|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hollanda'da Yabancı(!) Bir Mimar: Han Tümertekin
Eğitim Kültür Araştırma
Dünya Ülkelerinde Mimarlık Pratiği Dizisi HOLLANDA’DA YABANCI (!) BİR MİMAR: HAN TÜMERTEKİN 23 Kasım 2005 Çarşamba Mimarlar Odası Yıldız Dış Karakol Binası Toplantı Salonu SÖYLEŞİ : 18.45 KOKTEYL : 20.00 B2 Evi’yle 2004 Yılı Ağa Han Ödülü’nü kazanan Han Tümertekin’in tasarladığı Amsterdam’daki TEBNV Genel Merkezi Binası’nın, 2003-2004 yıllarında uygulaması yapıldı. Ön tasarım aşamasında Amsterdam Estetik Komitesi’nce onaylandığını bildiğimiz projenin tasarım ve yapım öyküsünü, diğer yurtiçi ve yurtdışı deneyimiyle karşılaştırmalı olarak mimarından dinlemek ve paylaşmak istedik. “Dünya Ülkelerinde Mimarlık Pratiği” Dizimizle 2003’ten bu yana yapmaya çalıştığımız mimarlık pratiği sorgulamasını, içinde bulunduğumuz koşullar bağlamında (birkaç ay içinde kentimize giydirilmek istenen onlarca büyük proje ile karşı karşıyayız) bu kez bir mimarımızın yurtdışı deneyimini paylaşarak sürdüreceğiz. AB sürecinde mesleki yeterliliklerin ve diplomaların karşılıklı tanınma prosedürü ile ilgili tartışmaların da yoğunlaştığı bugünlerde, bu biçimdeki bir yabancı (!) bakışın da önemli olacağını düşünüyoruz. Bu söyleşi sonrasında, yoğun mesleki gündem içinde yakalayamadığımız konuğumuz için gecikmiş bir “Ağa Han Ödülü” kutlamasını da küçük bir kokteylle yapıp gecemizi tamamlayacağız. İletişim: (0212) 227 69 10 ve 11 www.mimarist.org.tr mimarist@mimarist.org.tr
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu toplantıdan sonra...
Bu toplatıya katılacak olan farklı okullardan mimarlık öğrencisi arkadaşlar, toplantı sonrasında gündemdeki önemli bir konuyu konuşabilirler belki...
En azından bundan sonra neyin, nasıl konuşulabileceğini konuşurlar, bir iki cümle bile olsa... Çok daha geç olmadan. Ne dersiniz?...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimyelken: Yeni cümleler kurmak ciddi bir iştir...
"mimyelken: Yeni cümleler kurmak ciddi bir iştir...
Geleceğimizin ne olacağını merak etmemek elde değil tabii ki de ama merak etmekten öte yapmamız gereken şeyler varmış gibi geliyor bana İlker'in de dediği gibi... Nedense her olayda işin içinde olduğumuzu sanıyoruz ve ne kadar gariptir ki kararlar hep başkaları tarafından alınıp işin asıl muhatapları verilen karara uyum sağlamakla hayatını harcıyor. Bunun üzerine yine size şans verildi sözleri yükselebilir. Bunu şu açıdan da ele alabiliriz: Birkaç kişinin farkındalığı, toplumsal farkındalık anlamına gelmez. Günümüz şartlarında da kimsenin kahramanlık yapmak istemediğini düşünürsek; (veya bunun işe yaramadığını test edip onayladıysak) programlı ve amacına uygun hareketler tek aracımız olmalı. Unutmayalım ki başka şartlar altında iyi sonuçlar vermiş yöntemlerin, her zaman aynı sonucu verme garantisi yoktur. Sanıyorum ki zaman, net bilgiler üzerine yapılanmış işler devridir. Sonuç olarak ben diyorum ki eğer tekrar cümle kurmaksa amacımız, her zaman iş üretilen yerdeyim. Ama cümle kurmak yerine işimiz yine özlü sözler üzerine derin muhabbetler edip sonuca varamamaksa; zaman herkes için değerli... Görüşmek üzere herkese kolay gelsin... mimyelken Konuşmaya ve yazışmaya başladılar... Her gün toplanma olanağı bulamadıkları için, zorunlu olarak:... 23 Kasım 2005 Çarşamba akşamı, yapılacak olan HOLLANDA’DA YABANCI (!) BİR MİMAR: HAN TÜMERTEKİN toplantısı ve töreninden sonra mimarlık öğrencileri bir ön görüşme ve tanışma toplantısı yapacaklar... Bilgilerinize MK
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 21-11-2005 18:02. Silinme nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu akşam...
Hatırlatmak için:...
![]() Bu akşam... Dünya Ülkelerinde Mimarlık Pratiği Dizisi HOLLANDA’DA YABANCI (!) BİR MİMAR: HAN TÜMERTEKİN 23 Kasım 2005 Çarşamba Mimarlar Odası Yıldız Dış Karakol Binası Toplantı Salonu SÖYLEŞİ : 18.45 KOKTEYL : 20.00
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Toplantıdan...
Toplantının sorular ve yanıtlar bölümünde bir konuşmacının "Orada sizden mimar olduğunuzu kanıtlamanız için belge istendi mi?" sorusu sonrasında "belge" üzerine gelişen konuşmalar üzerine söz alıp abartılı bir örnek verdim...
"Mimar Sinan çıkıp gelse ona kendinizi tanıtacak belgeniz var mı?" diye sormak kimin haddine dedim... Ee tabii doğal olarak verdiğim örnek abartılı olunca algılamak konusu da abartılı olacaktı öyle de oldu. Neyse ki Sayın Tümertekin elden bırakmadığı mütevazılığı ile "Aman bu konuyu burada keselim..." diyerek toparladı. ![]() Özetle: "Niyet varsa mevzuat(belge) bahane. Ama niyet sadece bahaneden ibaretse mevzuat şarttır..." demek istemiştim. Teşekkürler, Sayın Tümertekin. ![]() Bu güzel toplantıdan bir-iki fotoğrafı aktarıyorum...
|
|
|
#6 |
|
|
Arkitera.com İzlenimleri
Söyleşi ile ilgili Arkitera.com izlenimleri
http://www.arkitera.com/news.php?act...wsItem&ID=5927 adresinde. |
|
|
|