![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık öğrencisine en uygun laptop hangisi
merhaba ben ömer malezya teknoloji universitesi 1. sınıf mimarlık öğrencisiyim Mimar abilerime ve ablalarıma bir sorum olacaktı: mimarlık eğitime adım atarken 5 yıl eğitim süresi boyunca bana çizimlerde en çok yardımcı olacak laptop markası nedir ve özellik olarak nelere dikkat etmeliyim ? bazı arkadaşlarım apple ı tavsiye ettiler siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
ve bende bulunan bir laptop var özelliklerini belirteyim eğer işimi görürse israfa gerek yok sony vaio 17' intel pentium m processor 1.73 ghz 795 mhz 1.00 gb ram 100 gb hardisk ekran kartı : ATI mobility radeon x600 (kac mb oldugunu bılmıyorum ) yardımınız için tşk ederim En son Kervansaray tarafından düzenlendi : 26-05-2008 21:57. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nesriny,neden tek sketchup'ı önerdiniz?.Merak ettim
![]()
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet,eğlenceli olduğunun farkındayım.Hatta 3 boyutlu görselleştimeyi sketchup sayesinde daha erkenden kavrayabilir.Acaba yeni arkadaşımıza önerebileceğimiz bir web adresi var mı?
![]()
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet sizin'le aynı düşüncedeyim
![]() Ama bu durumlar'da araştırmak zaman kaybıdır.Kuşkusuz yönlendirebileceğimiz,bildiğimiz adresler vardır.Bir arkadaşımın bana tavsiye ettiği bir web adresi var,gayet faydalı buldum ![]() www.sketchup-tr.com
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Konu dışı kaldığınızı (SketchUp) bir de buradan hatırlatmak isterim.
Mimarlık öğrencisi için sorduğunuza göre Sony Vaio fiyatından dolayı cevap olamaz. Yok ben paralı öğrenciyim diyorsanız konuya "mimarlık öğrencisi" diye başlamamalısınız. Mimarlık öğrencisi için en iyi laptop kampanyalardan yakalayabildiği, ödemesini sıkıntı çekmeden yapabileceği laptop'dur. Genelleme yapamayız.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
sormak istediğim ne sketchup tı nede paralı öğrencilik malesef sorularımla hiç bir bağlantı kuramadım sadece mimarlığa adım atan bir kardeşiniz olarak eğitim süresi boyunca hangi laptop markası ( bu konuya açıklık getirmişsiniz tşk ederim ) ve ne gibi özellikler olmasını sormuştum. Şayet paralı öğrenci olsam bu soruyu sormam çünkü önemsemeyip laptop üzerine laptop alırım parayı önemsiyorum ki 5 yıl kullanabileceğim bir laptop sordum. tşk ederim cevablarınız için
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dikkatli okuduysanız, sahip olduğunuz bilgisayar sizin gibi yeni başlayan biri için yeterlidir diye öngördüm, Sketchup'tır şudur,budur, onlar ekstra şeylerdi, anlayana tabii.
Marka takıntılısı da olmayın derim ayrıca. Eklenti: Sanırsam Ömer Bey de sizin Sony Vaio sahibi olduğunuzu değil, alma taliplisi olduğunuzu zannederek öyle bir yorumda bulunmuş, doğrudur yanlıştır, ben karışmak istemem şahsen.
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Senin için bilgisayar markasından daha çok aldığın bilgisayarın grafik kartı ve ram'ı önemlidir.Daha rahat çizimler için sana tavsiye edebileceğim bunlardır.Daha ayrıntılı bilgi istiyorsan sana yardımcı olayım.Aşağıdaki link'i tıklarsan senin için daha aydınlatıcı olur.Başarılar dilerim Hangi Grafik Kartını Önerirsiniz?
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çizim için en basit indirgersek ram ve ekran kartı iyi olan son versiyon bir şeyler bakmak lazım.Hardisk için ise fazla abartmadan orta halli 160gb lık bir şey işinizi görür heralde.Zaten arşiv yaptığınızda harici bellekler var.Olayı sketchupla direkt bağlantısı olduğunu kesinle düşünmüyorum.
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Faydalı Bilgiler: Donanım ve Görselleştirme yazı dizisini okumanızı öneririm. Orada anlamadığınız birşey olursa lütfen sorunuz. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Yaklaşım budur .Örnek alınması dileğiyle.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|