![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
laptop önerisi
cad ağırlıklı laptop donanımı önerebilecek kimse var mıdır acaba?
centrino mu yoksa düz pentium 4 mü? ekran kartı olarak ne önerirsiniz laptop larda "toplama" mantığı ne kadar mümkün ve de geçerli? marka alsanız da özel olarak ekran kartı talebiniz mümkün olabiliyor mu dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. sevgiler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
HP Compact yada Asus dizüstü
Kendim saha önce compact kullandım ve gercekten cok iyi calısıyor. Ekran kartı olarak bilmiyorum ama calısma olarak gercekten verim ala bilir ve uzun ömürlü. Bilgisayarcı bir arkadasım bana COMPAQ diz üstü bilgisayarların satısından sonra hiç birinin teknik servis icin dönmediğini belirtmişti. Asus u önermemin nedeni İşlemcisinin AMD oluşu ve ekran kartının gerektiğinde değiştirilebilmesi. EXPER in Karizma 300X serisi aslında asus marka laptopları satıyorlar. Araştırmanı tavsiye ederim. Buara ben Celeron 1100 Cpu 16 MB ekran karı 40 GB işlem ci ile calısıyorum laptoptama bana yetmiyor. Masaüstünde yeni kullandığım AMD işlemci gercekten iyi Bu yüzden Grafik tabanlı calısacaksan Asus almanı tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım burada bu iş için bütçenizin ne kadar olduğu ve nasıl çalışmalar yapacağınız önemli....2d çalışmalar için piyasadaki 1300-1500 dolar civarındaki herhangi bir makine yeterli olacaktır.Yoğun render ve animasyon işleri için ise 2500 dolar civarına hatta üstüne çıkmanız gerekecek.Size kriterlerniizin markadan önce makina'nın özellikleri olmasını öneririm.Örneğin;
Masaüstü pC'lerde kullandığımız Hdd'ler 7200 rpm iken.Notebooklarda 5400 hatta 4500 Rpm dönüş hızında.4500 Rpm Hdd'li bir makine tavsiye etmem. Çoğu Notebook'ta ekran kartı Ram'i paylaşımlı. Basitçe bir hesapla 256 MB ram'li bir makina'da 64 mb ekran kartı ram'i ayrıldığını düşünürsek.256 -64=192. Win Xp 'de128 MB'ı bana bırak diyor...İşte işlemci ne olursa olsun yavaş bir makine.Kendine ait ram'i bulunan bir ekran kartı size çok fayda sağlayacaktır. Genel ram miktarı olarak bugünden sonra 512 MB altı ram biraz zayıf olacaktır (.Ama ileride ayrı ram alıp makinenize ekleyebilirsiniz.) İşlemci gücünden farklı olarak makinenin hızını etkileyen çok önemli faktörlerden bir ikisi bunlar.En büyükleri de dahil olmak üzere tüm firmalar çok güçlü işlemciler ve onları boğacak kadar zayıf bileşenlerle makine hazırlıyorlar. son olarak aşağıdaki siteyi inceleyin derim. www.notebookpazari.com |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
paylaştıklarınız için çok teşekkür ederim. en azından daha bilinçli bir tüketici olarak mağazalara gidip satıcı insiyatifi kumarı oynamak zorunda kalmayacağım. sevgiler
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
DİzÜstÜ Bİlgİsayar
Merhaba
Autocad Ve Max 6 Kullanilabİlecek 512 Mb Ram Lİ Bİr DİzÜstÜnÜn Ana Karti Amd Olurrsa Sorun Çikarmi? Veya Önerİlerİnİz Varmi?centrİno,p4 TeŞekkÜrler
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kullandığınız bilgisayarın işlemcisi(buna bağlı olarak ta anakartı)'nın Amd olması size bir sorun yaratmaz.Hatta bir çok donanın sitesi ve dergileri Amd tabanlı bilgisayarların cad vs. işlerinde daha iyi olduğunu yazar.
not:beş senedir Amd kullanıyorum şu an ki piyasa durumuna göre de bir AMd Athlon 64 makine almayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim de bu dizüstü konusunda sorum var.Bende 2 yıldır amd işlemci kullanıyorum ve memnunum.Şimdi yurtdışına gitme durumum var.Bu yüzden diz üstüne geçmek istiyorum.Şu anda ki piyasaya göre yaklaşık 2000 dolara pentium 4 ,512 ram ve 128 MB ekran kartı özellikleri olan alınıyor.Ama bu özelliklere göre işlemci amd olsa fiyat farkı ne kadar olur?Yaklaşık bir tahmininiz var mı?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
AMD islemcili 512 RAM 64 MB ATI Radeon Ekran Kartli (Ekran karti tumlesik degil) ASUS Dizustu gecen ay 1050 Dolardi.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
laptop
notebook TR de gercekten cok pahalı imkanınız olursa yurt dışından temin edin. Yurt dışındaki bi tanıdığınız vasıtasıyla en son model bir dizüstü alırsanız, klavyesini TR de değiştirirsiniz. Yaklaşık %50 karla mal etmiş olursunuz. Bundan 5 yıl önce grafik tabanlı bilgisayar terimi sık duyuluyordu. Simdilerde ben böyle bir tanımla karsılasmıyorum. Bidiğim AMD kendi görüsümce Grafik Tabanli Bir Islemci.
Tr den laptop almak isterseniz. Paranız varsa HP taksitle alacaksanız EXPER (ASUS Dizüstü) alın |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yani bu güzel bir fiyat valla.Peki bu bilgisayarın bir markası varmı?yoksa başka türlü bir toplama bilgisayar mı yapıyoruz?benim bu dizüstü konusunda çok bilgim yok ondan soruyorum.teşekkürler verdiğin bilgiler için
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
o zaman bilgisayarı oraya gittiğimde temin edebilirim.tabii orda hiç tanıdığım yok.yani piyasasını bilemem.ama çabalarız artık ne yapalım
peki dell nasıl?ben en iyisi o diye duymuştum ama ne derecede doğru bilemiyorum... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Keremb ye katılıyorum...Özellikle ekran kartının harici olmasına ve modeline dikkat edin..
Autocad yada max kullanıcısıysanız sizi bu faktör çok etkiler...Ram olarakta 512 nin altını düşünmeyin bence... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
ekran kartı
ekran kartının ram den yemesi mevzuunu sormak istiyorum.Paylaşımlı diye belirtiliyor bazılarında ama, diğerlerinde 64mb ekran kartı diyor mesela buda ramden çalıyomu yoksa ?nedir yani?...bide 1700 usd + kdv toshıba alınabilir arkadaşlar 12 taksitle...asuslarda aynı fiyat ......soranlara......
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
asus
sayın didem,
bu 1050 usd asus nerde...mümkün değil ben 2 aydır araştırıyorum valla söylediğiniz bilgisayar 1600 dan aşağı olmaz...adres varmı? nerde bu asus
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|