Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Donanım

Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-11-2007, 04:14   #16
Arkitera Üyesi

syFB'in Avatar'ı

Tek kelimeyle eski bir kullnıcısı olarak, mac diyorum.
syFB offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-11-2007, 06:14   #17
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Ben MAC de kullandim PC de.

Hatta bilgisayar kullanmayi MAC üzerinde ögrendim diyebilirim. Ta 1992 de. Agir bir 3D kullanicisiyim. MSGSU grafik bölümünde haftada 3 gün MAC kullanmak sorunda kaliyorum ders anlatirken.

Etkilesimli coklu ortam ve hareketli görüntü derslerinde, MAC üzerinde zaten 3D dersi veremedik cunku MAYA haric adam gibi dise dokunur bir 3D yazilimi yok. Olanlara baktim yeterli bulmadim. Flash, dreamweaver, after effects gibi programlari PC üstünde kullanmaya alismis birisinini MAC üzerinde calismaya zorlanmasi tam bir iskence ve ceza. Koluma baglanmis 10 metre uzunlugundaki bir sopa ile corba icmeye calismam gibi bir olay. Ekranda azicik fazla kenra gittim diye sürekli desktopun gelip pencerelerimin bi yerlere kaciyor olmasi da ayri bir dert.

Size MAC ler ile ilgili birkac sehir efsanesini hemen avlayabilirim burda (Mythbusters hesabi)

* WEB tasariminda MAC... Web sayfanizin istatistiklerine bakin, yüzde kaci MAC kullanicisi? MAC de sayfalari tasarlandigi gibi görebiliyor musunuz? MAC de hic calismayan sayfalarla karsilasiyor musunuz? Explorer'da sayfanin kaynak kodunu kolayca görüntüler ve üzerinde gerekirse ufak degisiklikler yapabilirsiniz. Bütün web tasarimcilari az cok bu yünteme basvururu. Her zaman Dreamveawer acmazsiniz. Ayrica tek web uygulama programi dreamweaver degil. Diger taraftan Macromedia da artik yok. Web tasariminini bir de kodlama kismi var. Kodlamayi MAC üstünde yapan kaç CODER gördünüz? Sizce bu bir rastlanti mi? Internetin kendisi zaten Microsoft egemenligi altinda.

* MAC sistemler cokmez....

Yanlis. Ogrenciler tarafindan kullanildiginda sasilacak derecede hizli ve bir daha ayilamayacak kadar kesin çökertilebildigine emin olabilirsiniz. Hele hele MAC lap top kullaniyorsaniz fazla caba harcamaniza gerek yok o kendisi cokuyor zaten.

Bilgisayar odasindaki PC ler de bu yogun kullanim altinda yaklasik esit siklikta cöküyor. Demek ki aslinda aralarinda bu acidan bir fark yok. Ama MAC leri ayaga kaldirmak icin servis cagirmak zorunda kaliyoruz. PC ler ise o kadar agir müdahalelere girmeye gerek kalmadan toparlanabiliyor.

* PC kullanicilari senede 1 kere format atar...

1993 senesinden beri PC kullaniyorum. 3D isi ile ugrastigim icin makineyi islemci hizi, hard disk, ram, grafik karti ve su an aklima gelmeyen her türlü testten en agir yöntemlerle gecirmekte oldugumu (üstelik her gün), ayrica zamanimim büyük bir bölümünü de internette gecirdigim için saldirilara da cok acik oldugumu söyleyebiirim.

1993 senesinde aldigim PC hala su anda calisir durumda ve üzerinde windows 95 var. 1999 dan beri ara ara acip bakiyorum halen isler durumda. 1999 da format atip kaldirdigimda ise 2. win95 yüklenisiydi yani 3 senedir ayni isletim sistemiyle calisiyordu.

1997 de kurdugum ve üzerine NT 4.0 yükledigim makinaya 2001 de hard disk yogun kullanima dayanamayarak yandigi için format atarak win 2000 yüklemem gerekmisti. O makinaya da 2004 senesinde XP kurulana kadar sorunsuz calisti. Su an hala XP ile calisir durumda (ana kart degisti arada).

