![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
sunum paftası hazırlamak
Arkadaşlar çok acil!!,
mimari projelerimiz için sunum paftasını- içinde autocad çizimi,,jpg resimler,açıklayıcı yazılar olan paftayı hangi program(lar)ı kullanarak hazırlıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad çizimlerini imaja çevirdikten sonra Photoshop veya Corel gibi image editing programlarından birini kullanabilirsin ya da Autocad içine imajlar ekleyerek de paftalar hazırlayabilirsin. Bu nasıl bişey yapmak istediğine ve program bilgine bağlıdır. Çizimleri imaja çevirmek istersen Autocad forumunda bu konuda bilgi mevcut, Autocad içine imaj yerleştirmek için de insert/raster image komutunu kullanabilirsin..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Poster için İzlek
ben çizimlerimi ACAD'den "Adobe PostScript Level 2" sanal yazıcısına göndererek EPS biçiminde çıktısını alıyorum..Dikkat "plot to file" kutucuğunu işaretleyip yer belirtmek önemli..sonra bunları Adobe Photoshop'ta açıp posterimin boyutunda boş bir sayfa üzerine kopyalayıp yapıştırarak taşıyorum ve gerekli işlemeleri yapıyorum.
Yazı kısmını Adobe Photoshop'ta da yapabilirsin CorelDraw'da da.Dikkat etmen gereken Adobe Photoshop'ta yapıyorsan ME(Middle East) versiyonunu yüklemek, ancak o zaman Türkçe karakter kullanabilirsin.CorelDRAW Türkçe açısından sorunsuz.. Bunu çıktıya yollarken de CorelDraw'da çalışıyorsan jpeg biçimine çevirerek çıktıya yollaman büyük ebatta posterlerde faydalı olacaktır.. Sevgiler, saygılar.. Memento mori... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
en sağlıklı ve kaliteli çözüm pafta tasarımlarını autocad'e atıp, çıktıları bu programla almaktır. Pafta tasarımları herhangi bir bitmap grafik tasarım programında (photoshop, paintshoppro, fireworks vs.) yapılıp autocad'e aktarılabilir. Vektörel programlarla da (freehand, corel vs.) yapılıp, bitmap export edilip autocad'e atılabilir.
Ama yok, benim grafik tasarım değeri, teknik değerinden daha fazla dersen tüm projeni photoshop çıktısı olarak hazırlamanı öneririm. http://www.taskisla.net/tca_g_04.html adresinde, autocad'den ps'ye çizim aktarmak konusunda detaylı bir makaleye ulaşabilirsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|