Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Donanım

Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-06-2006, 14:30   #1
Yönetici

PC mi Mac mi?

PC mi Mac mi? Hangisini tercih edersiniz

http://www.apple.com/getamac/ads/?ilife_medium
Eski 03-06-2006, 01:33   #2
Arkitera Üyesi

cassioandro'in Avatar'ı

Vallahi son haberlere göre mac üzerinde windows kullanabiliyormuşuz artık. Cezbedici bir durum ama gene de tanıdık birileri alsın da bi test etsin, biz de kurcalayalım ne var ne yok diye bekliyorum. Artık ne zaman çıkarsa windows işletim sistemli macler, max, autocad, photoshop ne derece verimli olacaklar göreceğiz. Eğer sorunsuz ise ben 1.5 katını verip estetik, şık bir mac sahibi olmayı tercih ederim. Müşterime ben bu makineyi kullanıyorum bakın demek bile bazen oldukça çeldirici olabiliyor, ayrıca vır vır vır "bizim ki mac, sizin ki pc mi, yazık, bak bizimkinde ses gürültü yok, kasa yok, virüs yok, naber" diye konuşan reklamcı ve grafiker arkadaşlar görür günlerini o zaman.
Eski 05-06-2006, 10:05   #3
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Ben de ilk baktığımda bu reklamların 1984 filminden çıkmış big brother'ın kitlelri etkisi altında almışken elindeki balyozu ekrana fırlatan atletik kızımız zamanlarından çok fazla etkilendiğini ama bence başarısız olduğunu söylemek isterim.

Her zaman en iyiler pazar lideri olamıyorlar.

Açıkçası uzakdoğru gibi kopyalamayı seven ama tasarım olgusunu ön planda tutmayı sevmeyen kişiler donanım üretiminde pay sahibi olurlarsa fiyatlar ucuzlar belirli bir standardizasyon olmaz. Olmadı da.

Windows tamam pek güven vermedi. Vermiyor. Ama üzerinde daha fazla aplikasyon yazıldı durdu. Neden IBM klon bilgisayara izin verdi ve teşvik etti. Her tarafata bir kaç mac varken yüzlerce pc oluverdi. MAC burnundan kıl aldırmadı.

Hah IPOD olmasaydı APPLE'ın durumu nice olurdu merak ediyorum. Sadece bir MP3 player kurtardı ama yine de helal olsun diyorum onlara.

Bazı üniversitelerde grafik konusunda tek bilgisayarın MAC olduğu iddia edilir.

Artık doğru değildir. Ben de MAC'e imrenerek bakarım. Ama bu her parçası sadece bir fabrikadan çıkan özel bir binek otomobil gibi bir şey. Tamam şahane ama bütünüyle tek merkeze bağımlısınız.

Daha MAC üzerinde Windows çalışacak haberinin mürekkebi kurumadan yayınlanan bu reklamların bence seyredilecek bir kaç ufak film parçası ötesine geçmediğini düşünüyorum.

Nerede 1984 -. Nerede bu filmler.

Bu arada Windows'un Mac üzerinde çok stabil olmayacağını düşünmekteyim.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-12-2006, 18:33   #4
Arkitera Üyesi

emreapak'in Avatar'ı

Bence mac in windows'a uyumlu olup olmamasından cok bazı programların mac'ta çalışabilmesi önemli..ben çok ikilemde kaldım makinamı yenilerken ancak aynı fiyata 32 inch monitorlu mac bulmama ragmen cesaret edememistim.Ya herhangibir program çalışmazsa diye.O yuzden risk almayıp bir süre daha beklenmeli diye düşünüyorum.
Eski 15-01-2007, 17:25   #5
Forum Üyesi

Ben 1990 yılından bu yana mac kullanıcısıyım. Bence Mac mi Pc mi sorusunu kullanıcı belirler. İki sistemide kullanıp öyle karar verebilirler.
Şu anda bile iki tane eski makine bütünleşik kasa Povermac 5200&5500 ve son çıkanlardan mac mini (intel core duo 512 ram 80 gb hdd airport+bluetooth-DVD vs gibi özellikleri mevcut) kullanıyorum ve çok memnunum. Son sistem macler artık intel tabanlı ve windows ta kullanıyor açılıştaki tercihinize bağlı olarak ister Mac Os X ister Windows işletim sistemini kullanabiliyorsunuz.

