|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
E.Ü Mİmarlik FakÜltesİ ÖĞrencİlerİnİ Bu Sessİzlİkten Bİr Nebze Çikmaya Davet Edİyorum.ve ŞÖyle Bİr Konu BaŞlatmak İstİyorum.herkes BulunduĞu DÖneme Kadar Kİ Projelerİnden En Zevk Alarak TasarladiĞi Bİr Projesİne ;ÇaliŞirken,maket Yaparken,yaklaŞimlari Planlarken Neler HİssetİĞİnden Bahsetsİn.belkİ Eskİzler Eklenebİlİr Sakincasi Yoksa Tabİ.mÜthİŞ Bİr Fİkİr Platformu OluŞturabİlİrİz.Şu Projenİn Merdİvenlerİ Falanca Projemİn Şu ÖzellİĞİ ....gİbİ Heyecan Belkİ Gerİlİm Krİz Dolu Anlarin FotoĞraflarini Yansitabİlİrİz.lÜtfen Aktİf Olalim.ben Mezun Oldum Ancak Öyle Çok AnlatacaĞim Şey Varkİ Okul DÖnemİnden.
Herkesİ Beklİyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Büyük küçük harflere dikkat etmelisin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fakülte olarak anlatacağın şeyleri merakla bekliyoruz :P
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu sadece benim anlatacağım şeyler değil farkındaysanız herkes için bir teklif ama ancak dalga geçilmiş anlaşılan.Sağlık olsun....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ercİyeslİler
arch-ne ye katılıyorum ben
ben de bu yıl öss ye girdim tercihlerimi yaptım ama kayseri erceyesi de yazdım erciyesliler neden bu sitede pasif kalıyorlar neden düşüncelerini yazmıyorlar ilgilenenlere duyurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
pasif mi...
aslında erciyesde herkes kendi sosyalliğini kendi üretir ,üretmek zorunda kalır...bulunduğu şehrin öğrenciye hitap ettiği orana bağlı birşey bu..yapacak birşey yok...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Neden mi Erciyesliler pasif kalıyor ? Bence bu biraz hocalar yüzünden kimsenin derslerden basını kaldırıp siteye bakacak hali yok( su an ben cok bunaldım o yüzden ugrasacak bişeyler arıyorum mesela) cok yogunuz hocalarımız cok sey istiyorlar ve biz de onları yetiştirme çabası içindeyiz bu yüzden pasifiz ya da Erciyesliler yeteri kadar ilgilenmiyor burayla ...Karar sizin ?
En zevk aldıgım sey bu okulda maket yapmak... Maket hocalarımız vardı gecen sene Ankara dan geliyorlardı.Mustafa Hoca ve Sinan Hoca..Bize maket yapım tekniklerini anlatıyorlardı..Allahım ne zevkli derslerdi onlar yaa..(az mı ders uzayıp okul kapıları üzerimize kilitlenmemiş,az mı pencereden atlamamıştık cıkmak için) Ve en sevdiğim maketim gecen dönem teslimimdi.. 200 tane 1 ml lik mukavvayı üst üste koyup arazimi yapmıstık arkadaslarla ben cok zevk almıştım harika bi görünümü vardı bence... Darısı bu döneme bakalım nasıl bi dönem olacak ??? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili meldemirtaşyeteri kadar ilgisizlikle beraber hocaların mimarlıktan soğutuncaya kadar ki davranış yanlışlıkları sebep bence pasifiliğimize.Mezun olunca insan daha iyi anlıyor bazı şeyleri.Aslında okul zamanında tasarımda ne kadar özgürmüşüz, meğer maket yaparak birşeylere ulaşmaya çalışmak ne zevkliymiş ama o zaman yoğun baskıyla bunun farkında değildik.Bu yüzden gülümserim okul günlerini düşününce.Hele de proje teslim zamanındaki telaşımız.Saat beşe kadar kimse kimseyi görmezdi.5 'ten sonra pijamayla,ev terlikleriyle,saç baş darmadağınık,saç sakal birbirine karışmış insanlar topluluğu
)Konuşulan mevzu ÇOKK AÇIM,YA MAKETİMİN ŞURASI YETİŞMEDİ,SEN ÇİZİMLERİMİ GÖRDÜNMÜ RENKLER KARIŞIK GİBİMİYDİ........gibi aslında konuşmak için geç olan diyaloglar... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlığın tanımını yaparken Erciyes hiç bir zaman aklıma gelmeyecek... suçlusu belki benim belki hocalar... ama biliyorum ki bunun sorumlusu hepimiziz.. çok ilgisiz ve sosyal değiliz.. sosyal olmak ne demek onu bile bilmiyoruz çünkü en eksik yanımız neydi biliyor musunuz BİZ HİÇBİR ŞEY PAYLAŞMADIK bundan sonrada paylaşacagımızı sanmıyorum sanki Erciyesteki kültür bu! SON sözüm herkes hakettiğini yaşar..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yaşamının direksiyonu senin elinde Hamza. Hocalar sana neyi nasıl yapmanı söylemez sadece yol gösteririr kendini her alanda geliştirmek sana kalmış birsey... ister sadece derslere gelir gidersin projeni gösteririr alırsın kritiğini o kadar.... ya da kendi gelişimin için yardım istersin danışırsın hocalarına... İlla birilerinin bası cekmesi senin sosyal olmanı etkileyecekse bence sen sosyal filan olma...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|