![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tablet
Acad ve 3ds Max'de kullanmak için bir digitizer tablet almayı düşünüyorum. Kullanan var mı acaba? Avantajları ya da dezavantajları neler? önerebileceğiniz bir model var mı?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
aşağıdaki model sonoma yapıya sahip bir tablet pc bundan iyisi yok şu an için
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock...LSATTMC312XEXT Özellikler Bonus kartınıza peşin fiyatına 15 taksitle alabilirsiniz Chipset / Platform Intel® 915GM Express chipset, Intel® Centrino™ Mobil teknolojisi Desteklenen İşlemciler Intel Pentium M 740 işlemci, 1.73GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB LCD Ekran 14.1" XGA TFT renkli LCD, 1024x768 çözünürlük, 180o dönebilir EMR ekran Grafik kartı Intel® Media Graphics 900 paylaşımlı maks. 128MB DDR 3D video bellek Sistem Belleği 512MB (2×256) DDR-II 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile) Sabit Disk (HDD) 60GB Ultra ATA 100; DASP desteği (disk şok koruma özelliği) Optik Sürücü DVD Super Multi sürücü (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DVD+R DL, DVD-RAM) Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon İletişim Arabirimi Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring Entegre 10/100/1000 Mbps Gigabit fast ethernet, Wake-on-LAN Entegre Intel® PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi I/O Arabirimleri PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet IEEE1394 / Kızılötesi / Bluetooth : 1 adet + 1 adet FIR + YOK VGA out / S-Video TV-out : 1 adet + 1 adet LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için) Port Çoğaltıcı konnektör : 1 adet 124 pin Acer ezDock Bellek Kart Okuyucusu : 4'lü (MMC, SD, MS ve Memory Stick Pro) kart okuyucu Ebat ve Ağırlık G:326×D:272×Y:36.5 / 39 mm; 2.89kg Güç Kaynağı / Adaptör 8 cell 65W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör PİL Ömrü / Şarj Süresi 5 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi Klavye / Fare (mouse) Türkçe Q klavye / Touchpad & scroll mouse / EMR Sytlus kalem ve silgisi Yazılımlar (software) Norton AntiVirus, Acer e-Manager, Power DVD, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si, MS Reader, MS Windows® Journal, MS Experience Tablet PC, Acer Soft Button, Tablet PC programları Sistem Uyumluluğu Mobile PC 2001, ACPI 2.0, DMI 2.0, LDCM 6.0, PC2002, Wi-Fi, Cisco CCX uyumlu Uyumlu İşletim Sistemleri Microsoft® Windows® XP Tablet PC Edition İngilizce |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gönderdiğiniz bilgiler için teşekkürler
![]() Ama konu tablet PC değil Digitizer tablet ![]()
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
almadan once deneme imkani bile olsa alisma icin zaman isteyen aletler sanirim.
bir forumda gordugum kadariyla bazi aletler bitmap sonuc veriyormus (digimemo, zaten o mouse degil). acecad ve manhattan in bana gore uygun modellerini gordum, manhattan in calisma alani daha buyuk; acecad in baskiya duyarlik kismi sanirim daha gelismis. bunlar cad konusunda ve ayri olarak grafik konusunda ne kadar onemli denemeden bilmek cok zor, deneyimli insanlari goreve cagiralim anlatsinlar ![]() (baslik grafik tablet olsaymis daha belirgin olurmus) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir ara kullandım. Eskiden çok rahat bir cihazdı. (Autocad Dos altında iken) Hatta özelleştirmiştim tableti Blokları çağırmak için falan ama artık kullanmıyorum. Eğer A0 paftaların üzerinden geçecekseniz tamam da gerisi için hikaye
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
acecad
pasha hangi marka kullandiniz? eski olduguna gore wacom dur saniyorum.
ben nette okuduklarimla kusurlariyla acecad i begendim (ucuz diye aslinda). mouse yok, pil istiyor ve tek uclu. (tek tarafli demek istiyorum, yedek uclari var yoksa) pilin agirligi benim isime gelir, mouse a gerek oldugunu sanmiyorum cunku normal mouse ile birlikte kullanilabiliyor. En son omr tarafından düzenlendi : 02-11-2005 18:49. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
tablet
Autocad i amerika da tablet le birlikte kullanmayı öğrendiğimden beri vazgeçemiyorum. Calcomp drawing board 3 kullanıyorum ama artık sadece 16 düğmeli mouse u için. Eskiden tablet üzerinden komut ve sembol kullanırdık ama artık anlamı yok. Eskiden haritaları küçültüp tablet (digitizer board) üzerinde çizerek autocad e aktarırdık, artık scan ediyoruz. Ama yine de 16 komutun mouse üzerinde olmasına insan alıştımı zor bırakıyor. Çok hızlı.
Şu an Calcomp un güzel bir ürünü var, tavsiye ederim. Türkiye de bulunuyor mu bilmem? Grafik programlar, eskiz yapma için de güzel bir ürün. İyi çalışmlar http://www.gtcocalcomp.com/cadpro.htm
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
lg lt-20
bir sene once lg lt-20 tablet bilgisayar aldim. Bilgisayardan cok memnunum. Ama max ve acad icin tavsiye edemiyecegim. Bu sonradan eklenebilen tabletler icin de gecerli.... Sadece photoshop vb. resim programlariyla ugrasanlar almali diye dusunuyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|