Not: Eski olan makinalarımda ilk günkü kurulu olan sistemim hala çökmedi çökertemedik bir türlü ) Ama windows kullanıcılarının senede bir iki defa sistemlerinin çöktüğünü biliyorum.

Saygılarımla. İyi çalışmalar...
Mehmet Kaya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-01-2007, 01:03   #6
Arkitera Üyesi

MAC'in gerçekten kuvvetli bir albenisi söz konusu, ancak ayasofya'nın belirttiği gibi tek merkeze bağlısınız ve bu tekelleşme biraz göz korkutucu artık dizüstü pcler bile şirketlerden koparak özgürleşmeye başladıktan sonra, tek bir merkeze bağlı olmak düşüncesi mantıklı gelmiyor.

Apple gerçekten iPod ile beraber bir yükselişe geçti ve reklamını çok iyi yaptı, eskiden sadece grafik stüdyolarında gördüğümüz makineler normal bilgisayar kullanıcısını da ele geçirdi. İş bölye olunca MAX artık profesyonel kullanıcısını da aşıp bir etikete dönüştü, kendi bilgisayarımı yenilerken çok düşünmüştüm MAC mi PC mi diye, verdiğim karar PC oldu şu an kasamın yan tarafı açık ve istediğim gibi modifiye edebiliyorum. Zannediyorum ki bu da PCnin en büyük artısı.
process offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-01-2007, 15:58   #7
Forum Üyesi

Bence Grafik tasarımcı iseniz yada sadece web tasarımı üzerine yoğunlaşmış iseniz Mac'ler uygun olabilir.Genelde bu sektör Adobe'nin yada Macromedia'nın ürünlerini kullanıyor ve bu ürünlerle mac'lerde daha problemsiz çalışıyorsunuz.

Ancak eğer benim gibi 3ds max kulanıyor ve yanında birsürü plugin ve yan program kulanıyorsanız PC daha makul.Autocad,Photoshop,Corell Draw,Premiere gibi birsürü programı aynı iş için yani mimari sunum için kulanıyorsanız kaçınılmaz olarak PC'ye dönüyor insan.Tabi bazen bir mac alıp phoshop'ta birşeyler yapmak gelmiyor değil içinden.
Birkere makineleri görüntü olarak çok şık oluyor hakikaten.Ama genede benim için fazla stilizeler.

Olayın program yönü bir yana genelde mac'ler hazır iş istasyonları gibi ve bu tarz makinalarla çalışmaktan pek haz etmiyorum.Ben bilgisayarın her parçasını kendim seçip
az bir modlayıp overlock etmeyi tercih ederim.Belli bir markaya saplanıp kalmak beni mutsuz eder.Hazır PC'leri de sevmem.O yüzden macleri Tower Mimarlarına bırakalım şimdilik ...ama ipod'u severim
ArtificiaLIntelligence offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-01-2007, 05:41   #8
Forum Üyesi

masa ustunde cok agir bir pc (buzdolabi ebadinda olanlari tercih edilir), diz ustunde boot camp li bir macbook oneriyorm.
search offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-01-2007, 15:47   #9
Forum Üyesi

Lightbulb

Mac'i ne amaçlı kullanacağımız önemli tasarım ve grafik bakımından herkezin bildiği gibi en yoğun Mac kullanılıyor. Benim dikkatimi çeken Laptop'lardaki fiyat indirimi, Pc fiyatları ile Laptop'ları kıyasladığımızda Pc'ler Laptop'ları geçmiş durumda ve benim tercihim Laptoptur.
Onder Gormek offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-03-2007, 10:19   #10
Forum Üyesi

Eğerki bir gün macde 3dsmax in çalışan versiyonu çıkarsa pcnin hiç gözünün yaşına bakmam. Şu anda vistanın yaptığı işler mac os/x yıllar önce yapıyordu. Oyunlar içinde zaten ps3 alıcam....
helersu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-03-2007, 21:16   #11
Forum Üyesi

1 yildir mac kullaniyorum

su an bilgisayarin üstünde kullanmakta oldugum macintosh tiger ile windowsu farkli sekilde kullanabiliyorum.

