![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
bilgisayar açılıyo 1-2 dk sonra reset atıyor
arkadaşlar bilgisayarım açılıyo 1-2- dk sonra kendine reset atıyo. startup ı temizledim, güvenli modda açtım şüphelendiğim 2 exe vardı sytem32 nin içinde onları sildim, avast yükledim ama ne çare hiç bir değişiklik yok lütfen yardım edin zor durumdayım
bahadir01@msn.com msn adresim burdanda ulaşabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
işlemci yada ekran kartı fazla ısınıyor olabilir. eğer işlemci fanını yakın bir zamanda yerinden çıkardıysan ve yerine takarken termal macununu değiştirmediysen, bu problem yaratmış olabilir.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Biosunuz göçmüş olabilir yada update istiyor olabilir.
sorununuzun startupla ilgili odluğunu sanmıyorum, ya bios yada donanımsal birşey.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Sisteminizin tam olarak özelliklerini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
|
Evet tam olarak benim bilgisayarımın da başına gelen aynısı.format atmak mı gerekiyor.Ama içinde bana gerekli olan dosyalar var.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Sistem üzerindeki ram ekran kartı optik ünite sayısı anakart marka model gibi bileşenleri yazarsanız sorun kaynağına yaklaşmamız okadar hızlı olur.Resetlenmelerin nedenleri termal - güç yetersizliği - irq dma - yanlış sürücü kurulumu - parite hataları vs vs .....
Son çaremiz işletim sistemin yeniden kurulması olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, benzer bir sorun arkadaşımın bilgisayarının başına gelmişti, uzun uğraşlar sonunda sorunun "Grand Theft Auto Vice City" oyununu yüklediğinde oyunun ekran kartı sürücülerini bozması olarak tespit ettik. Ekran kartı sürücülerini yeniden yüklemenizi önerebilirim. Bir de eğer güvenli kipte makinanızı açabiliyorsanız önceki bir zamandan sistemi tekrar geri yüklemenizi öneribilirim. Umarım sorununuz en kısa zamanda düzelir . Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bu sorunun kaynağı bence aşırı ısınan bir parça bu ekran kartı olabilir reset yapıldıktan sonra ekrana görüntü geliyorsa sorun başka yerdedir çünki çok ısınan ekran kartı soğumadan çalışmaz işlemcinin çok ısınmasıda böyle bir soruna neden olabilir ama genelde böyle sorunlar genelde powersuplay dan kaynaklanır içindeki fan tozdan veya baska nedenlerden sıkıştığından soğutma yapamaz ve sistem kendisini reset ler bence bilgisayarındaki tüm fanları kontrol et .
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Bilgisayarda usb den kullanılan tak kullan donanımlar bu sorunu yaşatmaktadır. Web cam kullanıldığında ve buna benzer tak kullanlar kullanıldığında ve web cam arıza verdiğinde pc yi resetlemektedir. Biosla ilgili ve Ekran kartının ısınmasıyla hiçbir alakası olamaz.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|