![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
SLI desteği 3d max e yarar mı ?
selam arkadaşlar
amd64 x2 3800+ ,msi kart, nx6600gt, 2gb ram makinam var. şirkete aldırdığım nx6600 ü de arada eve getiriyorum. sli çalıştıryorum. ama render de hız farkı göremedim.3d max 8 de 64 bit yaması, SLI yaması falan var mı. acaba onları mı yüklemek lazım. ne dersiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
ne yazık yaramaz
ekranı ikiye böler öyle kullanırız gibi bir şey tabii ki bazı viewport hızlanmaları sağlayabilir ama genelinde hele hele render'da pek bir işe yaramaz ayrıca bakınız ekşi sözlük yorumuna "bmw ile otoyolda fıstık gibi giderken, bi bmw daha alıp ikisini birbirine paralel olarak baglayip 2 şeridi birden işgal etmekten farki olmayan teknoloji. gereksiz, lüks, ihtiyac di$i, mide bulandirici."
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
önce araştırmak, sonra almak lazım. üzüldüm.
peki 3d max in 64 bit olmasıyla ilgili bir bilgi varmı.? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Max yeni versiyonu dahil 64 bit bir program değil.
Bunun ekran kartının performansı ile ilgisi de pek yok gibi.,Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
daha evvelden de bu forumda bi kaç defa söylemiştim, ekran kartının hızı render hızına etkileyen birşey değildir, sadece realtime viewport hesaplamalarında kullanılır ki artık dinozor olmuş kartlar bile bu işi haydi haydi götürebilecek kapasitededir (ki geçtim burda yazılan kartı, geçtim sliyi).
misal benim 2. bilgisayarımda bi yerlerden uydurduğum bir tnt2 var (ki kendisi 5 senelik bir karttır şimdi), viewporttaki fps kaymak gibi açıkçası. aslında bu kartı küçümsemek de büyük yanlış olur, ne de olsa ilk çıkan 3d hızlandırıcı kartlar bile realtime binlerce poligondan oluşan görüntüleri rahatlıkla render edebilecek hızlardaydılar. ama bu render tabii ki sadece oyunlarda oluyor.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ekran kartı
daha önce söylendiği gibi render işlemiyle ekrankartının hiç bir ilgisi yoktur. render işlemini hızlandırmanın yolu cpu arttırımından geçer ya da buiş için özel üretilmiş render kartları satın almaktan ki onlarda oldukça pahalı cihazlardır.
Ve evet binlerce dolarlık ekran kartlarıyla 5 senelik ekran kartları max altında neredeyse aynı çalışır ama max ya da autocad de viewport çalışma hızını bu iş için özeld driverları olan ( cad programlarına özel sertifikalı) ekran kartlarını almak mümkün bu iş için nvdia quadro ( ben quadro 1400 modelini kullanıyorum olduça memnunum) veya ati firegl ekran kartları tavsiye edilebilir. Bu kartlar viewport işlemlerinde ciddi bir hızlanma sağlıyacaklardır |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
nvidia quadro hakkında
nvidia nın quadro serisi kartlar, kendi sattıkları gelato adlı bir render programıyla render işleminde kullanılabiliyorlar. bu kartlar piyasadaki herhangi bir cpu nun render hızının epey ötesinde sonuçlar veriyorlarmış bu gelato driver ıyla. (gerçek zamanlı global illumination diye bir şeyler okumuştum, gerisini siz hesap edin) gelato ayrı olarak 2000 küsür dolara satılıyordu yanılmıyorsam. genelde animasyon işleriyle uğraşan, film yapan profesyoneller kullanıyor bu kartları.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
sli hiç..
bu sisteme verdiğim paraya inanamıyorum.. sli gt ekran kartı ve sistem içinde Mainboard.. off of...
neyse..doom da iyi barii... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|