1. bootcamp. apple firmasinin kendisi üretmis oldugu bir program. bilgisayara windowsu yüklüyorsun acdigin zaman karar verebiliyorsun macintoshmu windows mu yüklensin diye.

avantaji:
bilgisayarin tüm hardware özelliklerini yok denecek kadar az kayipli kullanabiliyor.
macintosh icin olmayan programlari bir mac ile kullanabiliyorsun

dezavantaj:
windows kullandigin zaman macintoshu kullanmak istiyorsan bilgisayari yeniden acip kapatman gerekiyor

bootcam üstelik beta oldugu icin beklenmedik hatalar olusabiliyor.
yani bir profesyonel ortam icin uygun degil

2. windows parallels. macintosha bu programi yüklüyorsun. windowsu macintosh isledigi zaman paralel acabiliyorsun. bunu allplani kullanirken yaptim. 2D cizerken hic bir sorun yasamadim. ama 3D detaylar derinlestigi zaman baya takilmaya basliyor.
yani buda bir profesyonel cözüm icin uygun degil.

bu iki imkan haric kesin baska cözümler de vardir ama ben denemedim.

yakin zamanda apple macintosh leopardi (MAC OS X 10.5 galiba) sunacak.

size birinci noktada anlatmis oldugum bootcamp bu sefer final version ile macintoshun sabit bir parcasi olacakmis, yani macintosh ile parallel windwos da profesyonel sekilde isleyecekmis. apple su an vistanin beklenmedik özelliklerini bekliyormus (bu ne demekse artik).

tüm bu bilgileri bizim üniversitenin IT sorumlularindan aldim. bizim okuldaki tüm PC´ler iMac´ler ile degistirildi.

mac ve windows ile sorulariniz bana yönlendirebilirsiniz
süha offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-04-2007, 20:57   #12
Forum Üyesi

Question Fikirlerinizi bekliyorum lütfen...

İç mimarım ve autocad kullanıyorum.Laptop'ım Dell ve bugüne kadar hep pc kullandım.Yeni jenerasyon Macbook'ları görünce tabi öncelikle tasarımına hayran kaldım ve benim 15.4 inch kocaman ve ağır laptop'ımdan sonra gerçekten de inceliği ve hafifliği ile 13.3 inch bir Macbook'a geçiş yapmak için çok büyük bi heves duyuyorum.En yakın arkadaşımla beraber aynı anda laptop'ları değiştirip macbook almak istiyoruz.Öncelikle Mac Os tabii öğrenmek ve kullanmak isteriz ama çok da yoğun çalışan insanlar olarak öğrenme dönemi filan da hayatı kendimize zorlaştırmak istemiyoruz o kesin.forumlarda Macbook'lar ile ilgili negatif durumlarda okuduk ve satan yerlerde bile bizi caydırmaya çalışıp diğer Pc'lere yönlendirmeye çalışıyolar.Bu konuda yönlendirilebilirsek bu hafta içinde 2 adet Macbook almaya talibizbizlerde tasarımcılar olarak en kötü ihtimal tasarım dünyası kazansın diye de düşünüyoruz
1.soru: Bilgisayardan anlamayan kullanıcılar olarak hem standart kurulumları hem de windows kurulumunu Pc'ye yapar kadar kolay yapabilecek miyiz?Yani eve aldık ve kolayca kurup çalışır hale getirebilecek miyiz?Bootcamp kurulumu da ööle basit bişi mi?
2.Soru:Windows kullanımındayken Windows için kullandığımız standart Autocad 2005'i kolayca kurabilecek miyiz?Değişik durumlar yaşanabiliyor mu?Becerebilecek miyiz?
3.soru:2D Autocad kullanımıyla ilgili herhangi bi değişik durum var mı sıkıntı yaşar mıyız?Yoğun bir 2D Autocad kullanıcısıyız ve bu konu gerçekten en önemlisi.Eğer Autocad uyumu,kurulumu vs ile ilgili herhangi bi sorun ihtimali varsa Bu makinayı almamız mümkün diil.
4.soru:Başka tavsiye veya uyarılarınız varsa bilmek isteriz çok çok teşekkür ediyoruz.
furi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-04-2007, 22:31   #13
Forum Üyesi

