![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
photoshop
arkadaşlarr photoshopla ilgili bi sorunum varr.ben boyanmamış yada boyanmış bi binanın rengin değiştirmek istiyorumm ama rengi başka renk kartelasından kullanmak istiyorum.renleri tarttırdım.ama nasıl kullanacam bilmiyorum.acil cevapppppppp bekleniyor.anlaşılır bi şekilde anlatırsanız sevinirim..çok şey istedim biliyorumm
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
cvp,,
binanın boyayacağın bölümü seç
seçme işlemi; pen ile yap klavyeden kısa yolu tuşu (p) daha sonra seçtiğin alanı birleştir klavyeden kısayol tuşu ctrl+alt+enter daha sonra feader ver ctrl + d ile feader değerini 1,5 ver suan seçme işlemini bitirdik şimdi renk değiştircez klavyeden ctrl + u kısayolunu tuşla ve binanı istediğin renge boya KOLAY GELSİN.................................CRAX |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Renk değiştirme
Bu tip fotoğraflarda renk değişimlerinde selection'larla çalışmanın dışında alternatif yöntemler de vardı. (fotoğrafın tipine göre birçok yöntem de birbirinden daha iyi olabilir) (ilk yöntem zaten bir önceki mesajda söylenenin daha pratik bir yolu)
Gerçi aşağıdaki yöntemler eğer fotoğraftaki renkler birbirine çok yakınsa tercih edilmeyebilir. - Fotoğraf açıkken image-adjustments-replace color seçeneğine tıkla. - Açılan pencerede binanın duvar rengine tıkla, yukardaki bardan renk genişliğini ayarla ve aşağıdaki barları kullanarak yeni rengini belirle - Fotoğraf açıkken image-adjustments-selective color'a tıkla. - Fotoğraftaki duvar rengini aktif hale getirip, o tonlardaki yeni değerler üzerine çalış. ------ Bunların ötesinde sağlıklı yöntemlerden biri de, polygonal lasso tool ile boyanacak yüzeyi tek tek seçili hale getirip. (alt ve shift tuşlarını kullanarak selection'a ekleme çıkarma yapaiblirsin). Daha sonra üste yeni bir katman ekleyip, bu selection içini düz bir renkle doldurabilir, ve layer panelindeki mode dropdown menüsünü (standartından normal yazan kutucuk) color seçeneğine getirebilirsin. Bu şekilde opacity değeriyle oynayarak istediğin tonlar üzerinde rahatça oynayabilirsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|