![]() |
|
|||||||
| Grafik Programları Grafik programları ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz ya da daha iyi sunumlar pratik önerileriniz mi var? Bu başlık altında paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dwg uzantılı işler...
Merhaba,
bir işim var fena halde sıkıştım. InDesign'da iş hazırlıyorum fakat bazı çizimler dwg ve dxf uzantılı geldi. Bunlar bildiğiniz gibi photoshop'ta açılmıyor(ya da ben bilmiyorum). Illustrator da ise görüntü çok bozuk yazılar hiç okunmuyor. Kısaca bu çizimleri nasıl kullanabilirim, açabileceğim bir program var mı ya da dönüştüren? İşim süreli, bu sebeple lütfen acele bilgi... . Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler herkese Sevil
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
.dwg uzantılı dosyalar autocad programının temel dosya formatıdır (.dxf de autocad de açılabilir). Autocad dosyasını photoshop da nasıl açabileceğiniz (dönüştürebileceğiniz) konusunda forumda küçük bir arama ile yararlı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Konu açmadan önce lütfen forumda araştırma yapınız.
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Tabii hangi amaçla bu tür programların kullanıldığına göre değişir ama vektörel olarak çalışması büyük bir avantaj ve photoshop'a oranla çok daha kullanışlı.
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Katılmıyorum açıkçası. Macromedia'yı da satın aldıktan sonra Adobe grafik işleme programlarında tek seçenek oldu neredeyse. Programlarını birlikte kullanmayı öğrenince çok iyi işleyebiliyor. Bu satın almanın etkilerini en iyi CS3 te görüyoruz. Hatırlatma olsun. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bu coreldraw'un bir de 'corelpaint' versiyonu varmış henüz keşfe çıkamadım ama ![]()
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Dwg...
İnsan bazen bir tıkla halletmek istiyor herşeyi bazı bilgiler, bazı durumlarda(!) ayağına gelsin istiyor. Ben ki araştırılan, karşılaştırılan, emek harcanan bilgiler ile uğraşırken, başımı kaşıyamayacak kadar sıkıştığım için hazır bilgiye evet dedim bu sefer...Ve arkadaşlar çok teşekkürler lakin Coreldrow bilmiyorum henüz, daha pratik bir çözüm bulmalıyım sanırım.
Alıntı:
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yukarıdaki ara satırına 'autocad çizimini photoshopta açmak' cümlesini yazamayacak kadar meşgulsünüz demek, ben yardımcı olayım, başımı kaşıyacak vaktim var.
![]() autocad çizimini photoshopta açmak
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
başımı kaşıyacak vakit bulduğumda tekrar görüşmek dileğiyle o zamançok teşekkürler Alıntı:
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|