![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Yeni biri konfigürasyon
Uygun bir miktara yeni makina alicam, onerdiginiz parcalar varsa sevinirim.
Son zamanlarda takip edemedim teknolojiyi.
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Amd işlemci almada..ne alırsan al..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben AMD 2500+ kullanıyorum, herhangi bir eksiklik göremedim...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
intelden şaşma
ekran kartı vs alacaksan overclock a elverıslı kart almanı tavsıye ederım. ayrıyetten artık pc kasalarıda cok oonemlı eskıden alırım 15 20 dolarlık kasa olur bıter denıyordu ama artık oyle degıl cunku performans attıkca ısıda artıyor. en az 4-5 fan takkı kafan rahat etsın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
ha bir de, 4-5 fan inanılmaz gürültü yapacaktır, bence hiç gereği yok o kadarına. 2 tane iyi fanla rahat edilir...
"duck and cover" En son ndg tarafından düzenlendi : 08-12-2004 16:25 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
çok ısınanlara...
Alıntı:
Bilişim Fuarı'na gidenler görmüştür; Türk-Alman ortaklı bir firma suyla soğutma sistemleri satıyor. Konuyla ilgili bir inceleme yazısını http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=380 adresinde bulabilirsiniz. Firmanın web sitesi: http://www.alphacool.de Gerçi mekanik bilgisi iyi olanlar için çocuk oyuncağı ama zaman ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta ortaya endüstriyel bir görünüm çıkmayacaktır ![]() CHIP dergisi her ay bir donanımı konu seçip markaları tek tek test ediyor. Ben donanım alacağım zaman oradan fikir alıyorum. Size de tavsiye ederim. Bu arada ben de AMD kullanıyorum ve çok memnunum. İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Mourner hocam Amd den şaşma ancak bilinçli bir konfigürasyon oluşturmak kaydıyla...
intel cyrix amd olmak üzere 8086 serisinden amd 3200 kadar bütün serileri hemen hemen kullandım...donanım özel ilgi alanımdır...İntel köklü bir firma..güçlü işlemcileri var... ancak aynı gücü amd de daha ucuza alabilmek varken ve overclock potansiyelleride hesaba katınca tablo ortaya çıkıyor...Bende şu amd 2500+ var ama 3200 oldu..hemde hiç bir değişiklik yapmadan..yani bu işlemci 80-90 dolar...muadili intele bi bak p4 3,2 kaç dolar...?? Tabi overclock biraz deneyim ister ( biraz da bilgi) Bir kaç işlemci ve kart yaktımda...yaka yaka yakmamayı öğrendim... Bi şey daha söylim...ekran kartımda ti 4800 ama ne hikmetse birden quadro4 980 xgl oluverdi... 175 $ lık kart bi baktın 900 $ olmuş...Autocad powerdraft la max maxtreme ile uçuşa geçmiş..Amd de chipset seçimi önemlidir...via kt266-600 e kadar nforce1-nforce2 ye kadar kullandım...via sağlam chipset...anakartta epox a bi bak derim... ![]() Kolay gele... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ekran kartın nasıl öyle oldu acaba????
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bir ölçek rivatuner, 2 kaşık patch scripts, uygun nvidia toprak detonatör tencere mesela 42.51 nolu..biraz ilgi biraz merak 10 dk da xp fırınında pişirin servise hazır
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar....
Bir Donanım ya da program önerdiğinizde lütfen sebep, ya da bir araştırmayı referans gösterin."INTEL'den şaşma, AMD al"gibi desteksiz yorumlarda bulunmayın derim inandırıcılığı pek olmuyor. Söz jonusu iki firma da dünyanın en büyük şirketleri arasında sonuçta.Hiç biri merdiven altında işlemci üretmiyor. 4 sene İntel işlemci kullandım.son 5 senedir de Amd tabanlı makineleri hiç problem yaşamadan kullanıyorum.Hatta o eski meşhur ısınam problemlerini bile yaşamadım(overclock'cu değilim)..neyse fazla uzatmadan işlemci ve anakartını nasıl seçersen seç ,bilgisayarın en önemli parçalarından birinin kasa olduğunu unutma derim 20 dolarlık ucuz kasalardan değil de Aopen,CoolerMaster,Thermaltake gibi bir markaya yönel.Dandik kasalardaki güç kaynakları çok zayıf.sağlam bir kasa-güç kaynağı-seni bir çok problem ve ileride çıkabilecek masraflardan kurtaracaktır.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|