Su an kullandigim makina ise 2007 ocak ayinda XP olarak kuruldu ve ayni agir is temposiyla calisiyor.

Demek ki PC kullanicilari her sene 1 kere format atar geyigi kocaman bir yalanmis. PC lerde format atmak daha kolay, ve daha cok PC kullanicisi var. Elbette formatlanan PC hikayesine raslamak cok kolay. Ayrica bir gurup PC kullanicisinin formta atmayi bir aliskanlik, bagimlilik, ya da makinasinda her rahatsizlik gördügünde kes,in cozum olarak gördügü de dusunulebilir. Donanima yeterince para ayirmayip, "dandik" ve uyumsuz donanim elemanlarini bir araya getirip onlara iskence eden ve kurtulusu formatta bulan cok kullanici var.

Donanim elemanlarina iskence etmek suc sayilmali. Yazik sonucta...

* Grafik islemlerde MAC ler cok hizli... Yok canim.... Dogru düzgün bir islemci ve hard disk satin aldiginizda, forumlari okuyup birbiri ile uyumsuz donanimlari satin almadiginizda, driverlari dogru kurdugunuzda, esit degerde hizli calisiyor MAC ve PC ler. Ancak bu durumda bir PC yatirimi bir MAC ile ayni fiyata geliyor. MAC'ler ne islemci kullaniyordu?? INTEL mi?

* Bir mac Laptopta, sarj adaptörü kablosunun ucundaki 1 dolarlik fis bozuldugunda ne yaparsiniz? 300 ytl degerindeki adaptörü satin alirsiniz cunku tamir edilmez. Ne fonksiyonel bi tasarim.

* Bir mac laptopta sistem kitlenirse laptopun pilini sökerek makineyi resetlemek zorunda kalirsiniz

* Peki bir MAC üzerinde sildiginiz bi dosyayi geri getirme sansiniz nedir? Cok mu az??? Ya bi sistem dosyasini silerseniz?? Tüh... Teknik servisin telefonu nerdeydi?

* MAC lere virus girmez. Yazilmiyor ki girsin. Ortada bu kadar az MAC varken kimse virus yazmiyor. Google dan arastirin MAC ler icin de virusler var. Sadece sayilari az. Sistem yaygin kullanilsa PC'ler kadar virus sahibi olurdu maclerde de.

* Tasarim.... Evet cok hos. Elinize asla oturmayan minicik ya da nedense kocaman tek tuslu fareleri vardir. Sag tus orta tus olmadigi icin kafayi yemenin yaninda, elimizin ergonomisinie asla uymadigi icin bir de parmak, el, bilek agrisi cekerdik.

* Tasarim.... Evet evet cok havali.... Da o kadar parayi neden masanin altina koyacagim, ya da sistem odasinda sogutucunun içine gömecegim bir kutuya veriyorum anlamadim .

* Donanim asiri derecede hassas. MAC calisir durumda iken printer ya da scanner takma hatasina düserseniz o scannerin ya da printerin 4-5 kati degerinde bir kart yakmaniz cok muhtemel (bunlari yapin demiyoruz ama yanlislikla yapilinca da sonuc bu kadar agir olmamali yani).

* Monitörler cok kaliteli... Monitör zaten sistemin ayri satin alinabilen bir parcasidir. Kaliteyi size bedavaya vermiyor ki? Ayni parayi verdiginizde gercekten kaliteli bir monitöre sahip olabilirsiniz. PC ya da MAC olmakla ilgisi yok bunun. O parayi vermeye niyetiniz var mi yok mu? Varsa kaliteli monitör cok.

* Bütün tasarim dünyasi MAC kullanir... MAC de calisan bütün programlar PC üzerinde de calisiyor. Ayni komutlar ayni calisma yöntemleri... Fontlar da öyle. Ha Türkçe PC fontu bulamiyorum... Yasal kullanin bulursunuz. Sagdan soldan font kopyalarsaniz bu font problemi cözülmez. Cözüm yasal font kullanimi. Font tasarimcisina para vermekten kacinmamak lazim. Ya da oturup kendi fontunu kendin tasarlayacaksin. Ayrica Türkiye'de nedense Freehand pek yaygindir ama disarda Illustratör yaygindir... Türkiye'de neyin neden yaygin kullanildigi mantikli sebeplerle pek aciklanamaz. Neyse Freehand öldü de rahatladik. Yasasin Illustrator.

