![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bilgisayar konfigürasyonu
Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum ama nasıl bir makine alacağımı tam olarak kestiremiyorum. Marka veya toplama olabilir ama performansı iyi oldun istiyorum. biliyorsunuz bazen en iyi kombine edilmiş makina bile performanslı çalışmayabiliyor. hem iş hem de günlük kullanım için kullanılmaya uygun bir bilgisayar arıyorum.
Yeni bilgisayar almış ve halinden memnun olanlar model veya konfigürasyonu (!) paylaşabilirse sevinirm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ekran kartın (marka olsun toplama olsun) kesinlikle on board olmasın kaliteli bir monitör philips ten uygun fiyatlı bulabilirsin 17 inch flat
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amd nin 64 bitlik işlemcilerinden kullan. Hatta yapabilirsen çift işlemcili olsun. Ekran kartın için en az 200 $ ayır. Ha birde amd işlemci kullanırsan sıvı soğutma sistemi kullan. Geri kalan donanımı istediğin gib kur.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar sağ olun. sıvı soğutmalı falan beni aşar herhalde, şimdi o sistemi kuracak donanım bende yok. iyi bir ekran kartı olsun hızlı işlemci yeter diyorsunuz yani. ok tekrar tşk
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Öncelikle bilgisayarla ne yapacağına karar vermelisin. sadece 2d çizim yapılacaksa pek aman aman bir konfigürasyona gerek yok. ama 3d işlerine gireceğim diyorsan işin rengi değişiyor. Öncelikle ne yapacak olursan ol, en azından 1 gb ram almalısın mümkünse daha fazla olsun hattar ve ramler 400 mhz ddr ram olmalı,. ram aşağı yukarı yapacağın her işte işe yarayacaktır, eğer ram yetersiz olursa 3d modelleme yaparken yüzey sayıları arttıkça zorlanmaya başlarsın, aynı anda pek çok programı çalıştıramayabilirsin, çok yüksek çözünürlükte raster dosyalarını açamayabilirsin/editleyemeyebilirsin. Uzun lafın kısası ram çok önemli.
Cpu olarak amd nin barton core'lu ya da 64 bit serilerinden birşeyler, ya da p4 ün 3ghz üzeri herhangi bir modelini almanda fayda var. cpu tamamen programların işleyişinin süratiyle ilgilidir, 3ds de renderların hızlı olmasını istiyorsan cpu'ya daha çok para harcamalasın. cpu'nun hızlı olması aynı zamanda oyunlarda da işe yarar.. ama office programları gibi programlarda aman aman bir hesaplama olmadığından çok da bir olayı yoktur.. photoshop gibi raster resimler üzerinde çalışırken her yaptığın filtre efekt vesairenin hesaplanmasının hızı da cpuya bağlıdır.. Bunların dışında bir de ekran kartı var. ekran kartları günümüzde tüm konvansiyonel desktop uygulamalarını haydi haydi kaldıracak güçtedirler, asıl maharetleri oyunlardadır.. ekran kartını hangisi alırsan al direct3d ve opengl i destekleyeceği için, fazla kafanı yormaya gerek yok.. bu ikisini destekleyen bir ekran kartı (şu an piyasadaki hepsi diyebiliriz) 3dstudio da bi nebze rahatlık sağlar, ama ne render hızına katkıda bulunur ne de modeller yoğunlaşınca bir artısı olur... dediğim gibi asıl maharetleri oyunlardadır.. eğer ki oyun oynayacaksan, en azından 128 mb ramli, geforce fx ya da ati radeon serisini pahalı modellerinden almalısın. pahalıdan kastım 150$+ gibi bir rakamdır bu arada. ve sisteminin rami ekran kartının raminin en az 2 katı olmalı bu arada. ekran kartının directx 9 desteklediğinden emin olman da fayda var. eğer oyun oynamayacaksan, on board ekran kartı bile işini görecektir. bunun dışında anakartın kaliteli olması (asus, gigabyte, abit) performansını artırır, duruma göre nforce2 chipsetli anakartta alabilirsin, açıkçası anakartın performansı fiyatlarıyla aşağı yukarı doğru orantılıdır (ne kadar ekmek o kadar köfte..) anakartta usb 2.0, raid, on board ses (5+1?) gibi özellikler gerekiyorsa onlara bakmanı tavsiye ederim. Bunların yanısıra, hard diskini büyük al, çabuk doluyor eğer ciddi bir hız gerekiyorsa, sata destekli olanlardan alabilirsin, ya da 2 tane aynı harddiski alıp raid destekli bir anakartta takıp 2 kat performans elde edebilirsin, ama bu oldukça pahalıya patlayacaktır. bu tip bir hız genel olarak renderlarda hıza az da olsa bir katkı sağlar (harddiske yazılmaktadır ne de olsa çıkan ürün), bunun dışında bilgisayar hızlı açılır hızlı kapanır, vesaire.