1. ben de mac´e gecis yaptigim zaman macintosh cahiliydim. ama kendim ne kadar hizli alistigimi gördügüm zaman cok sasirdim. bootcamp gercekden zor olmayan bir sey. zamaninda ben de nemetschek allplan kullaniyordum. o yüzden windowsu kullanmam gerekiyordu. ama bazen windowsu acmakta sorun yasiyordum. zaman zaman allplan da sorun yapiyordu, onun icin vectorworksa gecdim. macintosh donanimi altinda calisan bir programi kullanmak tabii ki cok daha avantajli.

2. + 3. autocad 2006´yi windowsa yükledim. hic bir sorun yasamadim. ama autocad ile pek cok calismadigim icin ne tür gec sorunlar yasandigini bilmiyorum. simdi macintoshun az da olsa klavyesi farkli. örnegin screenshot yada sil tusu yok. yani alismis oldugun bir kac tus bilesimi uygulamakta sorun cekebilirsin. ama copy paste olayi aynisi :-)

4. bi macintoshu windows donanimi ile kullanmayi kesinlikle tavsiye etmiyorum. asil gücünü macintosh altinda belirten bir sistemi sadece dis görünümü icin almayi uygun karsilamiyorum. bu yil sonbaharda macintosh yeni deonanimi olan leopardi sunacak. bu yeni donanimda bootcamp macintoshun sabit ve final version parcasi olacakmis. yani leopard ve vista paralel ve sorunsuz bir sekilde calistirmayi hedefliyorlar.. ama bu tabii ki daha spekülasyon...

son olarak bir örnek vermek istiyorum. bizim üniversite tüm bilgisayarlari mac yapti. tüm pc´ler kaldirildi. tabii ki autocad, allplan, rhino, 3d studio max, ve benzeri ve sadece windwos altinda calisan bir cok program bootcamp ile kullaniliyor... yüksek sinif örencilerin sikayetleri yok denecek kadar az. eminim ki bizim üni bir seylere güvenerek bu adimi atdi... ama asil hedef leopard altinda daha cok alternatif sunan bir platform olusturmak..

yani demek istedigim, ben allplan az da olsa sorunlu calisiyordum. ama gün geliyordu windowsu acmak icin bilgisayari 4-5 kez aciyordum windows yüklenene kadar. tabii bootcamp henüz beta, bundan da kaynaklanabilir.
ama sizin isiniz sadece autocad ise o zaman bir macintoshu tavisye etmem..
süha offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-10-2007, 23:30   #14
Arkitera Üyesi

ben de macbook kullanmayı niyetliyim ama çoğunluk gibi hep pc ve autocad kullandım. uzun yıllar önce, archicad'in biraz öğrenmiştim. ben şöyle bir konuyu merak ediyorum; mac'in kendi işletim sisteminde çalışan, archicad veya başka bir cad programında yapılan bir çizim, mesela autocad için uyumlu mudur? yani, mesela archicad'de yapılmış bir çizim, dxf veya başka bir şekilde kaydedildiği zaman, sorunsuz olarak autocad'de kullanılabilir mi?
Barış Altan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-10-2007, 00:18   #15
Forum Üyesi

Merhaba, Mac üzerindeki ArchiCAD'de hazırlanmış bir projeyi rahatlıkla Autocad ortamına (Dwg veya Dxf) dönüştürebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir konu Mac dosya soyadı kullanmadığında bu kısma müdahale ederek dosyayı IBM uyumlu bilgisayarların anlayacağı dile çevirmenizdir (dosyanın adının yanına uzantısını yazmanız yeterlidir-proje.dwg gibi...) Ayrıca yine dosya aktarımında kullanacağınız aracın formatının IBM uyumlu bilgisayar tarafından okunabilir olması önemlidir. Kolay gelsin...
mistik offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları