![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yeni sistem kuracaklara duyurulur.!!!!!!
Selamlar,
en alttaki verdigim linkte vray ile aynı sahnenin onlarca farklı sistem ile derlenmiş render süreleri var.. Fiyat-performans açısından harika bir kaynak olmuş. benim dikkatimi ceken dual xeon P4 3.0 Gz, 2 Gb Ram ile AMD 64 bit 3500, 1 GB ram li sistem arasında sadece 3,5 dakika fark olması.. tomarla para harcamadan önce incelenmeli iyice.. http://www.evermotion.org/forum/view...?p=83229#83229 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ben 3dsmax için sistem kmayı düşünüyorum ama amd mi yoksa p4 mü alsam karar veremedim. Bu linkde oldukça fazla bilgi var ama ben yine de sizden duymak istiyorum . max için Amd mi yoksa p4 mü daha verimli olur??
daha spesifik olmak gerekirse: PENTIUM 4 HT (LGA775) / 3.6 GHz - 800MHz - 2MB L2 Cache - 64 Bit - 90 Nm vs. 4200 CPU AMD ATHLON64 Dual Core X2 4200, S.939, 2000MHz, (2x512 KB) ikisinin de fiyatı neredeyse aynı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
biraz araştırdım ve şöyle bir şey buldum
birinci seçenek: 660 CPU INTEL P4-HT (Extreme Edition), (LGA775) 660, 3.6 GHz, 1066MHz - 2MB L2 Cache - 64 Bit bu modelini 1200 dolara satıyor ve en büyük artısı işlemcisinin hızını 800 den 1066mhz ye çıkartmış olması. ikinci seçenek: 4400 CPU AMD ATHLON64 Dual Core X2 4400, S.939, 2200MHz, (2x1 MB) amdnin bu modelinin önceki mesajımdaki modelinden farkı 2mb ön belleğinin olması ve işlemcisinin 2200mhz olması. fiyatı ise 619 dolar. karşılaştırıldığında amd p4 den çok daha başarılı ve fiyat olarak da daha uygun gözüküyor. şimdilik amd almaya kara verdim. ama çok m yüzeysel düşünüyorum. p4 ün benim farkına varamadığım bir üstünlüğü var mı? (max de daha hzlı çalışıo olabilir... vebenzeri )??? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Mesajı düzeltmek zorunda kaldım arkadaşlar, çok çok özür.Büyük karışıklık olmuş..hemmen durumu düzelteyim.
"Arkadaşlar, işlemcilerde Mhz ile ölçülen değere dikkat edin,funa FSB hızı denir.Anakarta takılacak RAM'ler ile bu rakamlar aynı olmalı.bu durumda ne kadar yüksek FSB hızı,o kadar pahalı RAM anlamına gelmekte.yani 1066 Mhz destekli işlemciye gidip 533 Mhz destekli RAM düşünmeyin,bilgisayarlar böyle bir konfigürasyonda malesef çalışmazlar.." demişim. YANLIŞ. Ayrıca Xeon işlemciler server'larda kullanılır,bunların soğutma sistemleri için bir işlemci fiyatı kadar daha para ödemeniz gerekir,öyle şeyleri evde pek denememenizi öneririm ![]() 3D Max vb. yazılımları kullanmak üzere yüksek hız isteyenlere püf noktaları : Hız için en önemli referans noktası anakart - işlemci - RAM konfigürasyonudur. AMD işlemci tavsiye etmiyorum.Overclock düşünmüyorsanız beklediğiniz performansı vermez.Overclock işleminde de fazladan soğutma sistemleriyle uğraşmanız gerekir,bu da bilgisayarınızdan fazla ses çıkmasına sebep olacaktır. Anakart olarak Intel öneririm.Zira doğal olarak Intel marka bir anakart ile Intel marka bir işlemci, diğer tüm konfigürasyonlara göre daha iyi uyumludur ve yüksek hız sağlar.L2 belleğe de dikkat edin.