|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İzmir Mimarlık Buluşmaları
İzmir Mimarlık Buluşmaları geçtiğimiz Cumartesi günü (9 Haziran 2007) İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde başladı.
İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin desteği ile gerçekleştirdiği İzmir Mimarlık Buluşmaları 8 gün boyunca İzmir'i mimarlıkla buluşturacak. Bu tip etkinlikleri sık sık düzenleyen bir kurum olarak bu buluşmaların ne kadar zorlukla gerçekleştiğini oldukça iyi biliyoruz. Organizasyonun içinde yer alanların yaşadıkları sıkıntıları tahmin edebiliyoruz. Herşeye rağmen oldukça iyi bir etkinlik devam ediyor İzmir'de... Organizasyon'a İzmir SMD ve Ekonomi Üniversitesi'nden pek çok kişinin desteği var, zamanlarını ve emeklerini bu işe ayırmışlar. Ama Salih Zeki Pekin ile Deniz Güner'in bu etkinliğin gerçekleşmesinde ayrı bir yeri var kuşkusuz. Emeği geçen herkese teşekkürler...
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
İzmir Mimarlar Odası web sitesinin ne ana sayfasında ne de diğer sayfalarında bu etkinlikten eser yok.
MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ Ana Sayfası MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ Etkinlikler Sayfası Neden?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Kuru iktidar çekişmeleri...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Teşekkür ederim. Aslında çok daha detaylı bilgiler aldım İzmir'de.. Ama bunu direk olarak dillendirmek istememiştim.
Bu yapılana ne demeli bilemiyorum. İktidar çekişmesi yapacak bir ortam var mı? Mimarlar Odası İstanbul B. Şubesi bunu hep yapıyordu. Şimdi buna İzmir eklendi. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Arkitera olarak buradaki görevimizi konuşulmayanları konuşmak, konuşturmak gizli saklı kalmamasını sağlamak olarak görüyorum. Onun için bu konuda bilgisi olan herkesin buraya yazmasını çok önemli buluyorum.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
İktidar çekişmelerinin örtük katmanı ya da bilinçaltı kişisel garezlerin başka türlü görünümlere tahvil edilmesi olarak düşünülünce hem muğlak hem de çok reel görüntüler beliriyor aslında. Arkitera ve Mimarlar Odası arasındaki gerilim gibi birşey bu. Nedenleri yok ama kaynakları var fakat bu kaynaklar da hayaletimsileşme eğiliminde ki savunma olarak ya komploculukla suçlanırsınız ya da sizin kişisel kuruntunuz gibi lanse edilir bunlar konuşulmak istendiğinde.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
İzmir'de bir mimari etkinlik hem de böyle büyük bir etkinlik düzenlenecek ancak oda bunu duyurmayacak görmezden gelecek...
Mimarlığın HER NE OLURSA OLSUN GELİŞMESİ için çaba sarfetmesi gereken bir kurum olan ODA, diyelim ki SMD'ye kızgın veya araları kötü her ne olursa olsun içöinde olsun olmasın, organize olsun olmasın bunu duyurmak zorundadır. Her bir şeyde demokratik ve salt emek değeri hakkında mangalda kül bırakmadan SOSYALİST düşünceyi daha çok benimseyen odanın, odaların yaptıklarına bakınız. Tebrikler tebrikler Büyük adam oldunuz büyük odacılık yaptınız ve en azından bunu duyurmayarak Türk Mimarlığı'na katkıda bulundunuz. Eksik olmayınız. Olursanız hissederiz filan mazallah.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Asıl arızalı durum, kişisel hırs ve göz kararmalarının kuru-m-sal perdeler arkasından karagöz-hacivat oyununa döndürülmesi.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlıkta Buluşma
Katılımın az ya da çok olmasının kimseyi etkilediğini göremedim. Herkes ortak oluşumun meyvelerinden faydalandı. Güzel hoş ve etkileyiciydi ve haziran ayının ortalarında olmasıda gene güzel bir çözümdü benim için.
Tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlığın Kalbi
Dokuz gün boyunca Türkiye' de mimarlığın kalbi İzmir' de attı.
Düzenleyenleri, katkısı olanları kutlarım. Bir sonraki seferee programda -bu açılış olabilir kapanış olabilir- bir 'kaçırmamamız lazım' etkinliği olmalı böylece 490 kişiyi bir araya toplayabilmeli diye düşünüyorum. Öte yanda 3-4 günlük konsantre bir program yerine dokuz günlük maratonu ben tercih ederim. Ancak hem uygulaması hem konsantre ilgi çekmesi zor anlaşılan. Benim gördüğüm bu etkinlik iki üç yıl daha devam edebilirse mimarlık bienaline doğru gider. Yaşasın İzmir! Ayrıca: Kösteği olan kalpsizleri kınarım, bir önce püf diye yok olmalarını dilerim. "bizim fikrimizi çaldınız" dediklerini duydum hah hah ha. Yaşasın Türkiye! Yaşasın mimarlar odası! İki yaşındaki insanlar topluğu. Hayır her yer böyle üstelik. GAH! (gülerim ağlanacak halimize). GAH GAH!
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|