|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gazi Üniversitesi
arkadaşlar o kadar baktim .gezdim bu forumu ama okullar bölümünde her okul için bir başlik açilmiş ama türkiye'nin piyasa mimari yetiştiren sayili mimarlik okulunun başliği açilmamiş.acaba bizim fakülteden kimsenin ilgisini çekmiyormu bu forum??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
var
ben burdayım...gazi sanat tarihi 3.sınıf. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gazili olmak ayrıcalıktır.
Bu slogan ben 2002de okula girdiğimde kullanılıyordu. Acaba neden değiştirdiler?
Gazi Üniversitesinin mimarlık bölümü gerçekten en az üniversite kadar köklü ama piyasada biraz pasif mi kalınıyor anlayabilmiş değilim. Neden daha çok aktivite yapılmazdı ki?
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba ben bu foruma yeni üyeyim ve gazi mimarlık öğrencisiyim.eğer burada fazla gazi mimarlık öğrencisi yoksa bence bu çok çalıştıklarındandır.eee internete hele ki bir de foruma vakit ayıramıyorlardır.
okulumu ve bölümümü çok seviyorum gazili değil ama gazi mühendislik mimarlık öğrencisi olmak gerçektende ayrıcalıktır... herkese merhabaaaa |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşlar neredeyse bütün okulların topiği var ama gazininki yoktu onun için ben açıyorum.gazi türkiyenin en iyi mimar yetiştiren okullarından biri ve bence en önde gelenlerden.kökeni açısından da çok eskilere dayanıyor.gazi ye bağlanmadan önce ankara devlet mühendislik mimarlık akademisi idi ve şu anda ankara da çalışan mimarların içinde gazililer en ön sıradalar.herkese tavsiye edebileceğim,eğitim bakımından da mükemmel bir okul.evet gazililer buraya lütfennn
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 22:22. Nedeni: w |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
![]() gazili olmak ayrıcalıktır![]() ![]() ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 22:22. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
katılıyorum gazili olmak bir ayrıcalıktır.örneğin mimarlık katında bir sürü bilgisayar var ve kullanamiyoruz.bence de bir ayrıcalık bu...
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 22:22. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
"Gazi"lilerin buraya mesaj yazacak vakti olmuyordur bence...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
osman gazı olsa olmaz mıı ?
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 22:23. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
valla haklısınız arkadaşlar gazinin eğitimi gerçekten çok kaliteli ben kıbrısta okuyorum ama eğitiminizi her sömestr takip ediyorum inşallah bu yazki stajım gazi üniversitesinde olacak
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 22:23. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba arkadaslar,
ben viyanada mimarlik okuyorum ve yazin gazi üniversitesinde yaz okuluna gitmek istiyorum gazinin sitesine baktim ama yaz okulu icerigi ve nezaman basliyacagi belli degil bu konuda bilginiz varsa yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkürler |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 22:25. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
herkese selam,
ben de 2006 gazi mezunuyum... okulumuzu istanbul'da çok güzel temsil ediyorum arkadaşlar içiniz rahat olsun ! üstelik son dönemdeki yarışmalarda gazi'nin de adının geçiyor olması beni çok sevindiriyor...çünkü ben katılamadığım yarışmalardan dolayı kendime çok kızıyorum...siz böyle yapmayın valla...vakit denilen şey sadece öğrencilikteymiş... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
gazili olmak
Yazılanları okuduktan sonra ben de bir Gazi Üniversitesi öğrencisi olarak burda olduğumu göstermek istedim.Gazi Üniversitesi mimarlık bölümü gerçekten şimdiye dek çok başarılı mimarlar yetiştirmiştir ve yetiştirmeye de devam ediyor
.Piyasadaki mimarlara baktığınızda bunu görmemeniz imkansızdır...Peki gazili olmak neden bir ayrıcalıktır? Cevap gayet basit.Bu okulun eğitim anlayışı farklıdır. Mesela mimari proje derslerinin yapıldığı atölyeler...Siz bir atölye seçersiniz ve seçtiğiniz atölyede sadece sizinle aynı dönemde olan arkadaşlarınız olmaz.Böylece 2. sınıf 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri aynı ortamda projelerini tartışma fırsatı bulabilirler.Çok değerli hocalarımız ise hem akademisyenlerden hem de piyasa da iş yapan mimarlardan oluşur. Atölyelerde genel olarak 6-7 kişiye bir hoca düşer. Bu rakamın Türkiye standartlarına göre çok iyi olduğunu tahmin etmek zor değil sanırım. Mimarlık eğitiminin usta-çırak ilişkisine dayandığını yaşayarak öğrendiğimiz yerdir mimari proje atölyelerimiz. Mesela yapı derslerimiz... Ressam değil mimar olacağımızı çizim yapmaktan şişen parmaklarımızla, uykusuz geçen gecelerde öğrendiğimiz meşhur yapı dersleri... Şantiyelerde işe başlayan yeni mezun mimarlardan en az zorluk yaşayanı Gazi'li olanlardır sanırım. Mesela fiziksel çevre denetim dersleri. Dünya da 'yeşil mimarlık' denilen kavram ortalığı kasıp kavururken, Türkiye'de kaç tane mimarlık fakültesinde buna dair ders veriliyor? Pasif iklimlendirme diye birşeyden haberdar kaç tane mimarımız ya da mimar adayımız var? Mesela her yıl sömester da yapılan kış okulu...vs...vs... Bu liste uzar gider. Özetle GAZİ'li olmak bir ayrıcalıktır... Tüm Gazi'li arkadaşlarımın okulumuzu, diğer okullar statüsünden kurtaracak yazılarını bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
gazi'nin bence tek eksiği yarişmalarda pek sık adının geçmemesiydi.ama biz variz artik.o alanda da gazi mimarlık öğrencileri son dönemler de yükselişe geçti.
GAZİLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR sloganı artık sadece söylev olmaktan çıkıp ete kemiğe bürünüyor. ne kadar yapi derslerinden yakınsamda çok seviyorum okulumu. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|