İşlemcinin yerel belleğidir ve işlemci ile aynı hızda çalışır.RAM den önce işlemlerin yazıldığı ve okunduğu ön bellektir.Kapasitesinin yüksek olması avantajıdır (örn : 2 MB çok iyidir.) RAM olarak TwinMos markasını öneriyorum. Harddisklerinizi SATA II tipinde seçmeniz de hızınıza hız katacaktır.Yalnız dikkat : anakart buna destek vermelidir.Önerim, IDE desteği değil de (çünkü bu teknoloji artık eskidi ve yakın bir süre sonra ömrü dolacak) sadece SATA ya da SATA II desteği veren anakartları seçmeniz.. Ve diğer önemli nokta : Ekran kartı. PCI E (PCI Express) ibaresini gördüğünüz ekran kartlarını seçmenizi tavsiye ediyorum, çünkü AGP destekli olanlar da artık kullanımdan kalkmak üzere.Şu an en üst düzey bildiğim kadarıyla PCI E x16 teknolojisi. Dikkat : Burada da anakart desteği olmak zorunda.PCI Express girişi olmayan anakarta ekran kartını takamayız Bir de üzerinde soğutma sistemlerini ve DDR RAM bulunduran ekran kartları bilgisayarınızı uçuracaktır.(fiyatları da yüksek olacaktır)Eh bu kadar güzel bir sisteme güzel bir de ses sistemi alın da tam olsun Creative ya da Sony diyorum.Bu parçalar dışındaki diğer parçalarda dikkat etmeniz önereceğim nokta : SIS chipsetli parçalardan uzak durun.SIS chipseti nedir demeyin, kısaca SIS ibaresini gördüğünüz parçalardan da uzak durabilirsiniz Monitör olarak (evet pahalı da olsa ) Sony Trinitron Multiscan modellerini önermekteyim.Görüntü yenileme sıklığının geniş seçeneklerden oluşması ve ekranın kesinlikle yansıma yapmaması hem renkleri daha iyi görmenizi sağlayacak,hem de göz sağlığınızı önemli derecede koruyacaktır. İster 3D ister başka tür olsun,görsel tasarım yapmak üzere kullanacağınız bilgisayarlarda LCD ekranları kullanmamanızı öneririm.Ne kadar iyi olursa olsun, hiçbiri TV mantığına benzer mantıkla çalışan masaüstü (bunlara CRT denir) monitörler gibi RGB ya da CMYK (yani renk) değerlerini tam olarak yansıtamıyorlar.. Laptop düşünen arkadaşlara önerim, şu anki modaya uygun olarak mobile technology kullanan düzüstülerle 3D tasarım programlarını kullanmanızı pek önermem.Ha illa ki dizüstünde tasarırım ben diyorsanız Apple'ın Macintosh dizüstülerini önerebilirim Ancak bu bilgisayarlarla çalıştığınızda LCD ekranda çalışma zorluğunu da laptop'ınızla birlikte taşımış olursunuz.Masaüstü bilgisayarlarda önerebileceklerim bunlar.Bunlarla uğraşamam diyenlere de çözüm var : tabii ki Macintosh.. Umarım iyi bir rehber olmuştur.Daha detaylı bilgi isteyenlerin sorularını bekliyorum.. Yanlışlar için gerçekten çok özür arkadaşlar. Bellek desteği ile FSB hızını birbirine karıştırmışım.Hemen düzeltiyorum!Aşağıdaki son mesajıma göz atınız.. En son thereisnospoon tarafından düzenlendi : 11-01-2006 14:00. Nedeni: bu mesaj bir karışıklık sebebiyle düzeltilmiştir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
"1066 Mhz destekli işlemciye gidip 533 Mhz destekli RAM düşünmeyin,bilgisayarlar böyle bir konfigürasyonda malesef çalışmazlar.."
