![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Macbook Pro mu yoksa Sony Laptop mu?
Dün çok sevdiğim bir arkadaşımla oturduk bunun tartışmasını yaptık. Artık kullandığı laptop ona dar gelmekte saçma sapan zamanlara su koyvermekte.
Bu durumdan mütevellit ne olursa olsun onun şlşne yarar ve bu sıkışıklıkta onu yarı yolda burakmayacak bir laptopa geçmek zorunda. Masaüstü olmaz. Ben sırası ile Sony Toshiba ve belki belki LG önerdim. Baktık her yere. 13.3" bir Sony bulduk. 3050 YTL KDV dahil ama peşin para. Santo Rosa işlemcili 2.2 Ghz. Sonra Macbook prolara baktık santa rosa işlemcili ama bunlar RISC işlemcili. Fiyat 3500 YTL idi ama 12 taksit. Sonra aynı aletten kullanan bir arkadaş alacaksan muhakkak 2.4 Ghz olanından al dedi. Eh bu da Amerika fiyatı ile nerdeyse uçak bileti alıp amerikaya gidip onu almak kadar farklı. Kararsız kaldık. Ben de o da öyle kararsız kasımlardan değilizdir. Gidip gözümüzü karartırız alırız ne kafamıza koymuşsak. Zaten sırf bu yüzden hiç ihtiyacım yokken ona mac bakarken ben gidip bir klavye aldım. Ama ne klavye onunla yazıyorum yazımı. Sizden macbook pro tecrübesi üzerinde vista yüklenmiş hali ile bilgisi olan varsa yazınız. Çok kararsız durumdayız. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Onu değilde ben Mac'te Xp kullanan gördüm. Çok garibime gitti. Tasarımcılar kullanır bilirim bunu. O da sanırım işletim sisteminin grafik işleme hızından dolayı. Eğer grafikle pek işi olmazsa laptopuna format atıp Ubuntu denesin derim.
![]()
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ahmet kibarlık yapıp ismimi vermemiş, bahsi geçen şahsiyet ben oluyorum. (Sevgiler için "bilmukabele" diyorum.)
Aslında bu işin öncesi var: Şu anda kullandığım HP Pavilion marka dizüstünü aldığımız sıralarda Arkitera'ya bir de Macbook aldık; sonrada üzerine bir güzel XP Pro kurduk. Her iki dizüstü alınalı bir yılı geçiyor. Benim HP herhalde bir senede 5-6 format yedi. Macbook halen ilk günkü gibi çalışıyor. Ayrıca her nedense HP'de iki disk vardı, birisi öldü ve çöpe gitti. İşte o zamanlar Macbook almaya cesaret edememiştim. Oldukça iyi bir kampanyası vardı Apple'ın: 999€ olan cihazı aldığınızda bir de yanılmıyorsam 100€'luk hediye çeki veriyorlardı. HP'nin fiyatı da yanılmıyorsam 1000€ karşılığı dolar kadardı; yani HP daha pahalıydı üstüne üstlük. Bugün bu cesareti göstererek Macbook Pro'ya geçmek istiyorum. Sanırım yapabileceğim bu defa ama yine de aklımda bazı sorular yok değil. Daha yazacağım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 05-01-2008 01:32. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Vaio'ya karşı nedense engel olamadığım bir ilgim var benim de; 2004te aldığım ama teknolojik hız karşısında çoktan gündem dışı kalmış bir model; yine de hala iyi çalışıyor ve onca zamandır bir kere bile format ihtiyacı çıkarmadı. Vaio iyi güzel ama şu an piyasadaki rakamlarını görünce insan oldukça düşünceli hallere dalıyor. Macbookların XP ile de çalışabilmesi avantaj görünüyor ama iki alakasız işletim sistemi ne kadar performanslı çalışabilir emin olamıyorum.
Bu arada ben de laptop'u yenilemeyi düşünüyorum, aynı çelişki bende de var: Mac mi yoksa Vaio mu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Tercihim kesinlikle MacBook Pro'dan olurdu. 15" lik modeli oldukça güzel, 17"lik modeli biraz ağır.
