![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
geometrik şekilleri scan etme
Umarım yanlış yere yazmamışımdır
Sorun şu; Abby gibi ocr programları geometrik şekilleri edit edilebilecek ortamlara taşıyamıyor bildiğim kadarıyla. Örneğin bir kitaptaki herhangi bir geometrik şekli algılayıp şekli çizmemize gerek kalmadan (veya orası burasındaki eksikleri elle tamamlamaya gerek kalmadan) hangi programla ve nasıl scan edebiliriz. Çünkü scan ettikten sonra, mesela rahatlıkla bir yamuğu paralelkenara veya başka bi şekle, bir dar açıyı geniş açıya dönüştürme gibi işlemleri yapmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanlış anlamamışımdır inşallah;
İşlemin adı "trace" raster resmi vektöre çevirmek için. render'in tersi gibi. Macromedia Freehand resimleri trace yapıyor, Adobe Illustrator'un da yapması lazım, Ayrıca Adobe streamline vardı eskiden o da yapıyor. Başka programlar da vardı ama isimlerini hatırlayamadım. Umarım işine yarar Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
CorelDRAW seri içerisinde yer alan CorelTRACE programı da yapıyor.
Ama bu tür programlar küçük ebatlarda resimler için yeterli olsa da, büyük ebatlı resimler için A0 boyutuna kadar SCAN edebilen DIGITIZER (Sayısallaştırıcı) Makineler tercih ediliyor. Gözlerimle gördüm, muhteşem bir performans sergiliyorlar.. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|