|
Donanım Çakışması
Sistemimi köklü bir değişiklik yaptım. (p4 den amd ye geçiş)
Amd 3500 (939) ile Asus A8N5X NVİDİA chipsetli bir anakart aldım . Anakartın etherneti bile NVİDİA... Daha öncesi sistemden kalan 128 mb NX6600 PCIEX ekran kartım da NVİDİA .
Şimdi yeni aldığım ürünler ile elimde kalanlardan pc yi oluşturdum. Ama Pc bir türlü doğru çalışmadı xp yi kuramadım bile sürekli yarıda kalıp mavi bir ekran çıkıp hızlı bir şekilde restart olup tekrar tekrar xp yi kurmaya çalıştım ama olmadı Sorunun donanımdan geldiği kanısındayım. Pc açılırken IRQ numaralarının bazılarının aynı olduğunu gördükten sonra Biosa girip hep aynı numaralardan gösteren IRQ numaralarını kapattım. Aynı zamanda Nvidia olan onboard etherneti USB leri ve sesi kapattım. Bundan sonra XP Cdsini okumaya ve kurmaya başladı. kurulum bittikten sonra sadece biostan sesi açtım ve bilgisayarda yine takılmalar 5-6 saat açık kaldıktan sonra kendi kendine restartlar falan başladı. USB ve etherneti açtığımda IRQ ların çoğunun aynı olduğunu gördüm ve usb ve etherneti tekrar kapattım . PCI bir ethernet taktım. Ama IRQ numaralarının sadece üç farklı numara ile devam ediyor mesela 3-5-11 hep bunlar var....
şimdi bu durum donanım çakışması veya uyumsuzluk mudur . yoksa başka birşeymidir . bu durum hakkında bana yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşk. iletirim.
Bu arada anakartı değiştirmeyi planlıyorum ATİ CHİPSETLİ BİR ANAKART ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM . Ekran kartını değiştirsem daha pahalı gibi geldi . Anakart chipsetleri ile ekran kartı chipsetleri arasında (chipsetler aynı olduğunda )sorun oluyormu farklı mı olması gerekir....
|