Bildiğim kadarıyla oyun oynayan biri değilsiniz, dolayısıyla "aaa bu oyunun mac desteği yokmuş" gibi bir serzenişiniz de olmayacak. Artık çoğu programın da mac uyumlu olanları çıktı zaten, ayrıca apple'ın kendi programları da oldukça iyi iş görüyor. Evde Ubuntu kullanan biri olarak "ne gerek var xp'ye" diyorum sadece. Vistayı beğenen var mı, varsa motivasyonları neler, neden mac'e kurmak istiyor gibi sorularım da var ayrıca. Mac OS X Leopard oldukça iyi bir işletim sistemi, bununla beraber BootCamp de çok iyi bir çözüm olmasa gerek, bildiğim kadarıyla hala eksik kaldığı noktalar var. Sadece fiyatı biraz daha fazla, onu da tasarımına verdiğinizi varsayın. (Yalnız, gümüş grisi olanlarını fazla düşünmeyin bence.. Çokça yazan birisiniz, boyası çok çabuk çıkabiliyor. [Tecrübeyle sabittir]) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Mabook Pro'ların sadece gümüş grisi olanları varmış.
Oyunla hiç işim olmaz; sanırım en son ciddi olarak yeni mimar olduğumda Metex'te çalışırken (94'ler falan herhalde) oynamıştım. Fiyatı ise aslında Vaio ile karşılaştırılırsa pahalı kalmıyor. Eğer Mac alacak olursam öncelikle Osx'i kullanmaya çalışacağım zaten. Şu anda kullandığım bazı açık kaynak kodlu programların Mac versiyonları yok ama yenilerini bulurum elbet. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 05-01-2008 18:38. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
internette dolaşırken bu konuyla ilgili güncel bir başlığı ek$isözlükte görünce aktarmak istedim.
macbook pro'ya windows yüklemek selamlar... not: bir hatırlatma ofisimizde mac pro desktop var Quad-core ve çift işlemcili... meali 8 çekirdek 5 GB RAM üzerindem ve 16 GB Ram 'e kadar destekliyor... peki biz buna Win Xp Pro yükleyince ne oldu... 2 cekirdeğini kullanıp 2 GB ram'le idare ediyoruz... makinanın mevcut performansını sırf yazılımsal sınırla yüzünden kullanamıyoruz... ![]() bilginize...
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Benim de aslında gönlüm Macbook'tan yana.
Sorunları şuymuş: Çok ısınıyormuş. Ancak Emine'ye sorduk (Ömer'lerin arkdaşı olan) El yakıyor mu diye. Yok canım hurafe dedi. RISC işlemci olması beni biraz irite etti. Bizim kullandığımı CISC işlemci. Yani üzerine bir de VISTA Bussinies eklenecek. (onun maliyeti ayrı) (Bu arada NeXT'ten bu yani RISC işlemcileri severiz ama bilmiyoruz. Yani kötü ya da iyi bir tecrübemiz yok) Ömer Yılmaz diyor ki "Ben OS X Leopard ile d3evam edebilirim belki" diyor. Ama bence imkansız. Daha doğrusu tam işler güçler devam ederken ay bu OSX'de sorun çıkartır mı çıkartmaz mı diye uğraşacak. Kesinlikle Vista yüklemek zorunda. Öyle bir çalışma ortamı doğmuş. Ben avantaj dezavantajları yazayım. Avantajları: 1- Şahane tasarım. Büyülenmemek elde değil. Zaten Ömer yüzünden gittim klavye aldım. Mutlu muyum. Mutluyum. 2- Ekranı çok hoş. Grafiği iyi 3- Üretimi daha kaliteli. 4- Hafif bir alet 5- Fatoş performansı da iyi düzeyde. Grafik yönü iyi. 6- Müzik üretimi konusunda çok çok becerikli. Beraber gelen yazılımlar şahane. Dezavantajları 1- Page down, up home end tuşları yok zorlama şekilde var. Ofis kullanan biri için ölüm. 2- Touchpad'inde sağ tuş yok.(inat yapıyorlar galiba) 3- Aynı fiyata gelmiyor. 2.4 Ghz alırsanız Sony'den en az 1000 YTL daha pahalı. 4- Amerika fiyatı çok ucuz. Sırf klavyede Türkçe karakterler olacak diye verilen fark inanılmaz. Bilkom'u anlamak imkansız. Aradaki fark ile ABD seyahati yapılabilir. 5- ABD'den alınca garanti burada geçmiyor. Bilkom'u anlamak imkansız. 6- Etrafımızda Macbook pronun tozunu atmış atacak yani herşeyiyle test etmiş kullanan bizi bilgilendirecek biri yok. 7- Ömer Yılmaz gibi bilişim tarafı kuvvetli ve 7 yıldır Arkitera'nın bilişim altyapısında önemli kararları almış birinin bir anda farkı bir işletim sistemi yüzünden verimsiz olması beklenemez. 