* Bütün tasarim dünyasi MAC kullanir... Az bulunan ve cok gereksiz pahali bir nesneye sahip o "özenilesi " topluluga dahil olmanin verdigi hazzi yasamak "siradan ölümlü" lerden olmadigini kanitlamak icin mi? Ben siradan ölümlü bir tasarimciyim

* Bütün tasarim dünyasi MAC kullanir... PC ile tanismadan önce bu MAC'i sattilar. Sonra bir daha geri dönemedik bütün film cikisi stüdyolari da MAC kullaniyor.

* Bütün tasarim dünyasi MAC kullanir... Okulda PC lab yoktu mecburen okulla uyumlu olabilmek adina MAC aldik.

* Bütün tasarim dünyasi MAC kullanir... Yooo...

* Okullar MAC kullaniyor.... ayni anda hem MAC hem PC kullanabilmek icin. Ögrenci isleri sistemi cok fazla zorlamayacagindan olabilir. Ama profesyonel hayatta cok deneyimli bir kullanici degilseniz tavsiye etmem. Ayrica bir de özel okullarda MAC leri büyük camli laboratuvarlara koyarlar ki "HAVA" si cok olsun. "Bakin bizim bu bilgisayar odamiz ne süper 98 tane MAC aldik buraya vitrine koyduk sergiliyoruz". Icerde ders yaparken cama yapisip "GARFIELD" modeli iceriyi gözetleyenleri kovalamak da icerdeki hocalara düsüyor tabi.

Su anda sadece bir I-POD sayesinde ayakta durdugunu da unutmayalim. Sanki bütün MAC dünyasi I-POD u desteklemek icin seferber olmus gibi. Simdilik direkten döndüler diyebilirz. MAC'lerin ortadan kalkacagina da inanmam. Onlari da besleyecek kadar MAC meraklisi her zaman olacaktir. Dünya kalabalik 6 milyar insan var...

En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 05-11-2007 06:47.
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-11-2007, 07:45   #18
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Ben de laptop'uma her sene format atmıyorum...

3 ayda bir. Gerçekten. Ve bir pc.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-11-2007, 07:47   #19
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Sen kim bilir ne yapiyosun o laptopa...
Eski 10-05-2008, 14:36   #20
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Vista'da yaşadığım bir sorun nedeniyle arama yaparken bakın ne buldum:

Alıntı:
I have a new hp pavilion that worked when i got it but after running the restore disk to return to original factory software, it wont get updates and it wont go to any microsoft web sites. when I got it the technician loaded a bunch of software i didn't want so I created the restore disk and ran them but now everthing works good but I cant acces any microsoft websites including Microsoft Thailand.
when i run windows update I get and error after about 5-10 minutes "WindowsUpdate_80072EFE WindowsUpdate_dt000"

Found at: WindowsUpdate_80245003 WindowsUpdate_dt000
Alıntı:
If Windows Vista Update fails with error 80245003

Maby you have this problem: You try to update your Windows Vista RC1 / RC2
desktop and you get the error that you cannot update with error 80245003

Then you can try this what i found on the net:

Rename the SoftwareDistribution folder (it will be recreated next time you
visit
WU again)
You will lose your history but that’s not important.Click Start, Choose Run.
In the Run box, type services.msc.
Click OK.
Right-click the Automatic Updates service.
Click Stop.
Stopping the service will take a moment.Rename the “SoftwareDistributionâ€
folder:
a. Click Start, click Run, type %systemroot%, and then click OK.
b. Right-click the SoftwareDistribution folder, and then click Rename.
c. Type SoftwareDistribution.old, and then press ENTER to rename this folder.

Click Start. Choose Run.
In the Run box, type services.msc.
Click OK.
Right-click the Automatic Updates service.
Click Start.
Starting the service will take a moment.
Alıntı:
upgrade to a mac. will solve everything.
http://www.thaivisa.com/forum/index.php?showtopic=119928

Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları