![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
bilgisayar konfigürasyonu
3d işlerde kullanacagım bir bilgisayar almayı düşünüyorum. bunun içinde yaklasık 2000_2500 dolarlık bir bütcem var.
internetteki forumlara baktım kafam hayli karıstı.renderlarda iyi performans almak için nasıl bir sistem toplamalı acaba. su anda kullandığım bilgisayar p4 2.4 512 ram geforce2 400 mx 128 mb ekran kartı acıkcası pek memnun değilim yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
kullandıgın makinadan memnun deilsen pes valla , sana tavsiyem p4 3.0 ,ati 256 mb alman
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Eger hem ekonomik hemde iyi bir sistem olsun dersen Murwinduck in onerileri yeterlidir. Ancak almisken iyi bisi olsun beni bayagi gotursun dersen sana cift islemcili bir sistem tavsiye ederim. Bir coklari cift islemci o kadar da onemli degil diyebilir. Ama 3d modelleme ve animasyonla ugrasan bir kisi icin onemli unsurlardan biri zamandir. Render alirken hele hele animasyon icinse zamanin degeri dahada ortaya cikar. Cift islemcili bir sistemle office programlarinda su anda elinde bulunan sistemden daha fazla bir performans gozlemezsin. Oyunlarda O kadar cift islemcinin nimetlerinden pek yararlanmaz. Photoshopta farki ancak belli filtre kullanimlarinda farkedersin. Ama is 3d programlarina yada after effects gibi effect programlarina geldimi o zaman farki hissedersin. Tabii bu yinede bu ise nasil baktigina bagli. Bu bir meslek olacaksa kesinlikle 2 islemcili bir sistem derim. Hobiden oteye gitmeyecekse Tek islemci de yeter. Sonucta sorunuzun cevabi sistemi kullanacaginiz amacta yatiyor. Bu butceyel gercekten guzel bir makina yaparsiniz gibi geliyor bana. Bir baska yararli ozellikte cift monitor kullanmaniz. Size sagladigi rahatligi ve faydalari saymakla bitiremem. Ben su an ana makinede 19 ekran crt monitor birde ek olarak 17 LCD kullaniyorum. Muthis yer ve zaman tasarrufu sagliyor. Kesinlikle olmasi gereken bir donanim. Bu yuzden ekran karti alirken mutlaka ve mutlaka cift monitor destegi olsun. Bu noktada belirtmek gereken birsey var. Cift monitor destegi ati ve nvidia kartlarda farklilik gosteriyor. Atide ikinci monitorde 3d destegi yok henuz. Bende duydugumda inanmadim ama bende ati kart kullaniyorum ve malesef 3d destegi yok. Windows xp nin 3d ekran koruyucularini bile zor gosteriyor. Yanlis anlama, ikinci ekranla 3d bir programla rahat calisabilirsin, render da alabilirsin. Ama full 3d destek henuz yok. Bu yuzden beklemem dersen nvidia bir kart al derim. en azindan 256 mb ram olsun birde olursa ddr3 olsun 2 yerine. Ram, bol bol ram ne kadar olursa o kadar iyi. 1-2 gb su an icin ideal. Ben ana makinada 2 gb digerinde 1 kullaniyorum ve farki cok rahat hissedebiliyorum. Ama dedgim gibi burdada karar verecek olan sensin. Ama 1 gb nin altina kesinlikle inme derim. Cift islemci olarak su an 3.0 xeonlar sanirim 365 dolar civarinda bu da anakartla beraber cift islemci icin 1000 dolar ayirmalisin. Ram, ekran karti da a en azindan bi 500 olsa sana geriye monitorler ve hard diskler icin 1000 dolar civari bisi kalir. Daha baska ne tur bir donanima ihtiyac duyarsin bilmiyorum. Ses karti anakartla butunlesik gelir. Harika bir ses vermez ama idare eder. Kasa bu durumda en kotu ihtimalle cift islemci icin 480 wattlik bir guc kayanagi lazim. Ben 550 yada 600 watt al derim. Kasa tamamen senin zevkine kalmis. Eger atladigim yada unuttugum bir kisim varsa ozur dilerim. Umarim bu sana bir fikir verir. Gozunu korkutmak istemedim. BU sistem 3d kullanici icin sart diye birsey de demiyorum. Varsa butcen bu daha iyi olur diyorum. Kolay gelsin Hoscakal.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
tesekkür ederim önerilerinize
bilgisayar alırken biraz forumları kariştırdım kafam çok ama çok karıştı ve ne yazık ki bazı sartlardan dolayı sonunda bilgisayarcıya teslim oldum. p4 3.4 256 mb geforce 6600 ekran kartı 2gb ddr3 533 ram bir bilgisayarım oldu su an benim yaptıgım işlere göre sorunsuz çalışıyor diğer makine ile farkını hissedebiliyorum ancak büyük işlerde ve animasyonlarda ne sonuç verir bilemiyorum tekrar tesekkürler ilginize |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Aldığın makine dehşet bir şey.. Bence bundan sonra makine hızlı mı yavaş mı deme, sahnede bir yavaşlık varsa bunu yaptığım modelde ara.. Unutma ki her MB'ın bir sınırı vardır. 10GB ram bile olsa MAX'te bilgisayarı göçertmen çok kolay olacaktır. Aldığın sistem doğru kullanılırsa seni render farm gerektiren işler haricinde götürecektir. Sürücüleri güncellemeyi unutma (özellikle ekran kartı için).. Başarılar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
desktop konfigürasyonu için yorum?
yeni bir makine almayı düşünüyorum. ilgili bir firma yetkilisiyle görüştükten sonra elimde şöyle bir liste var:
amd athlon 64 3500+2.2 ghz 640k 939p venice asustek a8n32sli dlx ddr ses+glan+sata 16x 939p 2 gb ddram 400mhz pc3200 sapphire ati x850xt 256bit 256mb tv dvi 16x ağırlıklı olarak kullanılan programlar archicad 9 artlantis R photoshop ne dersiniz? 1 hafta sonra pişman olunacak bir konfigürasyon mu yoksa en az 2 sene kadar kafayı rahatlatabilecek bir konfigürasyon mu? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|