8- Grafik işi yapılmayacak 9- Beste yapılmayacak müzik üretilmeyecek 10- Sony de fena değil çoğu yönden. Bilmiyorum yani gönlüm Macbook-pro'dan yana. Ama ben cesaret edemezdim. Evet Sony alırım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Ömer bey köklü bir değişiklik yapalım. Ubuntu kuralım yanına da Openoffice. Yeni yıla yeni işletim sistemi ve yeni programlarla girelim... Benim programlarım linuxte calısıyor. Çalışmasa bile muadilleri var. Bu yılı da bu şekilde deneyelim
![]()
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Alakasız gibi görülebilir ama bir ucundan da donanım bileşeni olması bahanesiyle soruyorum: şu işlemcilerin CISC, RISC, Santa Rosa gibi şeylerle anılıyor olmasında dikkat etmemiz gereken noktalar nedir? Ben sanırım 2000ler civarında teknolojinin ve dolayısıyla pazarın zırt pırt değişme hızından dolayı bu donanım detayları ve türevleri konusunda kafa yormayı bırakmıştım. Ancak, şimdi de satıcılara çok güvenemiyorum, çünkü benim gibi "enayi" buldular mı eldekini allayıp pullayıp satabileceklerini zannediyorlar ama iki soru sordum mu bütün o "büyü" dağılıveriyor. O yüzden şu işlemci püf noktaları üzerine de bilgi verebilirse konu üzerinde mesai harcamış arkadaşlar, benim "enayi"lik seviyemi biraz daha aşağı çekme imkanı sağlayacaklar
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aşağıda detaylarını verdiğim ASUS-Laptop'u size öneririm;
AN-307-3 F3SE Intel Santa Rosa C2D 2.0GHz 2048MB 160GB DVD+-RW (Kameralı) Fiyatı 1499 $ + Kdv İndirimli Fiyatı 1399 $ + Kdv KDV Dahil 1979.33 YTL Bonus 6 Taksit %4 indirimli 1343$ + Kdv 1900.16 YTL Havale ile 1880.37 YTL Ortalama 3 iş günü içerisinde Kargoya verilir. Bunun bir model değişiğini çocuma aldım 5 tasit ile 2400YTL idi, arkadaşı yardım etme amaçlı ben taşıyayım der iken omuzundan düşürmüş ve çerçevenin bir menteşesinin sadece kaplama PVC si kırılmış, buna karşın LAPTOP saat gibi çalışmaya devam etmektedir, biliyorsunuz bu cihazlar hassas olmaktadır bu tür düşmelere de, dayanaklı olabilmesi ve çalışmasına devam edebilmesi önemli olsa gerek, Karar sizlerin Saygılarımla Cumhur İşlemci Intel Core2 Duo 2.0 GHz Bellek 2048 MB Bellek Türü DDR2 Harddisk 160 GB Optik Sürücü DVD+-RW Ekran Boyutu 15.4 inç Ekran Kartı 128MB ATI Mobility Radeon X2500 HM Modem 56K Ethernet Kartı 10/100/1000 Mbps Garanti Süresi 24 Ay İşlemci, Chipset ve Bellek: Intel Santa Rosa Core2 Duo T7300 2.0GHz, 4MB Cache, 800MHz FSB Mobile Intel PM965 Express Chipset + ICH8M 2GB 667MHz DDR2 Bellek
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 05-01-2008 16:30. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
MAC fiyatlarını nereden aldınız?
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 05-01-2008 17:52. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Laptop alacaksanız toplam 3-5 tane seçeneğiniz var ödemek istediğiniz tutara göre. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Asus'ların bataryalarının çok uzun süreler dayandığını (4 saat) çok yakın bir arkadaşım vesilesiyle biliyorum.
Mac konusuna gelince; Ömer Bey'in Mac OS X Leopard kullanmaya gayret edeceğini varsayarsak, Sağ tuş kullanmak gibi bir sorun kalmayacak, öyle bir sorun olsa bile apple'ın mouselarindan değil de Logitech mouse kullanırsa sorun çözülmüş olacak. Zaten bence Mac OS X kullanmayacaksanız, hiç almayın apple. İlla BootCamp ile başka bir işletim sistemi kuracaksanız da Ubuntu veya Fedora kurun ne güzel. Oh Mis. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| dizüstü bilgisayar, laptop, macbook, notebook, sony vaio |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|