![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
digital kamera için yardım
arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize.
ben digital olarak hem fotoğraf çeken hemde sesli video kaydı yapabilen (3dk en az),çektiğim görüntüleri kablo ile bilgisayara aktarıp bakabileceğim bir makine arıyorum. bu özelliklerin terimleri nedir? yani ben bir sitede makinenin özelliklerine baktığımda çoğunu anlamadığım bir çok teknik özellik görüyorum. benim istediğim öyle manyak bişey değil. yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca dikkat etmem gereken hususlar varsa onlarıda belirtirmisiniz lütfen. şimdiden thanx hepinize |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Genelde çoğu kamera memory stick kapasitesinin el verdiği kadar camera çekimi yapabiliyor, eğer bi makine alacaksan bence peşine düşeceğin şey camera çekiminden çok diğer özellikler olmalı derim ben.. camera ön plandaysa neden bir camera alınmasın ki yokhsa?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
hımm.
peki bir kamera almak istiyorum ve bu kamera ile çektiğim goruntuleri bilgisayara ve tv'ye aktarmak istiyorum. bu özellikler jargonda ne diye geçer? ve video kayıt ortalama kaç dakikadır el kameralarında? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
el kamerası ? bilinen kameraysa onlarında memory yada kasetleri ne kadarsa 60dakka min. olsa gerek die biliyorum ama bakman lazım ne alınır kamera da ne alınmaz die.. ben digi foto mak. kullanıorum ve yanında verdikleri bağlantı kablosu( jargon da anlamı böle olsa gerek) çektiğim fotoları yada kısa görüntüleri tv de isleyebiliorum..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Çekilen fotoğraf sayısı ve ya video süresi Memory Card'ın kapasitesine bağlıdır.Bu kartlar günümüzde 32MB ve bunun katları olarak çeşitlilik gösterirler.Bilgisayara girişin USB 2.0 destekli olmasına dikkat edin,görüntüleri aktarırken hız sağlar.Ayrıca bilgisayara bağlanabilen ve video çekimi yapabilen her tür aygıt çektiği videoları bilgisayara aktarabildiği gibi webcam olarak bile kullanılabilir.Ben Nokia 6600 cep telefonumda ek programlarla uzun süreli video çekimi yapıyor, bluetooth bağlantısı ile webcam olarak kullanıyordum mesela..
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sony cybershot önerirrim.bende 5.1mb babamda ise 7.1 mb var.kısacası bir sony ailesiyiz.ikimizde kameralarımızdan çok memnunuz.video çekimi istersen dvd kalitesine kadar çıkıyor.video süren memorystick'in boyutuna bağladır.ben 256 lık kullanıyorum.ortalama 150 tane çok kaliteli fotoğraf,15 dakikaya yakın çok kaliteli video çekiyorum(dvd kalitesinde ortalama 6 dak)kameramdan gerçekten çok memnunum.genelde dijital kameraların fotorafların ruhunu öldürdüğü düşünülür.ama bu makinadaki çekme türleri sayesinde bu negatif özellik bir derecede aşılmış.bence dijital fotoğraf makinesi alırken sağlam bişeyler al ki parana değsin
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|