Özetlemek gerekirse, önce ne yapmak istediğine karar ver. sonra buna göre en iyi fiyat performans oranlarını araştır. bir bilene danış. o bilen herhangi biri diil bir arkadaşın olsun. ürünlerin kıyaslamalarını değişik sitelerden takip et, ve benchmarklarda iyi çıkanları tercih et. site olarak www.tomshardware.com.tr, www.darkhardware.com u tavsiye edebilirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bilgisayar alırken ne alırsan al anakarttan kesinlikle fedakarlık etme. En önemli bileşen anakarttır.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Aşağıdaki konfigurasyon iyidir.Anakart biraz pahalı ama işini fazlasıyla görür. Kolay gelsin. İŞLEMCİ : INTEL P4 3.0 Ghz Prescott ANAKART : ASUS P4C800-E Deluxe EKRAN KARTI : 128 MB ATI RADEON 9600XT/TVD RAM : 2X512 DDR ( 1 GB) HARDDİSK : 80 GB 7200 RPM MONİTÖR : 19' SAMSUNG- LG- FLAT KASA : 3000W- ÇİFT FANLI 1,44 MB DİSKET SÜRÜCÜ LG CD-WRITER LG CD-ROM
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de şu anda bilgisayar toplama aşamasındayım. Güvenebileceğim kendimden başka kimsem yok ben de hardware bilgisi üst düzey bir insan hiç değilim. Ağırlıklı olarak 3D programlarla uğraşılacak bir bilgisayarın 800-900 dolarlık bir bütçeyle şu şekilde konfigüre olması konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.(Monitöre ihtiyacım yok) Bu bütçeyle daha iyi 3D performans sağlayacak bir konfigürasyon olabilir mi?
Anakart: Intel D915 PCY (LGA775, PCIex16,800Mhz,DualDDR2-533,SATA....) İşlemci: Intel Prescott 530/3.0Ghz Mem.: 512 MB DDR2-533 PC2-4300 Ek.K.: Asus PCX 5900 Kasa: Asus TA 230/31 (300W,3 Fan,...) Ek olarak XP Professional, HDD ve DVD/CD-RW de ikincil ihtiyaçlarım arasında. Bunların da bütçenin içinde olduğu düşünülebilir. Socket 775, P4 ExtremeEdition işlemciler ve PCIex16 gibi faktörler düşünüldüğünde ileriye dönük bir anakartın şu günlerde çok anlamlı olduğunu düşündüğüm için böyle bir anakart seçtim. Ram'in düşük olduğunun farkındayım. Soğutma işleriyle fazla uğraşmak istemediğim için AMD sistem pek düşünmedim. Ayrıca 64 bitlik programların fazla yaygın olmadığı bir ortamda Athlon64 işlemci almak işe yarar mı? Bu konuda da bilginizi paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Benim fikrim ve deneyimlerime göre eğer Alacağınız PC ile 3d çizim, render, modelleme yapacaksanız AMD almanızda büyük fayda var. AMD artık küçümsenecek bir firma değil ve ürettiği ürünler gerçekten inteli korkutan cinsten.
AMD işlemcilerinin HAM işlemci gücü daha yüksektir, Yani matematiksel işlemlerde intel'den daha başarılıdır. 3d de matematiksel bir işlem olduğu için ve aradaki fiyat performans uçurumunuda düşünerek AMD öneririm size. ANAKART: PAHALI UCUZ ASUS delux medeli EPOX 8rkai veya 8RDA R2,2 120$ + KDV 75$+ kdv 85$+ kdv CPU AMD 2500+ (3200+ overclock) çok rahat sorunsuz ram 512 x 2 kingston vaya twinmos ddr 400 ekran kartı ati his 9600 xt veya nvidia 5900 ultra (Nvidia OpenGL uygulamalarında daha başarılıdır. Küç Kaynağı . AOPEN Oem 350 W küç kaynağı (kesinlikle şart) Monitör SAMSUNG 19" 0,20 nokta aralığı mükemmel parlaklık. HDD 80 / 120 GB serial ata HDD Samsung / Seagate (Seagate çok ısınır) anakrtlar konusunda: ASUS delüxe modeli en iyisidir fiyatındanda pelli oluyo zaten EPOX 8RKAİ ucuz fakat tüm yeni teknolojileri destekler. (Tavsiyem) EPOX 8RDA+ serail ata desteği yok ama mükemmeldir. Gerisi size kalmış. Kolaygelsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|