![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
freelance ücretlendirme konusunda bana yardım edecek arkadaşlar ordamısınız?????
niyahet böyle bir iş buldum ama ücret vermem gerekiyor bana yardımcı olumusunuz???? (10 sayfalık bir gazete, A4 bir tasarım, kartvizit, logo,broşür...) ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
iyide bu araba değilki fiyatı sabit olsun
mesela gazete tasarımında adamların istediği şeyler vardır mutlaka herbirisi için ek fiyat koy kartvizit için en az 80 milyon Logo (Basit bir logo olmayacaksa) 500 milyon Broşür de sayfa başına 50 milyon Yardımcı olabildiysem ne mutlu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Kitap kapağı, afiş tasarımı ne kadar peki?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
dostlar bu işler aldığınız briefe göre değişen fiyatlardır.kapakta sadece bir tipografi isteyen olursa bu senin zamanın ile ilgili ama giderde bir rus'un illustrasyonunu kapağa koyacam dersen buda o image için ödediğin bütçenin üstüne eklenir...kim ne desinki böyle bir soruya...ama illada fiyat diye tutturursan rd.com.tr de sitenin bi yerlerinde fiyat listesi vardı (belkide üye olanlara geliyodu tam aklımda değil)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Freelancerlar için sabit bir fiyatlandırma yok piyasada.Kimileri iş için harcanan saatle saatbaşı ücretini çarpıp hesaplıyor.Kimileri ise gönlünden geleni hakketiğini düşündüğü meblağı söylüyor.Kimileri ise yapılacak işe göre düşünerek fiyat biçiyor ki en doğrusuda budur tabi freelancer olarak çalışacaksanız.
Darkart'ın da söylediği fiyatlandırmada birde gözönünde bulundurulması gereken bazı kriterler var: mesela çalışmanızda fotoğraf kullanacaksınız.O fotoğrafın telif ücretini de fiyata katacaksınız.İllüstrasyonu kendiniz yapmak istemiyorsunuz internette bir illüstrasyon var hoşunuza gitti.Telif ücretini ödeyip çalışmanızda kullanıcaksınız bunun ücretinide bütçeye ekleyiniz.Yaptığınız işte kullanmak üzere satın aldığınız fontların ücretlerini bile fiyatlandırmaya dahil ediniz. Ayrıca bu kadar uğraşmak istemiyorum malzememide kendim yaparım sabit bir fiyatlandırma listesi istiyorsanız aşağıdaki derneklerin web sitelerine gözatınız listeleri üyelere veriyorlar tabi üyeler arasında tanıdığınız varsa ondan talep edebilirsiniz veya (RYD için böyle diğerlerini bilmiyorum) o dernek sekreterliğine yatıracağınız belli bir ücret karşılığı listeleri temin edebilmeniz lazımdı.; GMK.org.tr RYD.org.tr RD.org.tr gibi derneklerin fiyatlandırma listeleri var onlardan yararlanabilirsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|