|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Mipim 2007
13 - 16 Mart 2007 tarihleri arasında düzenlenen MIPIM Fuarı'nda yine yüzlerce proje yatırımcıların beğenisine sunuldu. Fuar sayesinde Türkiye'de gerçekleştirilmesi düşünülen projeleri inceleme fırsatı yakaladık.
Atelier D’art Urbain Mimarlık Bürosu’nun hazırladığı ve büyük tepki uyandırarak yapımı engellenen Haydarpaşa Projesi, Emaar Properties'in İstanbul'daki ilk projesi Toskana Vadisi ve diğer projeler hakkında bilgi almak için MIPIM’de Gün Yüzüne Çıkan Projeler başlıklı haberi okuyabilirsiniz. En son Zeynep Güney tarafından düzenlendi : 21-03-2007 13:36. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye
|
MIPIM'in Ardından Dünya Genelinde Gelişmeler
MIPIM Fuarı ardından birçok yurtdışı ve yurtiçi proje gün yüzüne çıkmış oldu. Bu projeler arasında çok başarılı kentsel ve çevresel yaklaşımların yanı sıra oldukça yüzeysel, "Disneyland"vari binalar da bulunuyor.
MIPIM'de ortaya çıkan ve kente dair yeni yaklaşımlar getiren projeleri "Avrupa'da Gayrimenkul Sektörü Ne Durumda?" haberinden takip edebilirsiniz. Özellikle Asya ve Rusya'da gerçekleştirilen ve kente dair bir tutum içerisinde olmayı bir kenara bırakın kentten uzakta steril mekanlar yaratmaya çalışan projeleri ise "Gayrimenkul Sektörünün Anti Kahramanları: Asya ve Rusya'dan Örnekler" haberinden takip edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Özet...
Alıntı:
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 24-03-2007 11:08. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Diğerleri
Metin beyin yazdıklarından sonra kendi düşüncelerimi eklemek istedim. AVM ler başka bir forumda tartışılmıştı. Orada çıkan sonuç, kentin yaşam alanları daraldıkça, kent otomobillere ve ranta teslim edildikçe , yapay ama mutlu dünyalar vaadeden AVM ler etrafımızı sarmaya devam edecek. Dünya ekonomisinin büyük bölümünü elinde bulunduran küçük kesim kendisini mümkün olduğunca bu KAOS içindeki gezegenden soyutlama çabasında. Bunun için elinden geleni yapıyorlar, kendi adalarını yapıyorlar, yükseliyorlar. Asıl rüya bambaşka ve sorunsuz bir gezegen bulup orada yeniden kolonileşmek... Ama şimdilik yerküre üzerindeki kurtarılmış! bölgelerle idare ediyorlar.
Sanırım ikiye ayrılıyoruz. Onlar ve diğerleri olarak, arafta kalıp herşeyi gözlemlemek de bir seçim olabilir belki ama eninde sonunda bir tarafta bulacağız kendimizi. Ya diğerlerinin mimarı , ya da herkesin mimarı olmak zor bir seçim elbette. Mesele şu ki, seçim size mi ait yoksa başkalarına mı? Bu gezegeni yaşanılabilir bir yer haline getirmek için çabalamak mı, yoksa onlar için Dünya'da bütün gürültü patırtıdan uzakta , zevkle yaşanılacak kurtarılmış mekanlar yaratmak için çabalamak mı!? Zor seçim...
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 24-03-2007 00:35. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim yazım değil ki...
Aşağıdaki yazı benim değil ki; "Özet:..." kelimesi dışında.
Altına anasayfa yazısının girişinden alıntı olduğunu belirten adresi yapıştırmıştım zaten. Bilgilerinize MK ************** Alıntı:
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|