![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Photoshop'da Türkçe Font Sorunsalı !
Photoshop'da türkçe karakterlerin çıkması için ne yapmamız gerektiğini bilen biri var mı? Benim bulduğum yöntem notepad'de yazıp PS'da paste etmek. Daha az ilkel bir yöntem eminim vardır?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
Photoshop'un "CE" versiyonunu edinirseniz ki bu "Adapted for Central European Languages" etiketiyle geliyor, rahatlıkla Türkçe karakterleri kullanabilirsiniz. kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bu problemi duzeltmenin bir yolu windows registry sinde yer alan alan code set ayarlarini turkce setine cekmektir.
bunun icin regedit komutu ile registry ayarlarina girin hkey_local_machine > system > Current Control Set > Control > nls > Code Page icersine girin...buradaki 1252 degerini c_1254.nls ile degistirin ve makinenizi tekrar baslatin... baska bir yol ise turkce ayarlari yapilmis fontlari sisteme yuklemek olabilir. iyi calismalar / elric... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
elric'in gönderdiği yöntem eğer beni tüm kabuslarımdan kurtaracaksa ne ala! şimdiden teşekkür ederim. AMA şu registry'leri kurcalarsam ya başıma daha büyük kabuslar açılırsa?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
registry' deki 1252 degerini c_1254.nls ile degil cp_1254.nls ile degistirmek gerekli... Makinenizi tekrar baslatin... Bildigim ve karsilastigim bir yan etkisi yok diger programlar icin... ama bu cözüm photoshopta turkce karakterlerin tanimli oldugu bir font set icin gecerli...
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
TURKCE FONT
ben diilim bilen ama bir bilen diyor ki:
http://www.webdersleri.com bu adresten photoshop icin Turkce font indirebilirmissinis, yaklasik 200 tane |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
|
selam bak daha kolay bir yol bunların dışında normal bi word yada metin belgesi aç ve yazılarını orda yaz daha sonra copy+paste ile adobe photoshop a yapıştır ama text (t) i seçtikten sonra böylelikle sorununun büyük bir kısmı halledilmiş olur bazıları yinede bu şekilde bozuk görünebilir bu seferde arkadaşlarında dedği yöntemleri uygulamanı öneririm yada ADOBE PHOTOSHOP CS2 yi indirmeni böylelikle sorunun kalmıyor
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
yazıyı resme çevirerek üzerinde değişiklik yaparak türkçe karakterleri düzenlemiş olursun.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
daha da ilkelini anlatabilirim biraz zahmetli ama olsun
ben bunu genelde türkçe karakter desteği olmayan fontlar için kullanıyorum ve belirlediğim 2 yol var:1. yolum:yazıyı yazıyorum yazı stiline göre bir brush açıyorum ve ona göre noktalı olması gereken harfleri düzenliyorum.Bunu ayrı bir layer üzerinde de yapabilirsin ama text layerınla en sonunda birleştirmeyi unutma ki blending options ları bir kerede düzenleyebil. 2.Yolum:türkçe karakter desteği olmayan text layer da noktalı bir harfin noktasını seçerek (bazı fontlara brush bulamadığım zamanlar) kopyalıyorum ve ihtiyacım olduğu kadar duplicate ediyorum.Gerekli yerlere yerleştirip hepsini text layerla beraber birleştiriyorum sorun ortadan kalkıyor... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|