![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
mac vs pc
merhaba,
yeni bir laptop almayı düşünüyorum. en çok kullandığım programlar autocad, photoshop ve 3d max... bu programları mac'te kullanan kişiler olduğunu duydum fakat kimseyi tanımıyorum. merak ettiğim konu bu programları kullanan bir kişi için mac kullanımının pc ye göre nasıl bir avantajı veya dezavantajı olduğu... yardımcı olabilirseniz sevinirim... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Mac ile
Maya Lightwave Cinema4D kullanabilirsiniz. Bir de tabii Bedava olarak Blender. PC ile yukarıdakileri de kullanabilirsiniz. Bunun yanında 3DStudio MAX kullanılabilir. Bunların dışında sadece MAC'te kulanılan modelleme ve canlandırma yazılımları da mevcuttur. ArchiCAD'i her iki platformda da kullanabilirsiniz. MAC ve PC arasında omu daha iyidir bu mu iyidir tartışmasına girmek istemem. Tamamen kültür meselesi. MAC ile çevrelenmiş bir ortamda size bu paltformda yardım edeceke dosya ve bilgi paylaşabilecek bir ortamda iseniz MAC yok etrafınız PC kullananlarla sarılıysa PC PC nispeten daha ucuz donanım gereksinmesi gerektirir. Ama MAC'lerin sadece görünüşleri bile insanı cezbeder. Her ikisini de kullanmak zorunda olan benim için ayrım ve birinden fedekarlık yapam imkansız gibi. Sonuçta sizin sorunuza ben cevap veremem. Başka bir arkadaş versin:-))) Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Haa bunun yanında PC daha ucuzmuş onu alayım derseniz her iki paltformda da yazılımların çok yüksek rakamlı olduğunu unutmayın. Yani PC alarak elinizde tutacağınız 300-400 USD yazılıma gidecektir zaten.
O yüzden çevrenizde size yardım edecek sistem çöktüğünde kurtarmak için koşacak kişiler ne kullanıyorsa ondan alın :-))))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|