peki 2200mhz de çalışan amd için yine 2200mhz de çalışan ram mi kullanmak gerekiyor? amd yi neden tavsiye etmiyorsunuz?(alltaki iki işlemciden bana göre amd hız bakımından daha uygun görünüyor ki burdaki intel 1100 dolar civarlarında iken amd 600 dolar) biraz daha açabilir misiniz? 660 CPU INTEL P4-HT (Extreme Edition), (LGA775) 660, 3.6 GHz, 1066MHz - 2MB L2 Cache - 64 Bit 4400 CPU AMD ATHLON64 Dual Core X2 4400, S.939, 2200MHz, 2MB L2 (2x1 MB) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
BELLEK DESTEĞİ ve FSB HIZI KARIŞIKLIĞI
Doğrusu aşağıdaki gibidir : FSB hızının yüksek olması RAM ile işlemci arasındaki veri aktarım hızını etkileyecektir. 1066 Mhz günümüze göre şu an en yüksek hız konumunda. İşlemci ile RAM uyumunda anahtar nokta, anakartın verdiği bellek desteği olmakta.Son yaptığım araştırmada hatamı buldum ve burada düzeltiyorum : Şu an RAM çalışma hızında en yüksek kapasite 667 Mhz ve bunun anakartla uyumlu olması gerekiyor.İşlemci de 1066 Mhz FSB desteği de vermekte, bunun da RAM'den ayrı olarak sadece anakartla uyumlu olması gerekiyor.. Yani iki kriter var : Anakart - RAM uyumu (Mhz ve RAM cinsine göre belirlenir) ile Anakart - İşlemci uyumu.Bu iki uyumu sağlıklı biçimde sağladığınızda ortaya sağlıklı çalışan bir sistem çıkmakta. Bu iki değer de Mhz ile ölçülmesine rağmen farklı değerleri ifade ediyor. (keşke günümüzde 1066 Mhz RAM bulunsaydı, çok güzel olurdu! ) Yaptığım karışıklık da buradan kaynaklanmakta,henüz farkedebildim,tekrar özür diliyorum.Mesajımın devamı : "1066 Mhz destekli işlemciye gidip 533 Mhz destekli RAM düşünmeyin,bilgisayarlar böyle bir konfigürasyonda malesef çalışmazlar.." peki 2200mhz de çalışan amd için yine 2200mhz de çalışan ram mi kullanmak gerekiyor? Hayır, hatamızı düzelttiğimize göre gerekmiyor 2200 Mhz'in hangi özellik olduğunu belirtmeniz gerekiyor.Ayrıca 1066 Mhz destekli (FSB) işlemciye 533 Mhz RAM artık düşünebiliriz,çünkü uyumu anakartın desteği belirliyor. ![]() AMD'yi hala tavsiye etmiyorum.Sebeplerini şöyle sıralayabilirim : 1 - İşlemci üretiminde AMD ve Intel iki rakip firma durumundalar ve Intel hem anakartları hem de geliştirdiği teknoloji bakımından kalitesini kanıtlamış bir marka.Yüksek hız ve verim gerektiren sistemler kurarken işinizi şansa bırakmamanız adına böyle bir öneride bulundum. 2 - AMD işlemciler, genelde overclock işlemi yapmak üzere,bilgisayar donanımlarıyla fazlaca haşır neşir olmuş,sırf ucuz fiyata yüksek hız elde etmenin zevkini yaşamak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor.Bu kişiler ekstra soğutma sistemlerini bilgisayar kasalarına yerleştirerek Intel işlemcilerden daha yüksek hız elde ediyorlar.Ucuz fiyata yüksek,hatta piyasada henüz görülmemiş bir hız elde etmek kulağa hoş geliyor ancak bunu fazladan elektrik harcayan ve fazlaca ses çıkaran bilgisayarlarla yapabiliyorsunuz.Overclock işlemini BIOS'tan yaptığınız için risk yüksek.Ayrıca İşlemci hızı teknolojisi ilerledikçe overclock işlemleri daha da hassaslaşmakta, bu da bilgisayarınızın kapasitesinin güncelliğini koruması konusunda zorluklar çıkarıyor. 3 - AMD daha hızlı gibi görünse de daha önce de dediğim gibi, hızı ve verimi etkileyen başka faktörler de var.Bu işlemciye sağlıklı bir konfigürasyon kurmazsanız emin olun Intel'den daha düşük hızda çalışacaktır. 