bir kanal yarattık. (Alpha 1 Kanalı ) 2- Edit>Fill ile seçili alanı Beyaz renge boyadık ve seçimi giderdik. (Ctrl+D) Şimdi Filitre uygulayacağız; Filter>Blur>Gaussian Blur ile değerini 8 vererek ilk filitreyi uyguladık. Daha sonra sırasıyla; Filter>Blur>Gaussian Blur ile değerini 4 vererek ikinci filitreyi uyguladık. Filter>Blur>Gaussian Blur ile değerini 2 vererek üçüncü filitreyi uyguladık. Filter>Blur>Gaussian Blur ile değerini 1 vererek dördüncü filitreyi uyguladık. Layer Paneline dönüp yazının bulunduğu Text Layer'ine tıkladık. 3- Böylece Text Layer'i aktif hale geldi. Şimdi buraya Lighting Effects uygulayacağız. Filter>Render>Lighting Effects'i seçerek istediğiniz ayarları belirleyebilirsiniz. 4- Şimdi Curve uygulaması için, Image>Adjustments>Curves ile Curves Panelini açtık. (Ctrl+M) 5- Tekrar Filter>Render>Lighting Effects'i seçerek istediğiniz ayarları belirleyebilirsiniz. ben bunu bulabildim... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|