4 - Aslında bunu ilk başta yazmalıydım. İşlemci tercihiniz doğrudan anakart seçiminizi etkiliyor.Hem AMD hem Intel işlemcilere aynı anda destek veren bir anakart piyasada bulunmamakta. (çünkü mimarileri farklı - ayrıca diğer parçalarla çalışma şekilleri de farklı ) Intel'in güvenilirliği daha iyi olduğu için doğal olarak diğer bilgisayar parçası üreticileri de AMD işlemcilere üvey evlat muamelesi yapıyor. Eğer 3D tasarım yapmak üzere değil de başka amaçlar için bir bilgisayar almak isteseydiniz size AMD'yi önerir,overclock'un nasıl yapıldığını da burada adım adım yazardım,diğer parçalar konusunda önerilerde de bulunurdum.Ancak dediğim gibi 3D tasarımda işinizi bence şansa bırakmamanız, güvenilir bir sistem kurmanız sizin için en iyisi olacaktır. Size bir de güzel haber daha vereyim : RAM'lerde de DDR-2 teknolojisi yeni yeni kendini göstermekte,hepimize hayırlı uğurlu olsun bu ne demek? yani artık bu RAM'leri kullanmak istiyorsak anakartımızda bu desteği aramak durumundayız..Teknolojiye yetişmek çok zor çook.. Yakın zamanda size bir örnek sistem toparlayıp burada yazacağım.Saygılarımla..En son thereisnospoon tarafından düzenlendi : 11-01-2006 14:24. Nedeni: Bu mesaj bir karışıklık sebebiyle düzeltilmiştir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
sistem önerisi
Anakart : Pentium4 Mainboard (LGA775)- i955X, PCIex16, 1066MHz, DualDDR2-667, 8xSes, GLan, S.ATA, RAID, 1394 (249$)
8 kanal ses sistemi desteği ve LAN ethernet anakart üzerinde bulunmakta.8 adet de USB girişi desteği.Hem SATA hem SATA II desteği var (4'er adet).1 PCIEx16, 2 PCIE, 4 PCI girişi mevcut.(7 tane ekstra kart takabiliyoruz) İşlemci : CPU INTEL P4-HT (Extreme Edition), (LGA775) 660, 3.6 GHz, 1066MHz - 2MB L2 Cache - 64 Bit (1123$) RAM : (4 ya da 1 adet - anakart 4GB RAM'e kadar destek veriyor) 1 GB DDR2-667MHz, PC2 5300, TWINMOS CL5, (Twinmos Chip) (99$) Harddisk : SAMSUNG 250 GB, SERIAL ATA II, 7200 Rpm, 8MB Cache, 300Mb/sn (122$) Kasa : Aopen (300W, 2USB, 2xFan, Aynalı) - Siyah, 7 genişleme yuvalı ATX Midi Tower (82$) Şimdilik 1675 $ tuttu (+ KDV) yukardaki konfigürasyon günümüzde ülkemize gelmiş en yüksek kapasiteli teknolojiyi yansıtmakta.Bu parçaları birarada kullandığınızda uyum sorunu yaşamazsınız, çünkü özelliklerini detaylı inceledim.Bu bilgisayarla neler yapabileceğiniz hayalgücünüze kalmış..Ekran kartı seçimini sizlere bırakıyorum. Monitörü Sony öneririm ancak fiyat konusu burada önem kazandığı için tercihi yine sizlere bırakıyorum. Kasa konusunu hiç hafife almamanızı öneririm, elektrikle ilgili en önemli donanımdır ve bunca para ödediğiniz sistemin Türkiye elektrik hatlarına kurban gitmesini istemiyorsanız sisteminizi ucuz fiyatlara emanet etmeyin diyorum.Bu yüzden bir tercih yaparak yukardaki sistem önerisine dahil ettim. İyi çalışmalar! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
yukarıdaki link çalışmıyor. acaba çalışan halini nereden bulabilirim ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Core '2 Duo
Amd intelin core 2duo suno cevap veremedi ! şu anda en iyi işlemcilerden ve ucuzda sayılabilirler core2 duolardır.
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
thereisnospoon'a nacizane bi soru
merhaba herkese thereisnospoon arkadaş benim ASRock P4VT8 3 yıl önce aldığım bi anakartım var işlemcim intel celeron 2.00 ghz ve p4 2.8 üstü yapmak istiyorum uygunluğu konusunda bilgim yok bu konuda yardımcı olabilir misin tabi diğer tüm arkadaşlar hepinize şimdiden teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
ufak bir araştırma yaptım...
Bildiğim kadarıyla sahip olduğunuz anakart p4 uyumlu.Ama 2.8 üstünü-yani 3.0 ve ht vs-destekler mi bu konuda net bir bilgim yok.Ufak bir araştırma yaptım destekliyor olarak görünüyor.Ama siz yine de sisteminizi alırken satıcınızla bir görüşün.
Saygılarımla...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|